Hrvatski premijer Plenković prekasno shvatio tko mu radi o glavi – Slijedi li politička likvidacija?

Andrej Plenković - SAD
163 komentara

Andrej Plenković je upravo izjavio: “Kupujemo američka oklopna vozila Bradley za 196 milijuna dolara”, jer je shvatio tko mu radi o glavi već nekoliko tjedana i sada tu istu glavu ubrzano pokušava spasiti kupujući američku vojnu opremu. Vjerojatno prekasno.

Unatoč uređivačkoj politici portala Logično i uredniku koji traži od svakog autora punu neutralnost u odnosu na Sjedinjene Američke države, Rusiju i druge svjetske sile, opće poznata činjenica je da su Sjedinjene Američke Države tatamata u Hrvatskoj. Na to je Andreja Plenkovića, onako izdaleka, upozorio puno iskusniji Zoran Milanović, spominjući poklonjene američke helikoptere i američku pomoć tijekom zadnjeg rata.

Plenković je zaboravio da hrvatski generali nisu školovani na francuskoj vojnoj akademiji Saint-Cyr već na američkom West Pointu. Nije shvatio kako su u zadnjem nesretnom ratu Amerikanci bili, bar deklarativno i u određenim situacijama, na strani Republike Hrvatske, dok su s druge strane podupirali embargo na uvoz oružja.

Nesvjestan svoje nesvijesti, Andrej Plenković je bahato u tim za odabir zrakoplova koje će Hrvatska kupiti stavio jednog (Zvonimira Frku-Petešića), a priča se i dva člana s francuskim državljanstvom. Čak ni tada nije razmislio o posljedicama, jer mu je Macron, izgubivši najveći ugovor s Australijom o prodaji vojne opreme u povijesti, upravo zbog Amerikanaca, šaptao na uho kako sve ide svojim putem.

Šlag na tortu stiže na kraju. Kontrolirani mainstream mediji, nedavno upozoreni od Plenkovića glede izvještavanja o korona krizi, sinkronizirano izbaciše aferu Zvonimir Frka Petešić. Zaboraviše obećanje Andreja Plenkovića kako novac nije problem kada je u pitanju medijska promocija cjepiva. Netko izgleda plaća više?

Tužni predsjednik vlade Andrej Plenković u prvom momentu bi iznenađen javnom harangom na najsiromašnijeg dužnosnika Zvonimira Frku-Petešića, pa čak izjavi da ništa ne razumije. Međutim, dan-dva kasnije netko mu vjerojatno šapnu: “Andrej, pazi rade ti o glavi, a red novih poslušnika koji žele tvoje mjesto je nepregledan”. I tako Andrej Plenković odluči kupiti Američke Bradleye s nadom kako će napadi stati.

E moj premijeru, jaja su ti sada između dvije cigle. Jedna je američka koja ne oprašta, a druga francuska kojoj si puno toga obećao. Kako god okreneš, netko će te tuckati po jajima. Ako još nisi shvatio što se događa, nećeš ni shvatiti. Kao i bahatom Ivi Sanaderu, politički dani su ti već odbrojani. Umjesto za Bruxelles, pripremaj se za Remetinec.

andrej plenkovićPolitička karijera
Pretplatiti se
Obavijesti o
163 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Silvestar
2 godine prije

Samo što njemu pred Remetinec neće doći nitko, za razliku od Marka Franciskovića.

Dupla Kamilica
2 godine prije

Znači istina je da ameri dolaze u reviziju i da će netko najebati.

Gorki šećer
2 godine prije

Dao Bog da bude tako. Amen

Pravednik
2 godine prije

Postavljen od “igrača” a ne voljom naroda.Isti slučaj kao i Macron, Jacinda-ona bolesnica iz N.Zelanda, Kurtz itd.Postavljeni da bi sprovodili agendu ID 2020-2030, SVAKI STANOVNIK MORA PRIMITI TEHNOLOGIJU POMOĆU KOJE SE MOŽE OSTVARITI “4. IND. REVOLUCIJA”- uvod u 4. reich-kontrola svakoga, koorporatizam, totalitarizam .
Drugim riječima MODERNI ROBOVI.

andrej
2 godine prije

Ovo s Remetincom bi bilo zanimljivo.
Sviđa mi se ideja.

Inače, trenutni predsjednik me uopće ne zanima, jer zločinčka organizacija,
koja je i pravomoćnom presudom
osuđena za krimal, s vremena na vrijeme
samo zamijeni prvu osobu, a sve ostalo ostaje po starom.

Metabaron
2 godine prije

Kao svi njemu slicni , Plenkovic se zavarava da ce svoju pavijansku glavu izvuci zivu …

Faust
2 godine prije

Joškad bi Ameri isposlovali otkazivanje naručenih Rafalea,bio bi to hladan tuš i za plenkija i za onog francuskog p……..

Legendarni Grk
2 godine prije

Kada je netko prevario, oštetio ili jako naljutio Grka, onda je Grk znao reći:

“Ima da kopilo eliminiram, likvidiram, da sahranim telo od kopilo – cim se kopilo pojavi na cos od spic.”

Toni
2 godine prije

Mali masončić misli da će ga Veliki orijent Francuske zaštititi ali oni koji nisu odradili zadatak koji su im sotonjare zadale nemaju više masonsku zaštitu. Hvarski orjunaš nije procijepio Hrvate i sada slijedi dekapitacija. Neće biti prvi kojeg su masoni likvidirali. Milošević, Gadafi, Sadam Husein, Sanader samo je manji dio ekipe kojoj su braća od čekića presudili jer ih ovi nisu usrećili submisivnom poslušnošću.

Kornel
2 godine prije

Ti Bradleyi su oklopljeni samohodni mitraljezi dobri i za po gradu, puno učinkovitiji od samohodnih vodenih topova.
Oni jedan od poklonjenih helikoptera se srušio i nezna se da li je zabrana leta s tim helikopterima ukinuta.
Što se medija tiče nitko tu ne plaća više, pa vlasnici svakog posla čisto iz knjigovodstvenih razloga usluge fakturiraju sami sebi.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Kako zalosno citati cemu se nadate…
Umjesto da mu narod sudi zbog toga sto je u smrt cjepivima tjerao ljude ,izmislja se nekakav sukob “sefova”…

Emiliano Zapata
2 godine prije

Da ga nekim cudom zamjeni Marko povjerovao bi da ima pravde i Boga, ovako…

Kornel
2 godine prije

Da, slažem se. Ja bih također od dva isljednika izabrao onog koji nudi cigaretu, a ne onog koji tuče, i odmah bi mu sve priznao, ovom drugom nebi nikad.

Slow motion
2 godine prije

Remetinec bi za njega ipak bio luksuz koji ni izdaleka nije zasluzio..

Stipe
2 godine prije

Nemojte pričat svašta moglo bi i nas logičare pohapist

Komplicirano
2 godine prije

dođe,bude,,prođe,,,za jednu stvar se isplati itekako živjeti,,,dan kada će vrli stožeraši i njihova trčkarala biti gonjeni,,,na ovaj ili “onaj” način,,,

Vedran
2 godine prije

Ovo sa ciglama je extra 😃👍🏻

Alen
2 godine prije

U Hrvatskoj se u punij mjeri prakticiraju zaoadne vrijednost..

Hebote ovo kao thriller iz kakve afričke demokratske zemlje.

BTK
2 godine prije

Jedan krivi korak i eto nevolje. A ono kao suvereni mi.

tuf
2 godine prije

Plenković se sam autokratski izolirao u vlastitoj stranci. U kuloarima se govori da na sjednicama stranke ostali šute i da je vremenom izgubio i one preostale vjerne saveznike. Njegova budućnost naravno ovisi o potrebama njegovih vlasnika, ne o prilikama u stranci – jer ovisno o njima afere koje se nižu budu ili ne budu zahvatile njega.

Tomislav
2 godine prije

Iz pouzdanih i. potvrđena rezervacija jednosobnog, tapeciranog apartmana na ime Plenković u PD Lepoglava. U potpisu : BORG

nepoželjni
2 godine prije

“politička likvidacija” ?
….što se mene tiče, trebao bi ostati tu gdje je do dana kada će ga zamijeniti opcija koja će biti na strani Hrvatskog naroda kojega je za je bo i da sa premijerske fotelje završi na daski, na 4m2 bez prozora.. Ako ga maknu, pa dođe na njegovo mjesto veći poslušnik i izdajica to bi za njega značilo pomilovanje jer g lupi narod ima kratko pamćenje i zaboraviti će se koliko nam je zla nanio samo tjerajući nas na “mjere” i na otrovne ubode.

Tomislav
2 godine prije

Plenković i psihopatologija ? Dijagnostika za medic. brucoše.

ZriBra
2 godine prije

Dok je KORONE druge brige njih ne MORE.Panacea za sve !

BTK
2 godine prije

Paraf haer prenosi da od danas u hr za pristup u sve medicinske ustanove treba crna putovnica, bole jučer potpisao. To vam onako nebitno jel..

Zorule
2 godine prije

Pazi, likvidacija. Mogli ste staviti rijec bar u navodnike da vas fuckcheckeri ne bi prijavili da prizivate ubistvo 😉

Otpornik
2 godine prije

Tko god dođe na čelo zločinačke neće biti pomaka na bolje. Ne nadajte se. Bolje može biti jedino ako se zločinačka zabrani, a sve njihove dužnosnike pohapsiti. Ipak, bilo bi lijepo vidjeti ga iza rešetaka. Otvorio bih bocu za posebne prilike.

Ivan Grozomoni
2 godine prije

Pušiš li ti Andreju ili on tebe?

Praetorian
2 godine prije

Kad ga budu topla braca mazila medju guzove hehe

matisa
2 godine prije

zoki ispao pametniji – laprda ali dugorocan ka meske

Incog
2 godine prije

Problem je što idući koji dolazi, će morati ispuniti naloge plandemičara, koje dotični nije ispunio do kraja, tako da slijedi još gore.

onaj najglu...Dalton
2 godine prije

Zelensky: Prijatelju hvala ti štoš branit Ukrajinu čvrsto i odlučno!
Prijatelj: Mogao bi ti poslati Banožića, za vojnog savjetnika.
Ovih dana mi nešto pali eritrociti, fali mi željeza, hemoglobin mi u ku*cu…

Adriana
2 godine prije

Nemojte tako, tih 12 avio-polovnjaka za CRO Ameri su pustili rasplakanim Francuzicima kao napojnicu. Prije toga su ih između ostalog zavrnuli i u Švicarskoj za cijelu gomilu novih letjelica plus štošta drugo naokolo.

Boba Lazarević
2 godine prije

To ti trolaš ili si stvarno ćorav? Pa njih dva su kao braća blizanci.

Boba Lazarević
2 godine prije

Tko god sljedeći dođe na vlast, mogao bi razmisliti da lagano izvuče Hrvatsku iz NATO pakta. Previše štete a malo koristi.

Lucija, prva
2 godine prije

“…Andrej Plenković je bahato u tim za odabir zrakoplova koje će Hrvatska kupiti stavio jednog (Zvonimira Frku-Petešića- navedeni je rat proveo u Parizu, gdje su se domoljubi skupljali kod njega u stanu i gledali domoljubni program, op.aut.), a priča se i dva člana s francuskim državljanstvom”

😄😄 Jel’ netko misli da je ovo zbog suverenosti?
Ili nečeg drugog?

Podsjećam da je Makron navratio u Hrvatsku i odmah podigao cijenu za 100 milijuna…
Također, ručao je u Esplanadi…i odgibao.
Za one koji znaju nešto o protokolu… 😏

Mrčikola
2 godine prije

Majstori su najveći kurbini sinovi na planeti ali daleko od toga da su pihzde. Iako je pretili svoju zadanu etapu odradio neloše, teško da će mu majstori dozvoliti da po drugi put proglasi “pobjedu nad pandemijom”. S obzirom na modus operandi majstora on će vjerojatno “otići” ali će otići u trenutku kada će im taj odlazak donijeti najviše koristi. Ako korona “popusti” bez kaosa pretilog će, vjerojatno, povući u neki manje glamurozan briselski ured nego što očekivao. Kako većina nas rijetko kad vidi “širu sliku” i često ne uprati misaonu cjelinu (i ja sam “većina”…da ne bi bilo zabune i ljutnje), ovaj ćemo potez, mi “antikoronaši” i “antiplenkisti”😁, pozdraviti kao dugo očekivanu “promjenu”, a ujedno i kao “kaznu” za plandemičnog poglavara. Majstori će nam nakon toga izabrati i postaviti mlađeg, elegantnijeg, modernijeg i još, kudikamo, više proeuropski orijentiranog “generalnog”, a mi bi nakon toga trebali, barem na neko vrijeme, izbjegavati… Čitaj više »

abc
2 godine prije

Nije zadovoljijo prekookeanske mafijske gazde i sad leti s položaja..

Josip
2 godine prije

TAKO JE I SANADER BIO EL’ BAHATO , DOK SU DRUGI RADILI POSAO A ON NA KRAJU U PRŽUN. TAKO I PLENKOVIĆU RADE. DOK JE ON PONOSAN I MISLI DA JE JAKO PAMETAN , VRIJEĐA SVE KOJI DRUGAČIJE MISLE A EKIPICA, RADI NJEMU O GLAVI I UNIŠTAVA NAS I NAŠU DOMOVINU. MISLIM DA JE VRIJEME DA HRVATI ODUSTANU OD LJEVIČARA , OVI ŠTO KAO NUDE NEKO CIVILNO DRUŠTVO I TAKVI SLIČNI KOJI NAVLAČE KROZ RAZNORAZNE UDRUGE SVE ONO ŠTO NEVALJA SAV OTPAD SVIJETA , HDZ -A OBAVEZNO , NJEGA TREBA TOTALNO IZBRISATI ILI BAR KAO SDP. POSTALI SMO NAJVEĆE ODLAGALIŠTE NEZBRINUTE BAGRE . VRIJEME JE DA SVOJU ZEMLJU OČISTIMO NA IZBORIMA ŠTO PRIJE.

Bajro
2 godine prije

O svemu ste vi iz Logičnog neutralni samo o Bosni niste
Ova dva zla (dodik i Čović) samo što rat ne započnu opet a vi ni pisnit o tome
Očigledno na čijoj ste strani džubrad jedna

mislim
2 godine prije

gotovo je?
zbog objava na fejsu , više ne brišu samo račun, nego upadaju u kuće otimaju laptope i telefone a i nekog uhapse .
logore znaći misle stvarno da napune .
samo se mi zafrkavajmo sa našim objavama.

dfcvnjjuuii
2 godine prije

danas je Penava govorio kako je vatica naredio u povodu istrage oko Bezuka da uskok,dorh etc. ponovi istražne radnje…valjda da se pola kutine pohapsi…

Max
2 godine prije

Evo nekoliko neutralnih riječi. Odličan članak i dobro primjećeno. On jest Francuski igrač ali se zamjerio sili koja ne prašta jer živi od kriza ratova i prodaje oružja. Da je Hrvatska istinski neovisna mogli bismo samostalno biratii oružje.

Avax
2 godine prije

I šta bi sa Sanaderom? Politički završio, milijune u džep spremio a u zatvor ulazi i izlazi kao u hotel. Mogu mu pljunit pod prozor. I njemu i svim ostalim kradezeovcima. Ti koji ih skidaju ti ih i postavljaju.

Preuzete obveze
2 godine prije

Gladni i siromasni nikad nemaju srece

Kardinale
2 godine prije

SVASTA IZ VAGINE IZADJE

TheBan
2 godine prije

Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Hrvatske, (odajem dužno poštovanje funkciji koju obnašate, ne Vama kao privatnoj osobi), obzirom na skorašnje slučajeve represija protiv ljudi koji su izražavali (vrlo umjereno) svoje mišljenje o Vašem radu, osjećam se pozvanim izraziti i svoje mišljenje, no na način koji je zakonski prihvatljiv. Kroz sve ove godine u kojima obnašate ovu dužnost, po onom ešto vidim, od prosperitetnog i uzornog državnika, pretvorili ste se u slugu drugog (nad)nacionalnog entiteta, te više Vaše ponašanje i djelovanje nije kao jednog od najviših državnih dućnosnika Republike Hrvatske, nego kao jednog od službenika Europske Unije. Meni, dragovoljcu i veteranu Domovinskog rata, koji (ovo napominjem zbog “sitnih duša”) danas nije zaposlen, no ne prima ni mirovinu (niti sam ju tražio), takvu Vaše ponašanje danas uistinu izgleda kao izdaja nacionalnih interesa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda! Moja supruga radi u Irskoj, moj sin u Njemačkoj, a kćer i zet razmišljaju o preseljenju… Čitaj više »

HEKPCT
2 godine prije

Nije badava neki dan Plenki spominjao salamu. Odakle indexu informacije o marifetlucima u hnb-u?

dva
2 godine prije

ovih dana, učestale su vijesti o iznenadnim smrtima, bez navođenja uzroka smrti.

evo još dvije:

nedavno vidjeh negdje, umro neki novinar HRT-a, 50 godina.. u izvještaju se ne kaže ništa, od čega i kako

i ova : odlomaka iz izveštaja:

“…Umro Žarko Matijević
Predsjednik Kotara Grad preminuo je u 68. godini života..”

…Matijević je početkom mjeseca dobio koronavirus, bio je spojen na respirator, ali njegovo tijelo se više nije imalo snage boriti…”

 u izvještaju ne piše ništa da je imao eventualno neku tešku bolest, a ne piše ni to je li bio cjepljen (da nije, vjerojatno bi to odmah istakli u naslovu)
a od fake bolesti korona se ne umire…
pa nek svatko zbroji 2 i 2

pero
2 godine prije

El Bahatom nasapunali dasku. Dešava se.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI