HITNO – Trump objavio rat cenzorima – Čekamo slom Faktografa

Donald Trump rat društvenim mrežama
87 komentara

Američki predsjednik ratificirao je dekret kojim želi obrisati imunitet za objave na društvenim mrežama i za moderiranje sadržaja.

Zaoštren stavom Twittera, Donald Trump potpisao je 28. svibnja uredbu kojom se želi redefinirati zaštita koju uživaju društvene mreže i širina koju imaju u moderiranju njihovog sadržaja.

“Ovdje smo za obranu slobode izražavanja protiv najgorih opasnosti koje postoje”, rekao je predsjednik iz Ovalnog ureda, pozivajući se na ono što je nazvao “monopolom” tehnoloških skupina.

“Oni imaju nekontroliranu moć cenzure, izrade, prikrivanja ili izmjene bilo kojeg oblika komunikacije između pojedinaca i velike javne publike”, ustvrdio je prilikom potpisivanja dekreta koji bi trebao biti početna točka duge pravne bitke.

Vrlo aktivan na Twitteru, stanar Bijele kuće dugo je kritizirao ono što smatra da je ideološka i politička pristranost od strane divova Silicijske doline. Donald Trump je odlučio završiti jednom zauvijek s cenzorima od mementa kada su društvene mreže uz pomoć svojih ideološki obojenih plaćenika označile predsjednikove poruke.

Predsjednik je stoga odlučio riješiti famozni Odjeljak 230 (Communications Decency Act) koji nudi “domaćinima”, poput Facebooka, Twittera ili YouTubea, imunitet od bilo kakvih pravnih postupaka vezanih za sadržaj objavljen od trećih strana.

Izdavači, poput medija su pravno odgovorni za sadržaj koji objavljuju. Da bi se iskoristio ovaj imunitet, društvene mreže se ni u kojem slučaju ne mogu ponašati poput “izdavača”. Za to ih optužuje američki predsjednik.

Uredba stoga želi proširiti područje primjene ovog zakona iz 1996. “Kad moćne društvene mreže cenzuriraju mišljenja […], one prestaju funkcionirati kao pasivni forumi. Njih treba smatrati i tretirati kao tvorce sadržaja”, navodi se u tekstu. Uz to, ovaj dekret omogućava ukidanje financijski saveznih sredstava platformama koje su krive za cenzuru.

Twitter je odbio komentirati uredbu, ali je nastavio po istom 29. svibnja, označivši nepoželjnom Trumpovu poruku o neredima u Minneapolisu.

“Ovi razbojnici osramote sjećanje na Georgea Floyda i neću dopustiti da se to dogodi. Upravo sam razgovarao s guvernerom Timom Walzom i rekao sam mu da vojska totalno stoji iza njega. Djelovat ćemo odmah kako bi preuzeli kontrolu. Kada krene pljačka, počinje pucanje! Hvala vam “, napisao je predsjednik .

“Ovaj tweet krši Twitter-ova pravila. Međutim, Twitter vjeruje da je u javnom interesu da ovaj tvit ostane dostupan”, odgovorila je društvena mreža.

Rasprava o nedodirljivosti hostinga na internetskim platformama traje već mjesecima i daleko nadilazi spor između Donalda Trumpa i Twittera. Facebook i Twitter od 2016. godine mnogo su uložili u borbu protiv onoga za što smatraju da je dezinformacija.

Nadamo se da će odluka predsjednika Trumpa definitivno pokopati ideološke udruge slične Faktografu koje svakodnevno djeluju na društvenim mrežama.

CenzuraDonald TrumpFaktografSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
87 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Planet zemlja
3 godine prije

Mislim da fuckoffgraf moze mirno spavati.pa medjuostalim financira ga USA vlada.briga trumpa za cenzuriranje,njega muci Sha ga silicijska dolina ne voli

Borik
3 godine prije

Faktograf je nebitan, to se odnosi na velike usa medijske kompanije, goole, youtube, twiter, shitbook, televizijske i oglašavačke kompanije, Trump će ih slomiti prije izbora na način da ih rastavi u manje kompanije ili da im da materijala da se sami sa sobom zabave. Mi ćemo sigurno lakše disati.
Volim CO2 planet je 5 % zeleniji.

Zax
3 godine prije

Ja sam ovo shvatio kao formalno uvodjenje cenzure a ne ukidanje iste. Jer ako su do sad tehnoloske kompanije procjenjivale sto je primjereno objavljivati a sto ne sad drzava direktno preuzima ulogu cenzora. Nije govno nego se pas posra sto bi rekli dalmatinci.

fićo
3 godine prije

Nisi mogo živit od zapadnih napada na istočni blok zbog neslobode izražavanja.I sad kad su postigli cilj,ne možeš živit od njihove cenzure mišljenja.

Tony
3 godine prije

Vi se ne morate brinuti. To se ni na koj način ne odnosi na ovaj portal.

mislim
3 godine prije

najjači je tramp pa lukašenko pa onaj iz tanzanije,pa erdogen ,pa orban …
xi ping i putn su tamo negdje iza desetog mjesta.
-“mala rang lista “

Tupko Glupko
3 godine prije

Trump ima mooda, svaka mu čast.
Što se tiče Minneapolisa.. Kada onakva snimka hladnokrvnog ubojstva izađe u javnost da ju vidi cijeli svijet, LeBron James objasni svojim Instagram postom sve u dvije slike i tri riječi (https://www.insider.com/lebron-james-george-floyd-death-this-is-why-kaepernick-kneeled-2020-5) onda se tog policajca ubojicu nemoćnog i savladanog čovjeka ODMAH strpa u pritvor i osudi po kratkom postupku na dugogodišnju robiju, jer je iz snimke sve jasno, ako ne žele velike nemire i nerede.
To nije napravljeno, jer izgleda da je to u interesu vladajuće klike.

Spacevoodoo
3 godine prije

Eto, i da sad još Logično uz objavu rubrike “komentari” ispiše disclaimer kako stvatko kmentira na svoj osobni rizik i odgovornost i ukine cenzuru everybody happy.

Mucke
3 godine prije

Bjesnilo i pjena na ustima her Djiva aus .Nevijork jutros u programu N1.. priceless.
Go Trump go.

Hrvoje
3 godine prije

Ljudi moji, pomozimo slobodnomislećima da dobiju izbore jer nam inače nema spasa. (preferiram Pernara i MOST – Raspudića) To nam je sad bitnije od svega.

neznanje
3 godine prije

Što će biti s vama i antivakserima. Svršit će te u isti koš s Faktografom. Ups!

burt
3 godine prije

twiteraš i komedijaš Trump je već sigurni izborni gubitnik, korona virus mu je smanjio popularnost, na vanjskom planu Khamenei i Maduro su ga ismijali sa tankerima a i ovi zadnji crnački neredi mu ne idu na ruku, uskoro Trump odlazi igrati golf a na vlast dolaze Joe Biden, Tony Blinken, Colin Kahl, John Bolton a oni sigurno neće biti milostivi prema Maduru, Assadu i Khameneiu niti će sklapati prijateljstvo sa Kimom

JeLiOvoVic?
3 godine prije

Trumpić se uzbudio zbog činjenice da se neko suprotstavlja volji “stabilnog genija”. Nož u leđa od omiljene igračke, Twittera. Svako može da vidi da je Twitter samo stavio link gdje se mogu provjeriti njegovi navodi i da nikakve cenzure nema. Ali ne – lider slobodnog svijeta želi da sljedba samo klima glavom i kliče svom vođi, a ne da nedajbože počne misliti svojom glavom. Nisu slučajno u Trumpovoj viziji novinari i naučnici “neprijatelji naroda”…

Žrtva Cenzure
3 godine prije

Veliki borci protiv cenzure na Logičnom posebno ovo smeće L.R. koji mi je obrisao preko 100 komentara ali znam, znam njegovo pravo ime, njegovu prošlost i gdje živi. Niste vi ništa bolji od Faktografa i ostalih cenzora jer se i sami služite cenzurom posebno smeće koje se krije iza inicijala L.R. a zna se i za ostale koji su cenzurirali na ovom sajtu. Samo znajte doći će dan kada ćete biti ugašeni i svi koji su cenzurirali bit će pohapšeni a specijalni tretman neka vam bude malo iznenađenje. Prisiljen sam koristiti VPN samo zbog takvog smeća kao što je taj L.R. ali nije on jedini provokator i lažov ovdje. Pogrešnoj ekipi ste stali na žulj pa ćete i snositi posljedice. Ne morate se truditi jer ja vam više ne pišem na portalu ali ste me isprovocirali jer se predstavljate kao borci protiv cenzure što niste. Prokleti bili i rod vam… Čitaj više »

Patriot
3 godine prije

Vidim da su trolovi iz Buzina sveprisutni na ovom članku. Sigurno je zazvonio alarm bell iz faktografa pa su vojnici trolovi u punom pogonu.
Koliko košta obraz- 200 kn za 10 postova??

Planet zemlja
3 godine prije

Danas sam malo započeo komentirati ali mislim da necu dugo.uz par casnih iznimki kao Sha su npr. Puki i Istrazuj koje je zadovoljstvo citati,ostalo je… Sha bi rekao Izet,braacoo moja🤤postovanje svima i pamet u glavu.

piždro
3 godine prije

Moram priznat nije lako Trampu protiv d’uboke drzave’ (čitaj mafije) u vlastitoj državi, koja je po svim pitanjima iznad slova zakona! Težak zadatak ima ovaj Trump protiv hobotnice… Čak plaća i vlastitu tjelesnu gardu iz svog đzepa…
Baš mu nije lako, hoće i da ga iz Twittera usključe..

Bosanac
3 godine prije

E jesu se uzjebali ovi softwareashi, pa uz njih factchecker-i, zatim ovi LGBT’ovci sto se ko fol zalazu za slobode (a sve za racun onih djedova psihopata sto kuju planove da zavladaju planetom) a gori su od Adolfa

Slovenac
3 godine prije

Zamislite da je ova hilari dobila izbore tramp je gandi zo ovu stoku

Max
3 godine prije

NIti društvene mreže a niti Trump smiju imati prevelike ovlasti

Qyu
3 godine prije

Ukopaj ih Donalde! Dublje od bezdana.

Armagedon
3 godine prije

Jos jedna dobivena bika .

Trump povukao SAD iz Svjetske zdravstvene organizacije i Kinezima opalio sankcije: Svi se sad pitaju koliko je daleko spreman ići?

Ana
3 godine prije

-da je u Njemackoj od 2017, a u Francuskoj su ove godine izglasali zakon kojim reguliranje slobode govora prenose na platforme, tj van zemlje, stavljajuci suce i pravosudni sistem u smece.
-Trump dekretom kaze: ‘ Kad si vec prisvajate za pravo regulirati sto tko ima i nema pravo objaviti, odna cete i za isto imati punu odgovornost.
Ima li nedoumica izmedju ova dva ?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI