Hezbollah oborio izraelsku bespilotnu letjelicu nakon što je narušila vazdušni prostor Libana

Bezpilotna-letjelica
29 komentara

Militantna grupa Hezbollah kaže da je oborila izraelsku bespilotnu letjelicu na granici između Libana i Izraela.

Prema Hezbollahovoj izjavi, bespilotna letjelica je narušila vazdušni prostor Libana u blizini južnog sela Aita ash Shab, smještenog oko 1 kilometar sjeveroistočno od izraelske granice.

Libanonska grupa i politička stranka Hezbollah saopštila je da je oborena bespilotna letjelica sada u njihovom vlasništvu.

U međuvremenu, IDF je saopštio da je njihova jedrilica pala na libansku teritoriju tokom operacije na granici sa Libanom.

Na početku ovog mjeseca, Izraelske odbrambene snage saopštile su da je bespilotna letjelica oborena na sjeveru zemlje, na granici sa Libanom.

Napetosti između Izraela i Libana su u porastu nakon što je Hezbollah objavio da je jedan njihov član ubijen u izraelskom vazdušnom napadu na jugu glavnog grada Sirije, Damasku u julu. Kao odgovor, Hezbollah je objavio službeno upozorenje na osvetu. U međuvremenu, Izrael je pojačao svoje vojno prisustvo duž granice s Libanom i Sirijom.

HezbollahLiban
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
3 godine prije

Pa kako to? Zar nisu svi hezbollahovci uništeni, a Hezbollah poražen pri nedavnoj eksploziji u Bejrutu? Otkud sad ovi koji skidaju izraelske dronove iznad Libanona? Izraelcima ponestalo “prethodnica” iza kojih bi se sakrili tijekom svojih “izleta” u tuđi zračni prostor? Ništa mi više nije jasno 🙄

Kažun d.d.
3 godine prije

DJI Mavic Pro quadcopter – stane u jednu ruku.
Ma igrala se malo dica.

Mat
3 godine prije

Jesu to one najjjj, sto ih je kupio…..Vucic.

Max
3 godine prije

Hezbollah pokazuje visoku razinu borbene gotovosti kao i obično.

Bosanac
3 godine prije

Jebes jedrilicu, ako im obore 10ak f-35 onda cu povjerovat da se neko negdje istinski bori protiv nekog, te da nisu pozorisne predstave za javnost

Izraelac
3 godine prije

Ma cudo su ti Iranci, sposobini svaka im cast.
Jedino jesi li cuo o nekakvim cudnim explozijama po njihovim nuklearnim centrima?

Rusofil
3 godine prije

Svaka priča je nesuvisla dok se ne navede tip bespilotne letjelice pa i s čim je oborena.

drug
3 godine prije

…hm, malo mi nije jasno kako hezbollah moze/smije obarati izraelske letjelice a Sirija ne moze/ne smije, ili koja je prica??…samo da nebu izbio sukob izmedju njih, unutarnji protesti i kod jednih i kod drugih a jedan mali sukob bi to sve izbrisao

Mortimor
3 godine prije

Bravo Hezbollah svaka čast, ne stajte idite dalje koliko su oni ljudi u Libanonu vratite im puta 100.
Oko za oko, zub za zub.

Lokot
3 godine prije

Koliko vidim hezbolah je donio samo štetu Libanonu. Eksplodiralo skladište kemikalija za izradu eksploziva. Svaki hezbolahov napad Izraelci jako kažnjavaju. Je li nekome palo na pamet zabraniti rad hezbolahu, započeti diplomatske aktivnosti kako bi se pronašlo mirno rješenje. Pogledajte UAE i Izrael. Kakve koristi imaju obični građani od hezbolahovih aktivnosti. Što je hezbolah dobro donio Libanonu? Kad si slabiji onda koristiš svoju pamet da ostvariš svoje ciljeve. Prekrasna zemlja je zatočenik bolesnika koji ratuju protiv cijelog svijeta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI