”Gotovi smo!” – ISIL se predaje u zapadnom Qalamounu (VIDEO-FOTO)

Sirija
13 komentara

Nakon što su Hezbollah, libanonska i sirijska vojska pokrenuli veliku kampanju čišćenja terorističke enklave ”Islamske države” na libanonsko-sirijskoj granici, teroristi ”kalifata” su se počeli masovno predavati.

Dolaskom na kontrolni punkt sirijske vojske, jedan od pripadnika terorističke skupine koja je položila oružje je kratko izjavio: ”Gotovi smo”.

Ovo priznanje je jedan od starijih militanata ISIL-a dao u kratkom razgovoru s novinarom Hezbollaha na mjestu predaje u blizini graničnog prijelaza Al-Zamran u zapadnom Qalamounu u Siriji.

Reporter je pitao terorista: “Zašto si se predao?”

Odgovor je bio  jednostavan: “Jer smo gotovi”.

FOTO – Predaja terorista ”kalifata” na sirijskoj strani terorističke enklave

 

U ovoj skupini se predalo više od pedeset militanata ”kalifata”, koji su držali područje u zapadnom Qalamounu, sa sirijske strane granice. Predali su se sirijskoj vojsci uslijed žestoke provladine ofenzive protiv preostalih terorista u tom području.

Do sada se Hezbollahu i sirijskoj vojsci ukupno predalo više od 200 terorista ”Islamske države”, među njima i ”emir” tog dijela ”kalifata”.

Reporter libanonske televizijske Al-Manar je potvrdio kako je među teroristima koji su se predali i ”emir” Ahmad Wahid Al-Abd, zapovjednik odgovoran za sve jedinice ISIL-a u tom području.

Hezbollah i sirijski snage su pokrenule operaciju sa sirijske strane, dok libanonska vojska čisti terorističku enklavu na libanonskom dijelu teritorija.

Sirijska novinska agencija SANA je izvijestila da su sirijska vojska i Hezbollah, nakon žestokih borbi protiv terorista, uspjeli uspostaviti punu kontrolu nad ključnim brdima i uzvisinama Harf Wadi Farah, Shabet Al-Magharah de Ra, Shmais Dawar Janyar, Shabet Al-Souqi, Wadi Dawar Janyar i Jarbet Al-Eileh.

Izvor na terenu, citiran od strane sirijskih medija, izjavio je da je sukobima ubijeno ili ranjeno više članova ISIL-a i da je uništen veliki broj utvrda terorista, što se vidi i na snimkama borbi u zapadnom Qalamounu.

Izvor je dodao kako savezničke snage sada i dalje napreduju u pograničnoj enklavi u području Al-Arqouba i Rabeit Al-Nahasha, zapadno od Al-Qalamuna.

VIDEO – Predaja terorista ”kalifata” na sirijskoj strani terorističke enklave

https://www.youtube.com/watch?v=R307PeDHWIs&feature=youtu.be

 

https://www.youtube.com/watch?v=-k3wlr1M0dI

Ahmad Wahid Al-AbdHezbollahISILIslamska državaKalifatLibanQalamounSAA
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagi
6 godine prije

EMIR se predao, neka to pročitaju sad ovi koji odlaze u samoubilačke misije u EU, ovi klinci od 20tak godina, da je sve to istina što su im namljeli u njihove glave i on bi se raznio, pogotovo da ga tamo čeka 70 i nešto djevica:-))
Oni se predaju, neka se sjete što su radili onima koje su oni zarobili, Bog ne plača svake subote ali sve dođe na naplatu!!!!

Tadmur Palmirović
6 godine prije

A sad lagano u zatvor a ne pred kamere sa ovim ljudskim otpadom.Doživotna robija ili u Iraku omča oko vrata.A stranci koji su došli ,treba li ih uopšte spominjati i šta su zaslužili?Banditi zaslužuju bocu nekog pesticida a ne vode koje su dobili.Možda mora ovako humano kao primjer drugima da se predaju.Nadam se da će istrunuti u ćelijama mada ni to ne zaslužuju.Gdje su junačine iz2015 ,sada su manji od makova zrna.Obične pič…ce smrdljive.

Laki Topalović
6 godine prije

Jel ono ”emir”,… na trećoj slici u slide-baru, kako se zove ovo sa slikama gore,

Zagor
6 godine prije

Humaymah=SAA

Proleter
6 godine prije

Pacovi polako izlaze na svijetlo dana , nadam se da su im ameri u zadnjoj transi dostavili dovoljno ray ban naocala, jerbo ce rusi i sirijska narodno oslobodilacka vojska okrenuti svaki kamen i pretraziti svaku rupu ne bi li ih pronasli .

Crveni Komesar
6 godine prije

Pazi kako se lagano predaju. Bez straha. Malo pricamo mobilnim. Nagurali se u kola. Opustena atmosfera… Odvratno.

Jadna SAA mora da ih pusti da bi se ostali navukli i predali. Treba sve ovo u vrece za smece pa cisti minska polja.

Ante
6 godine prije

Strijeljati sve…

SRBSKI VUK
6 godine prije

E sad pohvatati one sa video sninaka što su odsecali glave i mučki ubijali mučili i osakaćivali pa da im sdi narod i rodbina ubijenih…

Mikojan
6 godine prije

Poštovani admine, koga sam ja to uvrijedio da je moj komentar obrisan, ne mogu vjerovati !?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI