fbpx

Hassan Nasrallah: Zapamtite 1. rujna 2019. jer više nema izraelskih „crvenih linija“

Izrael IDF napad u Kerem Shalomu

Cijeli dan nakon napada Hezbollaha na snage izraelskog režima, kada su s desetak navođenih protutenkovskih projektila borci libanonskog pokreta otpora gađali vozila i položaje na izraelskoj strani područja južno od Libanona, nije bilo izraelskih vojnika duž crte razgraničenja. Problem je što je teškodoći do informacija, jer su prilozi Hezbollahove medijske kuće Al-Manar nedostupni na društvenim mrežama i usluzi You Tube, a nešto od snimljenog materijala bez cenzure uspije objaviti libanonska televizija Al-Mayadeen.

Dan nakon što je Hezbollah napao vojnu bazu u naselju Avivim, pogodivši vojno vozilo i ubivši ili ranivši vojnike koji su bili unutra, cionističke okupacijske trupe se nisu se usudile pojaviti na libanonskoj granici.

Dopisnik Al-Manara, Ali Shoaib, javio je da su se na izraelskoj strani čule sirne za uzbunu, pokazujući, nasuprot tome, smirenost na libanonskoj strani. Fotografije koje je objavio Al-Manar prikazuju izraelsku stranu granice na kojoj se izraelski vojnici nisu usudili pojaviti, a nije bilo ni uobičajenih vojnih patrola.

Prazne utvrde i položaji izraelskih snaga dan nakon napada Hezbollaha

FOTO: Prazne utvrde i položaji izraelskih snaga dan nakon napada Hezbollaha

Što god da je bilo u Avivimu, zbog straha od Hezbollaha Izrael ne može napasti Libanon

Nakon što je Hezbollah u nedjelju pogodio izraelsko vojno vozilo u naselju Avivim, ubivši ili ozlijedivši sve vojnike koji su bili unutra, premijer Benjamin Netanayhu je počeo ponavljati ​ veliku laž kako operacija nije pogodila nijednog od njegovih vojnika.

Znajući da su cionistički mediji u potpunosti podvrgnuti vojnoj cenzuri, neprijateljski mediji su širili tu laž i tvrdili da je Izrael zavarao Hezbollah prikazujući lažne akcije spašavanja i lutske u vojnim vozilima na granici s južnim Libanonom.

Kasnije je u izjavi Hezbollah objavio da je uspio pogoditi izraelsko vojno vozilo u blizini granice sa sjevernim Izraelom, usmrtivši i ozlijedivši sve okupacijske snage koje su se kretale u uništenom vozilu.

Izvori bliski Hezbollahu su rekli da će objaviti snimke operacije koje pokazuju točnost i profesionalnost udara, dodajući da je izraelska meta primijećena iz vrlo uskog ugla u pograničnim gradovima Maroun Al-Ras i Aitaroun.

Izvori su istakli da se cionističko vozilo sporo kretalo unutarnjom cestom 899, jer vojnici nisu očekivali napad na tom položaju.

U tom je kontekstu Hezbollah ispunio obećanje koje je dao njegov glavni tajnik Sayed Hasan Nasrallah, koji je upozorio da će odgovoriti na cionističke napade na Dahiyeh i jedno od mjesta Hezbollaha u Damasku, te da će ponovno uspostaviti ravnotežu odvraćanja, koju je Izrael pokušao razbiti.

Napad Hezbollaha na Avivim pokazao je odbojnost međunarodne zajednice prema Izraelu. Diplomatski izvori su izvijestili da su Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska obećale visokim libanonskim dužnosnicima da Izrael nikada neće ponoviti napade na Libanon, pozivajući ih da pozovu Hezbollah da se suzdrži od reagiranja na izraelska kršenja primirja.

Sljedeći videozapis kojeg je emitirala televizija Al-Mayadeen prikazuje izraelske vojnike kako bježe s graničnih položaja nakon udara Hezbollaha, što potvrđuje priču Hezbollaha.

VIDEO: Izraelski vojnici u bijegu napuštaju pogranične položaje

Konačno, Izraelci dobro znaju da je Hezbollah mogao gađati i spasilačko osoblje koje je stiglo na mjesto udara, stoge je bijeg bio nepotreban, jer je namjera pokreta otpora da zaštiti Libanon i spasi Libanonce od izraelskog barbarstva i udar na vojne ciljeve je bio proračunat.

Hassan Nasrallah: Zapamtite 1. rujna 2019. jer više nema izraelskih „crvenih linija“

Glavni tajnik Hezbollaha, Sayed Hasan Nasrallah, savjetovao je Izraelce u ponedjeljak da zapamte datum 1. rujna 2019. kada je libanonski pokret otpora izveo osvetnički udar na Avivim, rekavši da operacija predstavlja novu fazu u borbi otpora protiv Izraela.

Obraćajući se mnoštvua u kompleksu „Sayed Shuhada“ u Bejrutu, Sayed Nasrallah je rekao da je izraelski neprijatelj želio promijeniti pravila sukoba s Hezbollahom, ali je libanonski pokret otpora sa svoje strane izbrisao sve „crvene linije“ koje je postavio Tel Aviv.

Šeik Hassan Nasrallah je istaknuo da je napad na Avivim sam po sebi postignuće, jer se dogodio usprkos svim izraelskim i američkim prijetnjama, kao i mjerama koje je okupacijska vojska poduzela na granici s Libanonom.

Sayyed Nasrallah je u međuvremenu rekao da je otpor čvrsto predan u suprotstavljanju izraelskim bespilotnim letjelicama na libanonskom nebu, ali je napomenuo da će u tom kontekstu njegovo vodstvo odlučiti pravo vrijeme i mjesto za sučeljavanje.

Nakon što se zahvalio Bogu, Sayed Nasrallah je pozdravio je borce pokreta otpora „koji su već osam dana spremni za osvetu za izraelsku agresiju“, misleći pri tom na izraelske udare u kojima su poginula dva borca ​​Hezbollaha u Siriji i napad dva drona na četvrt Dahiyeh u Bejrutu prošlog tjedna.

Potom je pohvalio libanonsku vojsku i narod zbog njihove podrške i upornosti u slučaju izraelske agresije. Također je pozdravio predsjednika Michela Aouna, premijera Saada Hairija i predsjednika parlamenta Nabiha Berrija zbog njihovih stavova o izraelskoj agresiji.

Sayed Nasrallah se također zahvalio svim Libanoncima i nekim arapskim medijima na njihovom izvještavanju s kojim su opovrgnuli laži koje su širili okupacijska vojska i mediji.

“Kaznili smo neprijatelja”

Hezbollah je naglasio da posljednja eskalacija, koja je prošlog tjedna započela izraelskim napadom na Siriju i Dahiyeh, nije uspjela ostvariti svoje ciljeve.

“Od prvih sati agresije smo najavili da nećemo zagristi mamac i da nećemo prihvatiti nova nametnuta pravila, ali smo rekli da ćemo se sigurno osvetiti”, rekao je Nasrallah.

“Najavili smo da će se pokret otpora osvetiti i ova najava predstavlja snagu otpora. Ono što se dogodilo od prošle nedjelje je predstavljalo kaznu neprijatelju. Mi smo prije osvete radili na više razina, uključujući vojnu i psihološku”, rekao je Sayed Nasrallah.

“Otkad sam najavio osvetu, izraelska vojska je evakuirala sve svoje položaje i baze na granici s Libanonom. Rekao sam im da se sakriju i drže dalje od potencijalnih meta, ali ono što se dogodilo je da su naprosto nestali”, rekao je glavni tajnik Hezbollaha.

“Izrael je ponižen”

“U posljednjih osam dana cijeli je svijet vidio tiransku vlast Izraela uplašenu, zabrinutu i sakrivenu. To je poniženje”, rekao je Sayed Nasrallah.

“S druge strane, libanonska vojska, borci otpora i Libanonci ostali su na svojim položajima i gradovima blizu granice. To je čast”, dodao je.

Hezbollah je u međuvremenu napomenuo da se napad na Avivim proveo tijekom dana, a ne noću, ističući da se rukovodstvo pokreta otpora namjerno odlučilo na napad u izraelskoj dubini, te usprkos svim rizicima i mjerama koje su poduzele izraelske okupacijske snage.

“Unatoč svim mjerama i lažnim ciljevima koje je postavio izraelski neprijatelj, pokret se strpio i precizno pogodio cilj. Ono što se dogodilo dokazuje hrabrost, preciznost, odgovornost pokreta otpora”, poručio je vođa libanonskog pokreta otpora izraelskoj okupaciji.

“Nema više crvenih linija”

Sayed Nasrallah je naglasio da je operacija u Avivimu postignuće, budući da se dogodila usprkos prijetnjama i zastrašivanju, napominjući da je prilikom udara pređena jedna od glavnih „crvenih linija“ izraelskog neprijatelja.

“Teritoriji koje je izraelski neprijatelj zauzeo 1948. jedna su od glavnih „crvenih linija“ koje je postavio Izrael“, rekao je Sayed Nasrallah, naglašavajući da je Hezbollah uspio provesti napad na ovo područje, prekršivši jednu od glavnih „crvenih linija“ izraelskog neprijatelja.

“Dok je neprijatelj želio promijeniti pravila napada, Otpor je uspio probiti jednu od glavnih „crvenih linija“ izraelskog neprijatelja”, rekao je.

Sayed Nasrallah se obratio Izraelcima rekavši: “1. rujna 2019. … zapamtite ovaj datum. To je početak nove faze situacije na granici između Libanona i palestinskih okupiranih teritorija“, kako Nasrallah i zemlje koje ne priznaju državnost Izraela zovu teritoije na kojima se danas prostire cionistički entitet.

Izraelski dronovi

Sayed Nasrallah je također obećao da će se Otpor suprotstaviti izraelskim bespilotnim letjelicama na libanonskom nebu.

„Danas imamo novu metu, a to su izraelski bespilotni zrakoplovi. Posljednjih godina ovaj cilj izbjegavamo napadati zbog lokalnih razloga”, rekao je vođa otpora, naglašavajući da Libanon ima pravo na obranu svog teritorija.

“Branit ćemo svoju zemlju i suočiti ćemo se s dronovima na libanonskom nebu”, rekao je Nasrallah, dodavši kako će neko to kritizirati pod izgovorom da će tako povećati napetosti s izraelskim neprijateljem.

U tom kontekstu, Sayed Nasrallah je rekao: “Kažem onima koji su željni stabilnosti u regiji da moraju razgovarati s međunarodnom zajednicom u namjeri da kažu Izraelu da Otpor više neće prihvatiti izraelsko kršenje suvereniteta Libanona.”

“Izraelci moraju znati da se ono što se dogodilo dogodilo zbog Netanyahua. Ako nas Izrael napadne, nećemo više  priznavati tzv. Plavu liniju”, rekao je Sayed Nasrallah, misleći na područje razgraničenja pod nadzorom mirovne misije UNIFIL Ujedinjenih naroda.

Al-Manar

VIDEO: Prvi video zapisa napada kojeg je objavio Hezbollah

 

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
62 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Driftwood
Gost
Driftwood
1 godina prije

Seiku su dani odbrojani…

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije
Reply to  Driftwood

A Casiu sati?

tvingo
Gost
tvingo
1 godina prije
Reply to  Driftwood

Ako bi bilo lako doči šeiku doglave zver bi se zato odavno pobrinula,medžutim došla neka nova vremena i trebače se suočiti sa novim realnostima …

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  Driftwood

MALO MORGEN!!!

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Driftwood

Odbrojani i njima bi bili dani pa ne pokusavaju.Nema nedodirljivih.Navest cu primjer Regana. Driftwood da Nasrallah procita tvoj komentar bi se oduzeo od smijeha.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Pa zasto su prekinuli video prije nego sto se vidi rezultat njihove osvete, koju su toliko razvikali? 🙂

Cekam dojavu iz ruskog ministarstva istine.

eks
Gost
eks
1 godina prije
Reply to  CPGS

Laki (CPGS) je malo nervozan ?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  CPGS

Kako prekinuli, kad ima video s eksplozijom.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Naravno da ima, ti si izgleda odrastao gledajuci vesterne gdje svaki pucanj junaka na bandita nadje svoj cilj. 🙂

Hajde da vidimo sto se vidi nakon sto se razidje dim, narocito kad su rekli da su gledali kako je ambulanta dosla po posadu…

Neces vidjeti od Hezbolaha, ali evo iz drugog ugla… na tviter nadjeni ovo: /AuroraIntel/status/1168639837848637440

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  CPGS

Dobro je – AuroraIntel – Team of 3 based in the UK/Canada/Israel. Nemoj me nasmijavati, sad sam vidio Twitter ima samo dvije snimke od par sekundi i oni tvrde da su to baš ta vozila. Ni znaka, ni broja, ni vojne oznake na boku kakve ima IDF, kako se zna da su ta, a ne iz neke snimke.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Ali to čak nije ni važno. Čak i Al.-Manar piše da je apsolutno nevažno je li tko poginu ili nije, jer i IDF priznaje da je napad na Avavim proveden, a to mijenja paradigmu sukoba općenito.

CPGS
Gost
CPGS
1 godina prije

Slazem se da nije vazno jesu li pogodili ili ne. Malo je cudo da nisu, i sama prijetnja je, kako kazes, dovoljan faktor. No, zasto se onda sramotiti lazima?

Hezbolah je taj koji tvrdi da su unistili vozilo, pa je onda breme na njima da pokazu dokaz.

Tvoj skepticizam bi bio zdrav da ga primjenjujes malo opcenitije. Ovako…

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  CPGS

Ali sam Hezbollah nigdje nije eksplicitno rekao da je posada poginula, već da je od udara moralo biti ili mrtvih ili ranjenih.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  CPGS

Hahahahahaha. I onda je ovo dokaz? Hahahahahahahhahahahahahah

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  CPGS

JEL TI ZAO HAZARA??

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije
Reply to  CPGS

@cpgs
Nije bitno,važno je da je napad izvršen.Sada će bibi preko Egipta tražiti primirje.

Zare
Gost
Zare
1 godina prije

E sad ste stvarno pretjerali 🙂 Kaze Al Manar, Kaze Al Mayadeen, Press tv…samo sto nisu Zidovi poceli pakirat kofere i bjezat za Ameriku 🙂 Boze mili kakva propaganda.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Zare

Kaze cnn i bbc. To se trazi a jarane

Zare
Gost
Zare
1 godina prije
Reply to  Kaj ti

Jarane i RT i slicni nece da se mijesaju u ove nebuloze.

Kaj ti
Gost
Kaj ti
1 godina prije
Reply to  Zare

Necu ili nesmiju? Znas li zasto postoje mediji?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije
Reply to  Zare

Kako nema RT izvješća, english/international ukucaj gore desno u tražilicu Hezbollah i imaš sve, na RT Arabic da ne govorim. Koji RT ti imaš. RT Mrduša Donja?

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Zare

Ti si nesto previse uzrujan. Popij toplo mlijeko pa na spavanje

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Pa IDF je potvrdio gađanja, ali negira žrtve

Stjepan
Gost
Stjepan
1 godina prije

Komentari o textu su uvijek zanimljivi … Za sve istine i potvrde tih istina treba vrijeme reči svoje!
U svakom slučaju libanonski događaji bili ovakvi ili onakvi su zanimljivi jer će već sutra netko od aktera biti slabiji nego jučer. Ukupna situacija na BI od Jemena, Afganistana, Iraka, Sirije do Libanona govori da su nekadašnji slabi podosta ojačali naspram prijašnjih jakih; amera, izraelaca, britanaca, sauda itd.
🕊🕊 Uskoro će se znati sve. Ako libanonci postave neku kvalitetniju PZO i onemoguće izraelsko zrakoplovstvo da ih maltretira, to će biti napredak. Ako ne, onda bude još neko vrijeme po starom …?! 😉😉 🤗🤗

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Izrael napada Siriju već godinama i Libanon pa su se čak ohrabrili toliko da napadnu Irak. Sada odjednom blokiraju internetske portale da se ne vide žrtve na strani Izraela, ali su slike i videozapisi već posvuda izašli i svi su ih vidjeli. Zapadni internetski portali o tom napadu izvještavaju na način da o tome pišu u sredini novina tako da tu vijest što brže zaborave. Nema kmečanja znači strah ih je uhvatio.

apolo
Gost
apolo
1 godina prije

Kako postovani Sion komentira incident? Kakva je to bjezanija IDF-a? Pa novinari ulaze u baze, nigdje straze.

tvingo
Gost
tvingo
1 godina prije
Reply to  apolo

Ono o panici sigurno stoji pošto su novinari RTa ušli u jednu od tih vojnih baza i tamo nema više ni pacova a u žurbi su ostavili sve od naoružanja do oklopne tehnike

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 godina prije

Uvijek sam znao da je moj rođendan poseban 🙂
Sad mi je i Nasrallah to potvrdio.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 godina prije

sve najbolje

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije

Rekao šejk, da če udariti po 13. plemenu i udario je… I to ne onako, iza ugla , nego direktno preko granice na teritoriju 13.plemena, vojnim sredstvom po vojnom cilju… Sve to snimio i objavio….. Ko je tu izgubio a tko dobio, neka si svatko sam odgovori…. 13. pleme se povuklo 5-7 Km od granice i to sve zato, što su superiorni i nepobedivi, hahaha….. I još nešto…. Od juče, može, da se tuče po mili volji, po Izraelskim ranjenicima , bez problema…. Kad bi netko spomenuo, neku Ženevu, samo se lepo objasni, da su tukli samo gumene lutke….

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije
Reply to  Trubadur

DA ,DA 13.PLEME. HAZARI -SINOVI GOGA I MAGOGA.NAJVECE ZLO I LJDSKOJ ISTORIJI.
IPAK CE DOBRO UNISTITI ZLO!!!

Kora
Gost
Kora
1 godina prije
Reply to  Trubadur

@Trubadur

Ne postoji “teritorij 13. plemena” nego, kako kaže Hassan Nasrallah, okupirani palestinski teritorij. Treba stvari početi nazivati pravim imenom jer i to je korak naprijed prema spoznaji istine i riješavanju problema.

P.S. – Kad već govorimo o različitosti terminologije, sama okupacija Palestine od strane Izraela je također sporna tema s obzirom na to da Izraelci tu okupaciju zapravo provode uz prešutnu suglasnost svojih saveznika. Stoga bi točnije bilo reći da je Palestina okupirana od strane koalicije zapadnih hegemona, što ujedno znači da će odmazda (za eventualne daljnje napade na Palestince, Sirijce, Libanonce i Irance) biti usmjerena prema toj istoj koaliciji, a ne isključivo Izraelu. Bilo bi dobro kada bi na Zapadu postojao barem jedan odgovorni i utjecajni političar koji poznaje govor Hezbollaha, odnosno razumije što sve ovo znači.

Zare
Gost
Zare
1 godina prije

Da obrazlozim neke stvari koje se nece sviđati vecini ovde ( btw. zaboli me za minuse 🙂 ). Dakle sve ovo je Izraelska taktika protiv Hezbollaha za “Casus belli” masovnu operaciju na jugu države (juzno od rijeke Litani). Protiv ovog sta se ocekuje, operacija u Gazi 2014 izgledat ce ko karatki igrani film. Inace da tada nije bilo pritiska međunarodne zajednice i pritiska masovnih (liberalnih) medija, danas bi bila Gaza pod potpunom Izraelskom kontrolom. Pustite one price kako ih je Hamas sredio, unistio tenkove itd. Ciljevi izraelaca bili su u potpunosti ostvareni, jedan o njih unistenje rovova i likvidacije kljucnih osoba, objekata Hamasa. Itd.

Trubadur
Gost
Trubadur
1 godina prije
Reply to  Zare

Prvo nauči razliku između Hamasa i Hezbolaha. pa posle piši i moli za minuse i pluse….

Zare
Gost
Zare
1 godina prije
Reply to  Trubadur

A ti prvo pazljivo procitaj tekst, pa onda pritisni mali crveni dugmic.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije
Reply to  Zare

Zaboli i mene evo ti minus

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije
Reply to  Zare

@ Zare

Prvo, neozbiljno je uspoređivati Hezbollah i Hamas.
Drugo, Izrael bi svakako volio malo zapucati i vrlo vjerojatno hoće. Međutim, Izrael je jako kratak u potpori za poginulima. Što ti misliš koliko bi njihova javnost bila spremna prihvatiti mrtvih za operaciju u Libanonu? 10, 40, 150, 500?
Treće, vojna doktrina kaže da je potrebno oko 7/1 nadmoć u ljudstvu kada se ide u gradsko područje. Jel možeš izračunati mrtve Izraelce za čišćenje grada od 20.000 stanovnika?
Četvrto, pogledaj koliko košta jedna Merkava.

Tehnički, Izrael može zaorati po Libanonu, ali im prvo treba čarobni štapić da uspavaju svoju javnost i međunarodnu zajednicu. Kako bilo, sada su valjda izbori pa se malo čačkaju.

Zare
Gost
Zare
1 godina prije
Reply to  Mercury

Nikako nije Izraelu da ide na osvajanje teritorije Libana, mozda samo da se napravi neka veca buffer zona tamo gde je sad granica odnosno UN (blue line) . Glavni cilj im je ko u Gazi 2014 da se specialnim postrojbama, raketama, avionima, artilerijom, mornaricom itd.unisti sto vise materialnih sredstava, oruzja, bunkera, rovova itd. Hezbollaha. Javnost? Pa eto to se sad događa, pustit ce im jos nekoliko puta da im rovare po Izraelu a do tad javnost ce bit spremna da nesto mora da se napravi. Tu su vec danas ogromni pritiski iz Izraelskih naselja, kibuci ob “granici”. Inace da kazem dobro uspjela operacija u Gazi bila je jos teza zbog gustoce naseljenog podrucja.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije
Reply to  Zare

@Zare
Dobronamjerni savjet :
Promjeni ne samo terapiju već i doktora ,🙉😁
Buffer zona ti između ušiju !🌚🤕
Pa dali si vidio neki -dan ponašanje one Bibijeve u Ukrajini ?sramota !
Stvarno se zapitaj čemu ih treba braniti toliko?

Tvingo
Gost
Tvingo
1 godina prije
Reply to  Zare

Zare,zapita se čovek što ti nisi tamo među svojima,dobro bi jim došla tvoje taktičko umječe u ovim teškim vremenima

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR
1 godina prije

smradovi i arapi i židovi.ko ih j…

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 godina prije

Ajde, zapantit ćemo 😉

varjag
Gost
varjag
1 godina prije

netanayhua na prvu liniju i rat bi se brzo riješio

Mate
Gost
Mate
1 godina prije

To da su Izraelci napustili “svoje” granice je bajka. To je samo njihova taktika zavaravanja. Ali da će dobiti dobre batine od strane Hezbollaha u budućnosti – hoće 100%!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Suverenitet libanonskog zraćnog prostora. Što je to? Je li san, je li java ?
Strpljenja molim

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Napad Hezbolaha na Avivim pokazao je odbojnost medjunarodne zajednice prema Izraelu.Diplomatski izvori su izvjestili da su SAD,UK i Francuska obecale visokim libanonskim duznosnicima da Izrael nikad nece ponoviti napade na Libanon, pozivajuci ih da pozovu Hezbolah da se suzdrzi od reagiranja na izraelska krsenja primirja. Ovaj pasus sve govori o moci Hezbolaha. Vrlo dobro Izrael zna ko je preko puta njega i apel zapadnjaka jasno ukazuje na strah Izraela od sukoba.Na samo jednu rijec Seika Nasrallaha hiljade ratnika je spremno i zivot polozit za njihovu pravednu misiju. Takvih ratnika nema u Izraelu.Ovo nije propaganda to je zivotni moto i cilj Hezbolah ratnika. Zato i jeste nezgodno a i vise od toga imati za protivnika Hezbolah.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

burt gdje si?Zasto sutis na ova desavanja? Jesi se to ispalio na prisilni godisnji ili si pod sankcjama?

Ante
Gost
Ante
1 godina prije

Evo video Ruske postaje RT, novinarka je ušla u praznu baze Izraelske vojske na granici sa Libanonom. Izraelci su čak ostavili svoje oružje u bazi i oklopna vozila. Kaže novinarka svatko sada može ući u bazu i uzeti si iza baze što hoće- hahahaha

https://www.youtube.com/watch?time_continue=118&v=d2QYHgh_U8E

slagerpjevac
Gost
slagerpjevac
1 godina prije
Reply to  Ante

Ne znam kaže mate da su još tamo sakriveni. Trebala je pogledati ispod kreveta.

Neću da te volim
Gost
Neću da te volim
1 godina prije

Društvo moje, ja mogu razumjeti da ovdje 95% čitalaca jest ne na strani Hezbolaha već jednostavno i apsolutno protiv Izraela.
Ja sam u onih 5%, i ne, nisam židov.
Samo što treba pogledati malo i Izraelsku poziciju – oni nisu u situaciji da mogu izgubiti ijedan rat jer to znači brisanje Izraela s karte..
I ono što je još bitnije u cijeloj priči jest da židovi Izrael doživljavaju kao svoj dom, i mnogi od njih nemaju drugi dom i ne znaju za drugi dom – oni su koliko god to nekima bilo mrsko čuti/pročitati – ono su svoj na svome.
Rusi su izgubili rat u Afganistanu iako su tamo bili u svakom pogledu apsolutno nadmoćni protivniku.. Ali Afganistanci nisu imali kuda i ostali su radije ostaviti kosti nego bježati pred neprijateljom.
Ovo je tek jedan primjer onoga što hoću reći, ameri, briti i francuzi ratove vode zbog potpuno drugih razloga – zbog novca – i jedino ih zanima da na kraju krvave priče novca imaju više nego na početku krvave priče, i zato nisam spomenuo nijedan njihov “neuspjeh”..

Jesu li IDF uplašeni ovim napadom, i je li Hezbolah postigao što je htio?
Odgovor na oba pitanja je “DA”.
Da skratim – izraelski vojnici se već nekoliko generacija rađaju u državi Izrael i ne znaju za drugu domovinu..
Hezbolah je u Siriji stekao ogromno i neusporedivo borbeno iskustvo, ali Hezbolah ide na tuđi teritorij, oni se nisu rodili i odrasli na toj zemlji.
Sve što iz toga može izaći je puno krvi i puno smrti, a na kraju balade i Hezbolahu mora biti jasno negdje u malom mozgu onih koji ga imaju da IDF nikada nije opovrgnuo tvrdnje o nuklearnom oružju u svom posjedu..

Odisea
Gost
Odisea
1 godina prije

Bio sam ubjeđen da su Hezbolah u stvari palestinci koje je izrael protjerao iz svojih domova…

Ivek
Gost
Ivek
1 godina prije

Sažetak posta: “Većina vas komentatora ste na strani bivšeg stanara, ali ja sam na strani sebe provalnika. Evo zašto – dajte imajte razumijevanja da dok je bivši stanar gubio vrijeme na sudu tražeći deložaciju, ja sam nakotio čopor djece koja ne zna za drugi stan, pa je fer da je sad njihov.”
S ovim o Izraelskom neopovrgavanju nuksa, apeliraš li na sankcije Izraelu radi tako nedoličnog ponašanja i prestanak maltretiranja Irana? :)))

Neću da te volim
Gost
Neću da te volim
1 godina prije
Reply to  Ivek

@Ivek

Ma jok, moj zaključak je da bu tam bilo, u blisko nam vrijeme, puno krvi proliveno a riješilo se ne bude ništa.
Ja iz nekih svojih razloga ne volem ove koji su se udružili protivu Izraela.
Jednako tako smatram da Iran ima pravo na sve što smatraju dobrim za sebe, uključivo tu i nuklearno oružje i ICBM za to oružje.
I držim da židovi imaju pravo na svoju državu, i to tu gdje sada jest.
I za razliku od ovih 95% ja sam razgovarao (negdje u vrijeme poslije druge intifade) s Izraelcima, židovima koji su odslužili Izraelsku vojsku, živim ljudima (iz Jeruzalema) koji sada žive i stvaraju svoj život u Izraelu, jedan od tih ljudi je direktni potomak onih generala koji su se prije osamdeset godina borili za stvaranje Izraela.
I nitko od njih nije rekao da mrzi te muslimane ili da ih želi istrijebiti, oni su rekli da se tamo može živjeti u miru, ali da oni koji stvaraju probleme jesu Izraelske ekstremističke stranke, jer one upravljaju državom. Ukratko oni žele mir, bez ikakvih uvjeta.

U nekom postu ranije rekoh da su briti stvorili Izrael jer im treba faktor nesigurnosti na BI.
I da ponovim sažetak ovoga što hoću reći, bez ikakvih nepotrebnih riječi:
U Izraelu i na njegovim granicama će biti uskoro krvavog rata, rata koji nitko neće dobiti, tj. koji Izrael neće izgubiti.

Valjda je to dovoljno sažeto.

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Necu da te volim Procitam tvoj tekst i opet dobijem razlog da ti dam minus(ali na ovaj komentar necu) …ali da oni koji stvartaju probleme jesu Izraelske ekstremisticke stranke, jer one upravljaju drzavom. U nekom postu ranije rekoh da su Briti stvorili Izrael jer im treba faktor nesigurnosti na BI. Ovo si ti napisao i zar ovo nestvara patnju palestincima u cemu je njihova krivica ne samo muslimana nego i krscana. Vrati se na svoj prvi komentar pa ga usporedi sa drugim svojim komentarom.Primjecujes li ista? Ti govoris o drzavi Izrael a sta da rade ostali po tvom misljenju.Ja samo znam da su jevreji, krscani i muslimani imali dobar suzivot dok u Palestinu nisu dosli ljudi poput Ben Guriona,sarajevskih jevreja Golde Meir, Mose Dajana i drugih, sve sami Europejci i uspijeli su domicilnim zagorcat zivot i unistiti zajednicki zivot koje su te tri konfesije upraznjavale vijekovima.Nemislim da je sve bilo idealno ali niko niskim nije ratovo i uskracivo mu pravo na zivot sto je ujedno i najvaznije. Koliko je ovim Europejcima da uniste nesto sto je stvarno godinama bilo potrebno vremena da to uniste. Sasvim malo. A zasto? Jer je bilo tako planirano. Onda o kakvoj drzavi Izrael ti pricas i njhovom pravu da je imaju.Domicilni jevreji nikad nisu htjeli da se sukobe sa ostale dvije konfesije koje zive u Palestini ali oni se nisu nizasta pitali jersu ih brojcano nadjacali jevreji Europejci. Posto pises da ekstremisticke stranke prave probleme i vladaju,zar ne postoje parlamentarni izbori u Izraelu i mogucnost da biranjem postenih ljudi prestane ovo zlo.Ja znam da je i jevrejski narod pod stalnim pritiskom od strane svoje vlade i celnika koji ih vode ali nemoze se stalno zmiriti i odmahivat i rukom na bezumlje koje cine njihovi celnici u njihovo ime.Znam da su nemocni i da su vise sile umjesale svoje prste ali moze doci dan i da budu pitani zasto se nisu suprostavili zlocinu i da ih nista nece moci opravdati

Neću da te volim
Gost
Neću da te volim
1 godina prije
Reply to  Z.A.

Izrael kao država nema svoj Ustav, već im je Tora (ono kaj je nama Biblija) način na koji upravljaju državom.
Tora je vjerska knjiga, smjernice za cjelokupan život pojedinca i cijelog naroda, i to je uputstvo koje im je po njihovom vjerovanju dao direktno njihov Bog.
Vjerske knjige i vjerske zakone pak mogu tumačiti jedino vjerski stručnjaci – rabini (koji su po defaultu ekstremni desničari), i odatle ekstremisti vladaju Izraelom, a ne desničari preko Kneseta tj. u izraelskom parlamentu..

I meni ne smetaju ovi minusi i neslaganje sa mnom, ali zaključno s ovime sam rekel sve kaj imam reći o ovoj temi..

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Necu da te volim Ti si svoje rekel pa i da ja svoje zakljucim s ovim niti sam ti se obracao da promjenis svoje simpatjie prema nekome a u tvom slucaju je ocito na cijoj su strani. Razlog obracanja je da ti imas po meni devijantan nacin poimanja istine, pravde i cudna shvacanja kako civilizovana ljudska bica treba da se odnose naspram drugih.Ti aminujes silu, otimacinu i u tvojoj prezentaciji dominira zakon jaceg za slabe i obespravljene kod tebe nema mjesta.Ja nisam znao da je Tora nacin upravljanja drzavom Izrael i u toj drzavi ko nije sjedbenik te religije znaci nema mjesta za zivot .Ali isto tako nisam znao da i Biblija na primjer u Europi je nacin upravljanja drzavom samo mi molim te navedi koje su to drzave.I sa tom Torom nesto nije uredu ako je jos od Boga. Ja to razumijem na nacin da su Jevreji narod stvoren od Boga a mi ostali smo valjda dijelo djavola pa onda i ne zasluzujemo da zivimo sve je opravdano Bogom da nam se moze nanositi i zlo i za to niko nece biti kaznjen i optuzen jer nismo od boga

Logican
Gost
Logican
1 godina prije

Kažeš izraelski narod je za mir a da su krive ekstremističke partije. Kako pobedjuju te partije na izborima. Ko im daje glasove

Mercury
Gost
Mercury
1 godina prije

@ Neću da te volim

To bi značilo da cilj opravdava sredstvo?

Z.A.
Gost
Z.A.
1 godina prije

Necu da te volim Dobro si rekao jevreji nemaju druge domovine (ali imaju tudju) i oni su svoj na svome, neznam sta rade i traze ovi palestinci u drzavi Izrael. Imaju svoju rezervnu drzavu (Pod Zemlju) pa nek idu tamo, a jevreji ce im pomoci da se humano presele.

Duki
Gost
Duki
1 godina prije

Samo vi pjevajte CPG..etc,Zare i ostali ,!
Bili oni pravi ili gumeni ekipa ih je sa 2 komada
PLJU,PLJUS! na 5-6 km daljine sorila!neloš rezultat?
Nešto nema danas vozikanja a Zare ?🤕🤕😭😭😱🙉

iudengfunasefnrgaiuegfraues
Gost
iudengfunasefnrgaiuegfraues
1 godina prije

Počelo je širenje rata na tom prostoru predviđenom po yinon planu za grosse okupiren Filistineze. Rat treba da usisa i one koji su već tu: kauboje, jewropljane i ruse i tako da se u ratu (koji traje još od drugog rata za rođenje bebe) za ustoličenje rozmarine bebe za vladara svijeta yinon plan operacionalizira a svi ostali unište nukleusom. Vele da imaju i rezervnu poziciju u Dnjepropetrovsku, napravili su hram Šnersonu, čekaju ukazanje a ovi u Jeruzalimu kasne sa hramom…………..

čmrk
Gost
čmrk
1 godina prije

sve okupacijske snage u vozilu su dica od 20 i kusur godina…

POVEZANE VIJESTI

Izbornik