I Venezuela dala pedalu šefici izaslanstva EU – “Imate 72 sata da napustite Caracas”

Venezuela
80 komentara

U ponedjeljak je Vijeće Europske unije dodalo 19 venezuelskih dužnosnika na popis sankcija zbog njihove navodne uloge u “podrivanju demokracije i vladavine prava” u latinoameričkoj naciji. Isabel Brilhante Pedrosa, veleposlanica Europske unije u Venezueli, proglašena je “persona non grata” i dobila je 72 sata da napusti zemlju.

Ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza, koji je u srijedu najavio promjenu statusa, osobno je predao Pedrosi obavijest o odlasku iz Venezuele po nalogu predsjednika Nicolasa Madura.

“Prema uputama predsjednika NicolasMadura, veleposlanica Europske unije u našoj zemlji Isabel Brilhante Pedrosa proglašena je osobom non grata. Ima 72 sata da napusti Venezuelu”, obratio se putem društvene mreže ministar vanjskih poslova

Odgovor je ovo nakon odluku Vijeća Europske unije u ponedjeljak o dodavanju 19 venezuelskih dužnosnika na popis sankcija na temelju njihovih navodnih zločina protiv demokracije i ljudskih prava. Proširena lista je povećala ukupan broj venezuelskih dužnosnika koje je EU sankcionirala na i sada iznosi 55, uz ograničenja koja uključuju zamrzavanje imovine i zabrane putovanja.

Kasnije u srijedu, glasnogovornica EU pozvala je Venezuelu da preinači odluku o hitnom protjerivanju svog izaslanika: “EU duboko žali zbog ove odluke, koja će samo dovesti do daljnje međunarodne izolacije Venezuele. Pozivamo da se ova odluka poništi”, rekla je glasnogovornica. “Venezuela će svoju trenutnu krizu prevladati samo pregovorima i dijalogom, kojemu je EU u potpunosti predana, ali koje ova odluka izravno potkopava”, nastavlja glasnogovornica.

U izjavi  o sankcijama u ponedjeljak, Caracas je naznačio da “kategorički odbija” postupak EU, a Bruxelles je optužio za “samovoljno nametanje jednostranih prisilnih mjera” protiv “časnih građana lažnim argumentima kao reakciju na frustraciju” nekih članica zbog njihovog neuspjeha. kako bi se postigla promjena režima u zemlji.

“Venezuela … osuđuje proizvoljnu prirodu ovih sankcija koje nemaju pravnu osnovu u zajedničkim normama međunarodnog prava. Te nepravilne odluke također otkrivaju nesposobnost Europskog bloka da shvati, prihvati i poštuje volju venezuelskog naroda i još jednom otkriva svoju intervencionističku politiku prema Venezueli”,  odgovora Caracas.

U siječnju je Europska unija objavila da više ne smatra oporbenu figuru Juana Guaida “privremenim predsjednikom zemlje”, spuštajući svoj status na “privilegirani sugovornik”. Promjena statusa nije uslijedila, ali je blok umanjio pritisak na Caracas. EU i dalje ostaje solidarna sa svojim američkim saveznicima u primjeni sankcija protiv venezuelskih tvrtki, entiteta i osoba, a desetke milijardi venecuelanske imovine ostaje zamrznuto u europskim bankama.

Ranije ovog mjeseca, predsjednik Maduro optužio je Španjolsku za utočište terorista koji su pripremali napade na Venezuelu. Nakon promjene vlasti u Washingtonu prošlog mjeseca, nova se uprava obvezala nastaviti priznavati Guaida kao privremenog čelnika zemlje.

euIsabel Brilhante PedrosaNicolad MaduroVenezula
Pretplatiti se
Obavijesti o
80 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
rgnbertngbenwrtggewr
3 godine prije

Tooooo Maduroooooooo!!!!!!!!!!!!

piždro
3 godine prije

Ee tako se to radi sa nitkovima..

Mrčikola
3 godine prije

Ministar vanjskih poslova Venezuele obratio se putem društvenih mreža…
Vjerski vođa Irana obratio se preko društvenih mreža…pa yebem mater vama i “diplomaciji” putem društvenih mreža…sve je ovo otišlo u sto kuracsa…da društvene mreže… ma poseri me Bože

Maslina-Želja
3 godine prije

Najbolje bi bi bilo svak sebi…
Nek svak čisti govna ispred svoje kuće,
A ne da ti neki likovi iz bajke određuju koje sjeme sadiš,šta jedeš,koliko krmadi imaš,prdi li ti kokoš i td.
Oni se kao brinu za nekoga.
U biti konačni cilj je :sve što valja i što koristi narodu za samo-održivost UNIŠTIT.
Tako da EU nema Nikakva smusla.

Adriana
3 godine prije

 41″Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? 42Kako možeš kazati bratu svomu: ‘Brate, de da izvadim trun koji ti je u oku’, a sam u svom oku brvna ne vidiš? Licemjere! Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu.”
Ovo je vrlo prigodno.
EU-ropljani neka obrate pažnju na događanja u svom ataru, nisu sjajna, pogotovo u pojedinim zemljama.

KISIK
3 godine prije

Napolje sa virusima!!!!

Mate
3 godine prije

Svaka čast !

Max
3 godine prije

Tako to radi suverena zemlja.

3 godine prije

Ajde da vidimo…hvala.

sedbanovina
3 godine prije

Vec godinama, bolje receno od 1999, US-ranija gusi i tlaci ovu drzavu.
US-ranija je raspisala nagradu od $15 milona
( sto je protiv svih medjunarodnih prava i nacela UN )
da se ubije predsjednik Venezuele.
Venezuela je jedna od najljepsih destinacija za odmor, US-ranija im je unistila turizam i proizvodnju nafte. Jadan narod.
Slicno zelu napraviti s svakim tko se suprostavi USranijskom imperijalizmu.

Bečki konjušar
3 godine prije

Glej ga zlomka, zakaj zahodni imperialisti napadajo Venezuelo? Zato ker ni članica BIS (Bank of International Settlements). Če pogledamo zemljevid članic BIS-a, lahko vidimo, da so vse države, ki niso v BIS napadane in maltretirane s strani kabale: Celotna Afrika (ki je tako ali tako izkoriščana s strani kabale že stoletja) razen Alžirije in Južne Afrike, Libija (vojna 2010), nato Srbija (vojna 99ga), Irak (vonjna 91’ga in 2003), Severna Koreja (sankcije, grožnje, ”vojaške vaje” na meji praktično vsak teden), Iran (sankcije, kibernetski napadi), Jemen (vojna), Sirija (vojna), Ukrajina (vojna), Belorusija (sankcije), Afganistan (vojna)… ne bom več niti našteval. Je pa zanimivo, da je Rusija članica BIS-a.. kakor tudi Kitajska in Turčija. In ta blok držav naj bi bil rival Zahodu? Mislim, da je to rivalstvo sicer legitimno, vendar so zadaj bankirji, ki služijo kot neki ”game masterji”, kot npr. game master pri D&D in države se dajejo med sabo (oz.… Čitaj više »

gigi pinna
3 godine prije

A što nakon Rusije? Jesu i oni najurili briselskog birokrata?

Netkoizmase
3 godine prije

Stvara se sve više multipolarni svijet ,a kolektivni zapad sve manju ima moć i razum jer su počeli sve više da gube vezu s realnošću,a ekonomije su im u rasulu ,EU ima svojih a SAD svojih unutarnjih problema koji su strukturni i neodrživi i neizbježni.

Covjek iz sume
3 godine prije

Bravo tako rade suverene zemlje. Nema pusenja. Koji globalizam goni kuci. Sta im ne odgovara oni bi rusili. Nije to pustinja Venezuela ima onu stvar.

tedi
3 godine prije

“EU i dalje ostaje solidarna sa svojim američkim saveznicima u primjeni sankcija protiv venezuelskih tvrtki, entiteta i osoba, a desetke milijardi venecuelanske imovine ostaje zamrznuto u europskim bankama.”
Kakva perfidna pljacka,kovid nam je otvorio oci koliko su saveznici EU posteni jedni prema drugima, a ove preko bare tek treba pljackati samo ako malo pokazu samostalnosti.

ivi.tz
3 godine prije

Psihopate vladaju u americi koja naredjuje bolesnoj eu.fujjjj

Rijeka-9
3 godine prije

EU, tocnije receno Njemacka.
EU sluzi Njemackoj kao paravan, male se nista ne pita kao sto je Hrvatska.
Dakle kad se kaze EU misli se na Njemacku.
Njemacki imperijalizam je upropastio Ukrajinu, zaustavio se u Bjelorusiji pa sad bijesnu kao za vrijeme Hitlera.
Nijemcu ne polazi cirkus u Rusiji s Navalnim, nepozeljni su u Venezueli, imaju kod kuce sve vise i vise problema. Pokazali su se neefikasni s epidemijom, nesto kao zemlja treceg svijeta.
Kod malog covjeka ovaj njemacki imperijalizam pod maskom EU je bio san o blagostanju i sad se mali covjek budi od njemackih lazi.

Umjesto blagostanja cemo imati ekonomsko zaostajanje iza Amerike, Engleske i Kine. permanentne sukobe, ekonomske ratove, zveckanje oruzjem i napetosti, policijsku kontrolu i zivljenje u strahu od vlasti. Tako nam je kad nas vodu dvije najjace imperijalne europske zemlje Njemacka i Francuska.

3 godine prije zadnji put uredio Rijeka-9
qolints
3 godine prije

U svježoj cenzuri, Twitter zabranjuje “ruske” račune za koje kaže da “podrivaju povjerenje u NATO”
Hahahhaaa, kako radi ta zapadna demokracija !!!

Vlastimir
3 godine prije

Evropska Unija sledi put Hitlera.Ne bi bilo čudno da na kraju i prođe kao io Hitler.

Malimali
3 godine prije

“Venezuela će svoju trenutnu krizu prevladati samo pregovorima i dijalogom, kojemu je EU u potpunosti predana, ali koje ova odluka izravno potkopava”, nastavlja glasnogovornica.

Ovi naši (‘naši’) ko da su priglupi ili toliko uobraženi da ne shvaćaju što rade. Te sankcije te zamrzivanje novca te …, a oni bi kao htjeli biti ‘dijalogu predani’. Jednostavno pitanje za njih je zašto se ne drže svog recepta o dijalogu kad počinju sa tzv. mjerama… Kokošinjac.

Neko ime
3 godine prije

Nuland je zadovoljna.
“F-u.k the EU!”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI