IDF izvještava o ubijenim visokim čelnicima skupine Hamas

Izraelski napad na Gazu
44 komentara

Izraelske obrambene snage priopćile su da su Jawad Abu Shamala i Zakaria Abu Ma’amr usmjeravali napade na Izrael

Hamasovog ministra gospodarstva i još jednog visokog člana političkog ureda eliminirale su izraelske snage u ponedjeljak navečer, vijesti su koje su objavile Izraelske obrambene snage (IDF). Njihova smrt prijavljena je ubrzo nakon što je IDF pokrenuo više od 100 zračnih napada na Gazu. Hamas je kasnije potvrdio smrt obojice na svojoj službenoj web stranici, rekavši da su oni “poginuli kao rezultat bombardiranja Pojasa Gaze koje je izvršio cionistički režim”. Jawad Abu Shamala bio je ministar gospodarstva u političkom krilu Hamasa, dok je Zakaria Abu Ma’amra IDF opisao kao bliskog suradnika vođe skupine u Gazi, Yahya Sinwara.

Abu Shamala je bio odgovoran za “financiranje i usmjeravanje terorizma”, dok je Abu Ma’amr “bio uključen u donošenje odluka organizacije i planiranje mnogih akcija protiv sigurnosti Države Izrael”, rekao je IDF u priopćenju u utorak.

Izraelski ratni zrakoplovi bombardiraju gusto naseljenu Gazu od subote. Tijekom ponedjeljka i utorka pogođeno je 250 ciljeva u četvrti al-Furkan, u gradu Gazi.

IDF je ovu četvrt opisao kao “gnijezdo terora”, dok izraelski premijer Benjamin Netanyahu obećao je da će se zračni napadi “nastaviti punom snagom”. Civilne žrtve su navodno velike. Palestinsko Ministarstvo zdravstva u utorak je objavilo da je 770 ljudi ubijeno, a 4000 ranjeno u napadima. Među poginulima je 140 djece, dodalo je Ministarstvo. Kampanja bombardiranja pokrenuta je kao odgovor na sveobuhvatni napad Hamasa na Izrael. Baražne rakete ispaljene su na zemlju iz Gaze počevši od subote ujutro, a neke su pogodile ciljeve čak do Tel Aviva. Dok su sirene za zračnu uzbunu turile južnim Izraelom, Hamasovi borci su nahrupili su preko granice i upali u židovska naselja u blizini Gaze.

Od utorka je najmanje 800 Izraelaca ubijeno, a više od 2000 ranjeno. Vjeruje se da Hamas drži najmanje 150 Izraelaca kao taoce te je zaprijetio pogubljenjem tih zarobljenika na televiziji uživo, ako Izrael nastavi s pokretanjem zračnih napada na Gazu bez upozorenja.

Izraelski dužnosnici nisu pokazali znakove povlačenja. “Ljudske životinje moraju se tretirati kao takve”, rekao je u utorak izraelski general bojnik Ghassan Alian, misleći na stanovnike palestinske enklave. ”Neće biti struje ni vode u Gazi, bit će samo razaranja. Htjeli ste pakao, pakao ćete i dobiti”, upozorio je u video-poruci.

gazaHamasIDFIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
44 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
6 mjeseci prije

Та двојица сигурно неће у рај

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

Napad Hamasa na Izrael bio je “posao iznutra” (inside job) globalističke elite koja radi u tandemu s Bidenovom administracijom i izraelskom vladom kao dio velikog (glavnog) plana za pokretanje 3. svjetskog rata, na kojem se radi otkako je stvorena država Izrael kao primarni cilj pokretanja 2. svjetskog rata. Prema insajderu, teroriste je financirala i naoružala Bidenova administracija u pripremi napada, a izraelske obrambene i obavještajne službe pristale su odstupiti i okrenuti glavu na drugu stranu kada je napad pokrenut. Prema riječima dužnosnika, izraelska “lažna zastava” zapalit će fitilj za paljenje “svetog rata” koji će izmaknuti kontroli i postaviti temelje za elitu da uvede “jednu svjetsku vladu” i “jednu svjetsku religiju”. Sada znamo da su, unatoč njihovom poricanju, Netanyahu i Izrael bili svjesni napada prije nego što se dogodio. Times of Israel, Associated Press i Al-Jazeera izvještavaju da je Egipat upozorio Izrael na veliki napad koji dolazi iz Gaze 10 dana… Čitaj više »

eks
6 mjeseci prije

Izraelski vojnici se hvale u medijima kako zarobljene Palestince streljaju bacačima plamena.

Гавран
6 mjeseci prije

Da ponovim pošto je navod od suštinskog značaja za sagledavanje događaja. „Šeik Ahmed Jasin koji je formirao Hamas, ili u prevodu Islamski pokret otpora, imao je i prethodnu organizaciju formiranu 1978. Ideja formiranja Hamasa pripada Vašingtonu, realizaciju je osmislio Mosad 80-ih godina, a pare za to dala Saudijska Arabija. Hamas kao teroristička organizacija trebalo je da se suprotstavi ostalim Palestincima, tj. Jaseru Arafatu koji je imao svoj Fatah i PLO koji su živele od pomoći SSSR. SAD su stvorile Hamas da bi se suprostavile Fatahu, pa su čak 1988. izraelski Mosad i CIA izvlačili hamasovce iz Gaze da ratuju protiv SSSR u Avganistanu“, navodi profesor .Perišić Kako dodaje, sve islamske terorističke organizacije su stvorene od strane zapadnih obaveštajnih službi: i Al Kaida, i Islamska država, i Nusra front, pa i Hamas: „Druga je stvar što se Hamas sad možda otrgao kontroli ali i dalje verujem da CIA ima svoje ljude… Čitaj više »

gym
6 mjeseci prije

Izrael moze raditi sto hoce zato jer ima iza sebe sve institucije u NATO zemljama.

gigi pinna
6 mjeseci prije

Sreća po Palestince da se zovu Izraelske “obrambene” snage – što bi tek radili da se zovu, kako im i pristaje, agresivne?
Izraelci su, kao i Ameri, zaboravili što to znači borba prsa o prsa, već se samo uzdaju u visoku tehnologiju – takav hedonizam vlada među Izraelcima da ima snimki pokušaja masovnog bijega po aerodromima. Otrodoksni Židovi jesu ekstremisti, ali oni ne služe vojsku. Hezbollah bi trebao iskoristiti trenutak, da i na sjeveru Odabrani dobiju po lampi, pa će možda napokon doći za pregovarački stol.
O smrdljivim korumpiranim arapskim režimima ne treba trošiti riječi – umjesto da se uspostava odnosa sa Hazarilandom uvjetuje uspostavom palestinske države

Гавран
6 mjeseci prije

Najlogičnije je da je kriv Hamas.

Генерални секретар НАТО-а запретио је „снажним одговором“ алијансе због проблема са гасоводом који повезује Финску и Естонију

zeus
6 mjeseci prije

Ko se uopšte čudi da je poslije 70 godišnjega sionističkog genocida nad Palestincima postala moralna platforma zub za zub i kot palestinskih partizanima postala način odštete za sve zločine Izraelaca nad golorukim palestinskim narodom ?

gostgost
6 mjeseci prije

Izrael je u goroj situaciji od Ukrajine. Njihovo postojanje kao države se približava kraju i ne postoji scenarij koji to može promijenit (ovo na dugoročnije staze čeka i zapad). Bez obzira na nivo razaranja, Ukrajina se može u određenoj mjeri obnovit (uz gubitak teritorija, kohabitaciju s Rusima, ekonomski kolaps – al preživjet će na ovaj ili onaj način). S druge strane, Izrael ima jedva preko 20,000 profesionalnih vojnika, većinu arsenala su poslali u Ukrajinu, tenkovi su im potpune kante bez realnog oklopa, nisu se specijalizirali u asimetričnom ratovanju, a u ovom sukobu se pokazalo koliko su zapravo slabi (ovaj dosadašnji kaos je orkestriralo jedva 2000 pripadnika Hamasa, dok ostatak od 40,000 čeka u pojasu Gaze). “Velika” izraelska vojska, “partneri” (koji su sve rjeđi i sve slabiji), Mossad i ostale jedinice su zapravo uspješni prodavači magle. Unutar granica Izraela živi 7.7 milijuna muslimana, od čega se 2 milijuna nalazi u koncentracijskom… Čitaj više »

Max
6 mjeseci prije

Oni su bili spremni na smrt.

Drago
6 mjeseci prije

A cionisti na traktorima

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI