Hezbollah: Ne odlazimo iz Sirije!

Hassan Nasrallah - Hezbollah
0
0

Hezbollah je priopćio kako se njegovi borci neće povući iz Sirije prije ukupne eliminacije terorista, što je ujedno bio odgovor turskom ministru vanjskih poslova, koji je u okviru dogovorenog primirja tražio da libanonski pokret otpora napusti sirijski teritorij.

“Prisutni smo u Siriji u okviru suradnje s vladom u Damasku u borbi protiv terorista”, rekao je jučer predsjednik Političkog vijeća Hezbollaha, Seyed Ibrahim Amin Al-Sayyed, tijekom sastanka s libanonskim kardinalom Becharaom Boutrosom Al-Raiem, prenosi Al-Manar.

Ibrahim Amin Al-Sayyed je ovu izjavu dao nakon što je turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu najavio da se s početkom primirja libanonski pokret mora povući iz Sirije.

Predsjednik Političkog vijeća Hezbollaha je naglasio “da će se libanonski borci povući sa sirijskog teritorija kada to bude potrebno, ali da to neće imati nikakve veze s odlukom Ankare”.

Ibrahim Amin Al-Sayyed je istaknuo “kako se Hezbollah neće povući ni za jedan korak, jer ako teroristi pobijede u Siriji, preplavit će cijelu regiju, posebno Libanon”.

Govoreći o oslobođenju Aleppa, dužnosnik Hezbollaha je naglasio kako je pobjeda u Aleppu značajno oslabila terorizam u regiji.

U tom smislu, zamjenik glavnog tajnika Hezbollaha, šeik Naim Qassem, opisao je ulogu pokreta kao doprinos borbi protiv rastuće regionalne prijetnje – terorizma, koji ugrožava sigurnost na Bliskom istoku.

Hassan NasrallahHezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
0 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI