Google zahtijeva vakcine za zaposlene koji se vraćaju u kancelarije

Google obavezna vakcinacija zaposlenih
28 komentara

Tehnološki gigant Google proglasio je da će svi njegovi zaposleni koji se vraćaju na posao u svoje kancelarije morati da se vakcinišu. Odluka Googlea dolazi dok predsjednik Joe Biden razmišlja o obaveznim vakcinama za sve državne službenike.

Kada je pandemija koronavirusa zavladala prošlog marta, Google je većinu od svojih skoro 140.000 zaposlenih poslao kući da rade na daljinu. Sada se, pak, kampusi tehnološkog giganta ponovo otvaraju i radnici se vraćaju u kancelarije, ali tek nakon što se vakcinišu, rekao je izvršni direktor Sundar Pichai svojim zaposlenima u srijedu e-poštom.

„Svako ko dolazi da radi u našim kampusima morat će da se vakciniše“, napisao je Pichai, dodajući da će se ta politika primjenjivati u SAD narednih nedjelja, a potom i širom svijeta.

Osoblje koje se ne želi vratiti na posao u kancelariji moći će da radi od kuće do oktobra, nastavio je, a kompanija će takođe omogućiti nekom osoblju da radi uglavnom od kuće do kraja godine.

Google je do sada najveća privatna korporacija koja je vakcine učinila obaveznim za svoje osoblje, ali cijela američka vlada bi uskoro mogla da slijedi njegov primjer. Predsjednik Joe Biden rekao je novinarima u utorak da se potreba za vakcinom za državne službenike “trenutno razmatra”, a izvještaji medija sugerišu da bi najava o toj temi mogla da stigne već u četvrtak.

I Biden i Google očigledno imaju moć da traže od svojih radnika da se vakcinišu. Pregled Ministarstva pravde zaključio je ove nedjelje da i privatni i javni subjekti mogu narediti radnicima da se vakcinišu, čak i ako dotične vakcine ne odobri Uprava za hranu i lijekove, kao što je trenutno slučaj sa vakcinama protiv koronavirusa.

Google, međutim, ima predstavništva u 50 zemalja širom svijeta, a pravni izazovi protiv mandata za vakcinu mogli bi se postaviti na nekim od ovih lokacija. Pichaijev imejl je napomenuo da će mandat „varirati u skladu sa lokalnim uslovima i propisima“, mada nisu navedeni dalji detalji.

Ubrzo nakon Pichaijeve izjave, Netflix je najavio da će zahtjevati vakcinaciju svih glumaca koji rade na njegovim produkcijama u SAD i osoblja u bliskom kontaktu sa njima.

Googleobavezne vakcinevakcina
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sajt
2 godine prije

…predsjednik Joe Biden razmišlja…zato su ovolike vrućine

2 godine prije

“… Pregled Ministarstva pravde zaključio je ove nedjelje da i privatni i javni subjekti mogu narediti radnicima da se vakcinišu, čak i ako dotične vakcine ne odobri Uprava za hranu i lijekove…”

Dakle privatni i javni subjekti – su jasno pod kontrolom istog judeomasonskog kamatarskog Kulta.
Kada Kult naredi “vakcinisati se” (tj ubrizgati GM otrove i grafen oksid u vene) – gojimi morju slijepo slusati
Ovo ce biti prakticna provjera glupoce gojima i spremnosti da se samoubiju – po naredjenju onih koji im daju “shekele” – za saku tih istih “shekela” koje Kult proizvodi iz NICEGA…

rade de niro
2 godine prije

sve više mislim da je vrijeme za izlazak na ulicu. nemamo mi vremena za fuellmichov master plan, ovo treba riješiti ugrubo za koji mjesec.

Maks
2 godine prije

Pa ti koji rade u Googlu i sličnim kompanijama su prvi u redu za vakcine, kladim se da ih ima preko 80% s obe doze.

Max
2 godine prije

Sve čeka isto.

ledeno doba
2 godine prije

eh sad sam stvarno šokiran: Gugl i Netflix žele sve pocjepati, koji rade za njih.. dva koncerna, koja su, ne biste povjerovali, u vlasništvu pripadnika bezgrešnog naroda,… onoga koji ne bi ni muhe zgazio, a kamoli palestince… citat iz vikipedije, biografije o suosnivaču Netflixa, Marcu Randolphu “..Randolph was born to a Jewish family in Chappaqua, New York, the eldest child of Stephen Bernays Randolph, an Austrian-born nuclear engineer, and Muriel Lipchik of Brooklyn, New York. One of Randolph’s paternal great-granduncles was psychoanalysis pioneer Sigmund Freud. Another paternal great-uncle of Randolph was Edward Bernays, an Austrian-American pioneer in the field of public relations and propaganda…” dakle, rođaci su mu bili 2 poznata muljatora, izumitelj pseudo znanosti psihoanalize Freud i Freudov nećak, Edward Bernays, izumitelj moderne propagnade. kako dakle, uvijek kada se pojave novi mediji i nova sredstva komunikacije,,kako to da su izumitelji i vlasnici uvijek pripadnici bezgrešnih. Tako su oni prvi osnovali… Čitaj više »

eda
2 godine prije

Cjepivo i cijepljenje, cijepiti, cijepili, nije isto ko i cjepidlačiti.

Throne
2 godine prije

Neka treba da se zaposlenici google, twittera, istagrama, faktcheginga, amazona, facebooka pocnu bocnu kako ce im ponestati radne snage jer vecinom ti ljudi ne bave se sportskim aktivnostia. Mladi informaticari pripremite se cekavas puno ispraznjenih radnih mjesta.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Sta se ceka? Zast se novinare ne cjepa? Neka se sami istrijebe i facebook i google i msm mediji…

ZriBra
2 godine prije

“Svako ko dolazi da radi u našim kampusima morat će da se vakciniše“, napisao je Pichai”
Provedba ovog imperativa na našim slično jezičnim prostorima imat će dodatno degradirajući,ponižavajući učinak za zaposlene jer ga je naredi(o)la Picha

Mali Ivica
2 godine prije

Google gangsterski vlasnici izgleda traže da ga izbrušenom sa svojih računala.

RENEW
2 godine prije

Bi vam bilo žal, če bi polovica njihovega osebja resno zbolela? Samo vprašam. ttps://mirastnews.net/2021/07/28/la-bombe-pfizer-a-concu-des-accords-avec-les-gouvernements-disant-quils-devaient-payer-pour-les-vaccins-covid-19-quils-fonctionnent-ou-non-sans-aucun-recours-pour-les-blessures-ou-les-echecs/

A neg.
2 godine prije

Zaposlenici Big tech a su državni službenici a industrija zabave zaslužuje svoje vlastito ministarstvo.

Bosanac
2 godine prije

Računaju da za 2-5 godina softweraši uposlenici obave misiju sa AI, a dotle će i ovce obične počet crkavat pa im neće bit potreban toliki support nit marketing služba.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI