Hamas okrivljuje SAD, Bidena osobno za smrt Palestinaca u Rafi

Unistena Gaza
9 komentara

Prema priopćenju pokreta, napad nije bio ništa drugo nego nastavak genocida nad palestinskim narodom

Radikalni palestinski pokret Hamas optužio je SAD i osobno predsjednika Joea Bidena za napade izraelske vojske na grad Rafah u Pojasu Gaze, koji su rezultirali brojnim žrtvama.

“Američka administracija i predsjednik Biden osobno snose punu odgovornost za ovaj masakr, zajedno s vladom okupacijskih [izraelskih] snaga, jer su [izraelskom premijeru Benjaminu] Netanyahuu dali zeleno svjetlo i otvorenu potporu dajući mu novac, oružje i političko pokriće za nastavak genocida i masovnog uništenja [Palestinaca]”, rekao je pokret u izjavi na Telegram kanalu.

Prema njemu, napad nije bio ništa drugo nego nastavak genocida nad palestinskim narodom.

“Napad okupacijske [izraelske] vojske na grad Rafah, koji je odnio živote najmanje 100 ljudi, stravični masakri bespomoćne djece, žena i staraca nastavak su rata i genocida <…> protiv palestinskog naroda”, rekao je Hamas.

Pokret je istaknuo da izraelska vlada “i dalje ignorira odluke [UN] Međunarodnog suda pravde, koje uključuju zahtjev da se zaustave svi koraci koji bi se mogli smatrati djelima genocida”.

Ranije su arapski mediji izvijestili o masovnim napadima izraelskih snaga na grad Rafah, koji se nalazi na jugu Pojasa Gaze blizu granice s Egiptom. Prema posljednjim podacima TV kanala Al Mayadeen, u granatiranju je ubijeno najmanje 100 ljudi, a više od 230 ozlijeđeno.

gazaHamasIZRAELPalestinaRafa
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Sardelino
2 mjeseci prije

Palestinsko vodstvo trebalo bi uputiti javni poziv za pomoć u njihovoj borbi protiv genocida koji u Gazi provodi cionistički okupator.
Moralna je obaveza svih arapskih zemalja bez obzira na njihovu vjersku podjeljenost između *šita i sunita da se Palestincima u Gazi, upravo sad, jer je krajnje vrijeme, pomogne vojno i ekonomski.
Ovo sadističko ponižavanje cionista nad palestinskim narodom moraju zaustaviti. Ako ga ne zaustave, povijest im taj kukavičluk neće oprostiti.

Max
2 mjeseci prije

Bidenova uprava je suučesnik zločina.

Ico
2 mjeseci prije

Hamas je prvi počeo!

xyz
2 mjeseci prije

Umjetnu izraelsku sadističku i terorističku državu treba sravniti sa zemljom….

držnedaj
2 mjeseci prije

Biden got angry at Netanyahu and called the Israeli prime Minister an “asshole” – Ynet with reference to those present at the closed talks

Joe Biden “vented his frustration” and called Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu an “asshole” in private conversations he had after he failed to convince Israel to change its military tactics in the Gaza Strip.

According to the report, Biden views Netanyahu as the “main obstacle” in this matter.
     
@ostashkonews

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI