Hassan Nasrallah: Zapamtite 1. rujna 2019. jer više nema izraelskih „crvenih linija“

Izrael IDF napad u Kerem Shalomu
62 komentara

Cijeli dan nakon napada Hezbollaha na snage izraelskog režima, kada su s desetak navođenih protutenkovskih projektila borci libanonskog pokreta otpora gađali vozila i položaje na izraelskoj strani područja južno od Libanona, nije bilo izraelskih vojnika duž crte razgraničenja. Problem je što je teškodoći do informacija, jer su prilozi Hezbollahove medijske kuće Al-Manar nedostupni na društvenim mrežama i usluzi You Tube, a nešto od snimljenog materijala bez cenzure uspije objaviti libanonska televizija Al-Mayadeen.

Dan nakon što je Hezbollah napao vojnu bazu u naselju Avivim, pogodivši vojno vozilo i ubivši ili ranivši vojnike koji su bili unutra, cionističke okupacijske trupe se nisu se usudile pojaviti na libanonskoj granici.

Dopisnik Al-Manara, Ali Shoaib, javio je da su se na izraelskoj strani čule sirne za uzbunu, pokazujući, nasuprot tome, smirenost na libanonskoj strani. Fotografije koje je objavio Al-Manar prikazuju izraelsku stranu granice na kojoj se izraelski vojnici nisu usudili pojaviti, a nije bilo ni uobičajenih vojnih patrola.

Prazne utvrde i položaji izraelskih snaga dan nakon napada Hezbollaha
FOTO: Prazne utvrde i položaji izraelskih snaga dan nakon napada Hezbollaha

Što god da je bilo u Avivimu, zbog straha od Hezbollaha Izrael ne može napasti Libanon

Nakon što je Hezbollah u nedjelju pogodio izraelsko vojno vozilo u naselju Avivim, ubivši ili ozlijedivši sve vojnike koji su bili unutra, premijer Benjamin Netanayhu je počeo ponavljati ​ veliku laž kako operacija nije pogodila nijednog od njegovih vojnika.

Znajući da su cionistički mediji u potpunosti podvrgnuti vojnoj cenzuri, neprijateljski mediji su širili tu laž i tvrdili da je Izrael zavarao Hezbollah prikazujući lažne akcije spašavanja i lutske u vojnim vozilima na granici s južnim Libanonom.

Kasnije je u izjavi Hezbollah objavio da je uspio pogoditi izraelsko vojno vozilo u blizini granice sa sjevernim Izraelom, usmrtivši i ozlijedivši sve okupacijske snage koje su se kretale u uništenom vozilu.

Izvori bliski Hezbollahu su rekli da će objaviti snimke operacije koje pokazuju točnost i profesionalnost udara, dodajući da je izraelska meta primijećena iz vrlo uskog ugla u pograničnim gradovima Maroun Al-Ras i Aitaroun.

Izvori su istakli da se cionističko vozilo sporo kretalo unutarnjom cestom 899, jer vojnici nisu očekivali napad na tom položaju.

U tom je kontekstu Hezbollah ispunio obećanje koje je dao njegov glavni tajnik Sayed Hasan Nasrallah, koji je upozorio da će odgovoriti na cionističke napade na Dahiyeh i jedno od mjesta Hezbollaha u Damasku, te da će ponovno uspostaviti ravnotežu odvraćanja, koju je Izrael pokušao razbiti.

Napad Hezbollaha na Avivim pokazao je odbojnost međunarodne zajednice prema Izraelu. Diplomatski izvori su izvijestili da su Sjedinjene Države, Velika Britanija i Francuska obećale visokim libanonskim dužnosnicima da Izrael nikada neće ponoviti napade na Libanon, pozivajući ih da pozovu Hezbollah da se suzdrži od reagiranja na izraelska kršenja primirja.

Sljedeći videozapis kojeg je emitirala televizija Al-Mayadeen prikazuje izraelske vojnike kako bježe s graničnih položaja nakon udara Hezbollaha, što potvrđuje priču Hezbollaha.

VIDEO: Izraelski vojnici u bijegu napuštaju pogranične položaje

Konačno, Izraelci dobro znaju da je Hezbollah mogao gađati i spasilačko osoblje koje je stiglo na mjesto udara, stoge je bijeg bio nepotreban, jer je namjera pokreta otpora da zaštiti Libanon i spasi Libanonce od izraelskog barbarstva i udar na vojne ciljeve je bio proračunat.

Hassan Nasrallah: Zapamtite 1. rujna 2019. jer više nema izraelskih „crvenih linija“

Glavni tajnik Hezbollaha, Sayed Hasan Nasrallah, savjetovao je Izraelce u ponedjeljak da zapamte datum 1. rujna 2019. kada je libanonski pokret otpora izveo osvetnički udar na Avivim, rekavši da operacija predstavlja novu fazu u borbi otpora protiv Izraela.

Obraćajući se mnoštvua u kompleksu „Sayed Shuhada“ u Bejrutu, Sayed Nasrallah je rekao da je izraelski neprijatelj želio promijeniti pravila sukoba s Hezbollahom, ali je libanonski pokret otpora sa svoje strane izbrisao sve „crvene linije“ koje je postavio Tel Aviv.

Šeik Hassan Nasrallah je istaknuo da je napad na Avivim sam po sebi postignuće, jer se dogodio usprkos svim izraelskim i američkim prijetnjama, kao i mjerama koje je okupacijska vojska poduzela na granici s Libanonom.

Sayyed Nasrallah je u međuvremenu rekao da je otpor čvrsto predan u suprotstavljanju izraelskim bespilotnim letjelicama na libanonskom nebu, ali je napomenuo da će u tom kontekstu njegovo vodstvo odlučiti pravo vrijeme i mjesto za sučeljavanje.

Nakon što se zahvalio Bogu, Sayed Nasrallah je pozdravio je borce pokreta otpora „koji su već osam dana spremni za osvetu za izraelsku agresiju“, misleći pri tom na izraelske udare u kojima su poginula dva borca ​​Hezbollaha u Siriji i napad dva drona na četvrt Dahiyeh u Bejrutu prošlog tjedna.

Potom je pohvalio libanonsku vojsku i narod zbog njihove podrške i upornosti u slučaju izraelske agresije. Također je pozdravio predsjednika Michela Aouna, premijera Saada Hairija i predsjednika parlamenta Nabiha Berrija zbog njihovih stavova o izraelskoj agresiji.

Sayed Nasrallah se također zahvalio svim Libanoncima i nekim arapskim medijima na njihovom izvještavanju s kojim su opovrgnuli laži koje su širili okupacijska vojska i mediji.

“Kaznili smo neprijatelja”

Hezbollah je naglasio da posljednja eskalacija, koja je prošlog tjedna započela izraelskim napadom na Siriju i Dahiyeh, nije uspjela ostvariti svoje ciljeve.

“Od prvih sati agresije smo najavili da nećemo zagristi mamac i da nećemo prihvatiti nova nametnuta pravila, ali smo rekli da ćemo se sigurno osvetiti”, rekao je Nasrallah.

“Najavili smo da će se pokret otpora osvetiti i ova najava predstavlja snagu otpora. Ono što se dogodilo od prošle nedjelje je predstavljalo kaznu neprijatelju. Mi smo prije osvete radili na više razina, uključujući vojnu i psihološku”, rekao je Sayed Nasrallah.

“Otkad sam najavio osvetu, izraelska vojska je evakuirala sve svoje položaje i baze na granici s Libanonom. Rekao sam im da se sakriju i drže dalje od potencijalnih meta, ali ono što se dogodilo je da su naprosto nestali”, rekao je glavni tajnik Hezbollaha.

“Izrael je ponižen”

“U posljednjih osam dana cijeli je svijet vidio tiransku vlast Izraela uplašenu, zabrinutu i sakrivenu. To je poniženje”, rekao je Sayed Nasrallah.

“S druge strane, libanonska vojska, borci otpora i Libanonci ostali su na svojim položajima i gradovima blizu granice. To je čast”, dodao je.

Hezbollah je u međuvremenu napomenuo da se napad na Avivim proveo tijekom dana, a ne noću, ističući da se rukovodstvo pokreta otpora namjerno odlučilo na napad u izraelskoj dubini, te usprkos svim rizicima i mjerama koje su poduzele izraelske okupacijske snage.

“Unatoč svim mjerama i lažnim ciljevima koje je postavio izraelski neprijatelj, pokret se strpio i precizno pogodio cilj. Ono što se dogodilo dokazuje hrabrost, preciznost, odgovornost pokreta otpora”, poručio je vođa libanonskog pokreta otpora izraelskoj okupaciji.

“Nema više crvenih linija”

Sayed Nasrallah je naglasio da je operacija u Avivimu postignuće, budući da se dogodila usprkos prijetnjama i zastrašivanju, napominjući da je prilikom udara pređena jedna od glavnih „crvenih linija“ izraelskog neprijatelja.

“Teritoriji koje je izraelski neprijatelj zauzeo 1948. jedna su od glavnih „crvenih linija“ koje je postavio Izrael“, rekao je Sayed Nasrallah, naglašavajući da je Hezbollah uspio provesti napad na ovo područje, prekršivši jednu od glavnih „crvenih linija“ izraelskog neprijatelja.

“Dok je neprijatelj želio promijeniti pravila napada, Otpor je uspio probiti jednu od glavnih „crvenih linija“ izraelskog neprijatelja”, rekao je.

Sayed Nasrallah se obratio Izraelcima rekavši: “1. rujna 2019. … zapamtite ovaj datum. To je početak nove faze situacije na granici između Libanona i palestinskih okupiranih teritorija“, kako Nasrallah i zemlje koje ne priznaju državnost Izraela zovu teritoije na kojima se danas prostire cionistički entitet.

Izraelski dronovi

Sayed Nasrallah je također obećao da će se Otpor suprotstaviti izraelskim bespilotnim letjelicama na libanonskom nebu.

„Danas imamo novu metu, a to su izraelski bespilotni zrakoplovi. Posljednjih godina ovaj cilj izbjegavamo napadati zbog lokalnih razloga”, rekao je vođa otpora, naglašavajući da Libanon ima pravo na obranu svog teritorija.

“Branit ćemo svoju zemlju i suočiti ćemo se s dronovima na libanonskom nebu”, rekao je Nasrallah, dodavši kako će neko to kritizirati pod izgovorom da će tako povećati napetosti s izraelskim neprijateljem.

U tom kontekstu, Sayed Nasrallah je rekao: “Kažem onima koji su željni stabilnosti u regiji da moraju razgovarati s međunarodnom zajednicom u namjeri da kažu Izraelu da Otpor više neće prihvatiti izraelsko kršenje suvereniteta Libanona.”

“Izraelci moraju znati da se ono što se dogodilo dogodilo zbog Netanyahua. Ako nas Izrael napadne, nećemo više  priznavati tzv. Plavu liniju”, rekao je Sayed Nasrallah, misleći na područje razgraničenja pod nadzorom mirovne misije UNIFIL Ujedinjenih naroda.

Al-Manar

VIDEO: Prvi video zapisa napada kojeg je objavio Hezbollah

 

HezbollahIDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Driftwood
4 godine prije

Seiku su dani odbrojani…

CPGS
4 godine prije

Pa zasto su prekinuli video prije nego sto se vidi rezultat njihove osvete, koju su toliko razvikali? 🙂

Cekam dojavu iz ruskog ministarstva istine.

Zare
4 godine prije

E sad ste stvarno pretjerali 🙂 Kaze Al Manar, Kaze Al Mayadeen, Press tv…samo sto nisu Zidovi poceli pakirat kofere i bjezat za Ameriku 🙂 Boze mili kakva propaganda.

Laki Topalović
4 godine prije

Pa IDF je potvrdio gađanja, ali negira žrtve

Stjepan
4 godine prije

Komentari o textu su uvijek zanimljivi … Za sve istine i potvrde tih istina treba vrijeme reči svoje!
U svakom slučaju libanonski događaji bili ovakvi ili onakvi su zanimljivi jer će već sutra netko od aktera biti slabiji nego jučer. Ukupna situacija na BI od Jemena, Afganistana, Iraka, Sirije do Libanona govori da su nekadašnji slabi podosta ojačali naspram prijašnjih jakih; amera, izraelaca, britanaca, sauda itd.
🕊🕊 Uskoro će se znati sve. Ako libanonci postave neku kvalitetniju PZO i onemoguće izraelsko zrakoplovstvo da ih maltretira, to će biti napredak. Ako ne, onda bude još neko vrijeme po starom …?! 😉😉 🤗🤗

Ante
4 godine prije

Izrael napada Siriju već godinama i Libanon pa su se čak ohrabrili toliko da napadnu Irak. Sada odjednom blokiraju internetske portale da se ne vide žrtve na strani Izraela, ali su slike i videozapisi već posvuda izašli i svi su ih vidjeli. Zapadni internetski portali o tom napadu izvještavaju na način da o tome pišu u sredini novina tako da tu vijest što brže zaborave. Nema kmečanja znači strah ih je uhvatio.

apolo
4 godine prije

Kako postovani Sion komentira incident? Kakva je to bjezanija IDF-a? Pa novinari ulaze u baze, nigdje straze.

Pizistrat Nelson
4 godine prije

Uvijek sam znao da je moj rođendan poseban 🙂
Sad mi je i Nasrallah to potvrdio.

Trubadur
4 godine prije

Rekao šejk, da če udariti po 13. plemenu i udario je… I to ne onako, iza ugla , nego direktno preko granice na teritoriju 13.plemena, vojnim sredstvom po vojnom cilju… Sve to snimio i objavio….. Ko je tu izgubio a tko dobio, neka si svatko sam odgovori…. 13. pleme se povuklo 5-7 Km od granice i to sve zato, što su superiorni i nepobedivi, hahaha….. I još nešto…. Od juče, može, da se tuče po mili volji, po Izraelskim ranjenicima , bez problema…. Kad bi netko spomenuo, neku Ženevu, samo se lepo objasni, da su tukli samo gumene lutke….

Zare
4 godine prije

Da obrazlozim neke stvari koje se nece sviđati vecini ovde ( btw. zaboli me za minuse 🙂 ). Dakle sve ovo je Izraelska taktika protiv Hezbollaha za “Casus belli” masovnu operaciju na jugu države (juzno od rijeke Litani). Protiv ovog sta se ocekuje, operacija u Gazi 2014 izgledat ce ko karatki igrani film. Inace da tada nije bilo pritiska međunarodne zajednice i pritiska masovnih (liberalnih) medija, danas bi bila Gaza pod potpunom Izraelskom kontrolom. Pustite one price kako ih je Hamas sredio, unistio tenkove itd. Ciljevi izraelaca bili su u potpunosti ostvareni, jedan o njih unistenje rovova i likvidacije kljucnih osoba, objekata Hamasa. Itd.

ANTINWO.HR
4 godine prije

smradovi i arapi i židovi.ko ih j…

Majk Majers
4 godine prije

Ajde, zapantit ćemo 😉

varjag
4 godine prije

netanayhua na prvu liniju i rat bi se brzo riješio

Mate
4 godine prije

To da su Izraelci napustili “svoje” granice je bajka. To je samo njihova taktika zavaravanja. Ali da će dobiti dobre batine od strane Hezbollaha u budućnosti – hoće 100%!

samo tako
4 godine prije

Suverenitet libanonskog zraćnog prostora. Što je to? Je li san, je li java ?
Strpljenja molim

Z.A.
4 godine prije

Napad Hezbolaha na Avivim pokazao je odbojnost medjunarodne zajednice prema Izraelu.Diplomatski izvori su izvjestili da su SAD,UK i Francuska obecale visokim libanonskim duznosnicima da Izrael nikad nece ponoviti napade na Libanon, pozivajuci ih da pozovu Hezbolah da se suzdrzi od reagiranja na izraelska krsenja primirja. Ovaj pasus sve govori o moci Hezbolaha. Vrlo dobro Izrael zna ko je preko puta njega i apel zapadnjaka jasno ukazuje na strah Izraela od sukoba.Na samo jednu rijec Seika Nasrallaha hiljade ratnika je spremno i zivot polozit za njihovu pravednu misiju. Takvih ratnika nema u Izraelu.Ovo nije propaganda to je zivotni moto i cilj Hezbolah ratnika. Zato i jeste nezgodno a i vise od toga imati za protivnika Hezbolah.

Z.A.
4 godine prije

burt gdje si?Zasto sutis na ova desavanja? Jesi se to ispalio na prisilni godisnji ili si pod sankcjama?

Ante
4 godine prije

Evo video Ruske postaje RT, novinarka je ušla u praznu baze Izraelske vojske na granici sa Libanonom. Izraelci su čak ostavili svoje oružje u bazi i oklopna vozila. Kaže novinarka svatko sada može ući u bazu i uzeti si iza baze što hoće- hahahaha

https://www.youtube.com/watch?time_continue=118&v=d2QYHgh_U8E

Neću da te volim
4 godine prije

Društvo moje, ja mogu razumjeti da ovdje 95% čitalaca jest ne na strani Hezbolaha već jednostavno i apsolutno protiv Izraela. Ja sam u onih 5%, i ne, nisam židov. Samo što treba pogledati malo i Izraelsku poziciju – oni nisu u situaciji da mogu izgubiti ijedan rat jer to znači brisanje Izraela s karte.. I ono što je još bitnije u cijeloj priči jest da židovi Izrael doživljavaju kao svoj dom, i mnogi od njih nemaju drugi dom i ne znaju za drugi dom – oni su koliko god to nekima bilo mrsko čuti/pročitati – ono su svoj na svome. Rusi su izgubili rat u Afganistanu iako su tamo bili u svakom pogledu apsolutno nadmoćni protivniku.. Ali Afganistanci nisu imali kuda i ostali su radije ostaviti kosti nego bježati pred neprijateljom. Ovo je tek jedan primjer onoga što hoću reći, ameri, briti i francuzi ratove vode zbog potpuno drugih razloga… Čitaj više »

Duki
4 godine prije

Samo vi pjevajte CPG..etc,Zare i ostali ,!
Bili oni pravi ili gumeni ekipa ih je sa 2 komada
PLJU,PLJUS! na 5-6 km daljine sorila!neloš rezultat?
Nešto nema danas vozikanja a Zare ?🤕🤕😭😭😱🙉

iudengfunasefnrgaiuegfraues
4 godine prije

Počelo je širenje rata na tom prostoru predviđenom po yinon planu za grosse okupiren Filistineze. Rat treba da usisa i one koji su već tu: kauboje, jewropljane i ruse i tako da se u ratu (koji traje još od drugog rata za rođenje bebe) za ustoličenje rozmarine bebe za vladara svijeta yinon plan operacionalizira a svi ostali unište nukleusom. Vele da imaju i rezervnu poziciju u Dnjepropetrovsku, napravili su hram Šnersonu, čekaju ukazanje a ovi u Jeruzalimu kasne sa hramom…………..

čmrk
4 godine prije

sve okupacijske snage u vozilu su dica od 20 i kusur godina…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI