Igor Vukić i Vojislav Šešelj raspravljali o Jasenovcu na srpskoj televiziji

Vojislav Šešelj i Igor Vukić na srbijanskoj televiziji
76 komentara

Dogodilo se nemoguće. Novinar i istražitelj Igor Vukić, bio je gost u emisiji Milomira Marića, gdje je ušao u polemiku s Vojislavom Šešeljom o Jasenovcu. Bilo kakav komentar s naše strane bio bi suvišan, ali smo ovim prenošenjem željeli pokazati kako trebaju izgledati dijalozi radikalno suprostavljenih strana. Razgovori su uvijek bolji od sukoba koji odnose živote nevinih. Iz razgovora Vukića i Šešelja, običan gledatelj može saznati puno nepoznatih stvari iz Drugog svjetskog rata. Zato pamet u glavu jer stižu teška vremena, a usijane glave svih nacija treba detektirati i raskrinkati, u protivnom ćemo iznova nastradati.

 

Igor VukićPolemikaVojislav Šešelj
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kora
3 godine prije

Ni Igor Vukić nije etnički Hrvat, nego hrvatski građanin srpske nacionalnosti koji se bavi povijesnim, ratnim i građanskim temama vezanim uz Hrvatsku. Znači li to da je on “neobjektivan”? Osobno, rekla bih da na cijelu stvar pogrešno gledate.

Josip
3 godine prije

Ratovi su prepuni propagande i laži što se jasno vidi iz razgovora. Fasciniran sam mirnoćom razgovora između Vukića i Šešelja.

Marko
3 godine prije

Pa zapravo baš to ‘licitiranje’ je bitno. Jer ako tvrdite da je to jedan od najvećih zločina u povijesti europske civilizacije, recite koliko je velik. Nije svejedno da li je u njemu izgubilo život 2000 ili 700 000 ljudi.

Kora
3 godine prije

Iz Vas progovara velikosrpska i jugoslavenska indoktrinacija, a ne upućenost u problematiku i baratanje s činjenicama.

Vlastimir
3 godine prije

Ovo je lepo rečeno:”Zato pamet u glavu jer stižu teška vremena, a usijane glave svih nacija treba detektirati i raskrinkati, u protivnom ćemo iznova nastradati”.

Драгогост
3 godine prije

По сведочанству познатог архитекте Пеђе Ристића у Београду испред савског моста се нагомилало толико лешева да су морали да их минирају. Мислим 1942.

Iva
3 godine prije

“Srbi na jednu, Hrvati na drugu stranu”. Živojin Mišić Pametnom dosta.

star91
3 godine prije

Nelogično postaje Ulogično. . Četnici i ustaše uvijek su surađivali.Otkrivate toplu vodu.
Srbi Hrvati i ostali narodi ex Yu bili su u kolonijalnom statusu. Tako su bili stoljećima, a tako će još stoljećima. Osim od 1918 – 1990.

Zagor
3 godine prije

Vladika Jovan o Aušvicu i Jasenovcu:

https://www.youtube.com/watch?v=BhSvfMAKCKo

Ljubušak
3 godine prije

Portal je shvatio što se sprema i nastoji preduhitriti bandu koja planira zavaditi narode.

Meštar
3 godine prije

Opa, cenzuriramo kometare. Što sam ja nelogično i nepotkrijepljeno činjenicama napisao svom komentaru prije cca pola sata. Jel se bojite istine???

Uno
3 godine prije

🙁

3 godine prije zadnji put uredio Uno
andrija
3 godine prije

Meni nije sporno da Hrvati mogu počiniti zločin i da su ih činili tokom povijesti, ali ne vidim zašto je problem ako se objektivno proba doči do nekih brojeva. To je kao da netko tvrdi da je broj žrtava u Srebrenici 100000 pa kad Srbi kažu da nije ni približno toliki reči da brojke nisu bitne, ili da netko tvrdi da su tamo ubijana i djeca, pa kad netko kaže da nisu nego samo muškarci, odgovoriti da to nije bitno jer je to svejedno zločin.

Niks
3 godine prije

Oho Dijalog i rasprava danasnjih prikrivenih kvazi predstavnika saveznika iz drugogo svjetskog rata (cetnika i ustasa), samo cekamo Nijemce(danas mozda nekog drugog) da ih stavi pod zajednicko zapovjednistvo kao nekada… Pa da bratstvo opet krene

3 godine prije zadnji put uredio Niks
Legendarni Grk
3 godine prije

Mislim da su sva natezanja oko brojeva ubijenih u raznim logorima svih ratova besmislena, jer Kauzalni Zakon uzroka i posljedice ili Zakon Karme jako dobro zna tko je što napravio i u skladu s time će svatko dobiti svoju nagradu ili kaznu u ovom ili nekom od slijedećih života. Ivona Živković kaže da su ustaše, četnike, balije i partizane organizirali, financirali i snabdjevali londonski bankari (u kompi s Jezuitima) s namjerom da se Slaveni na Balkanu međusobno potamane. “Da li je potrebno ovde objašnjavati ko je Srbe podelio na četnike i partizane? Ili ko je stajao iza balija i ustaša? I u predstojećoj podeli u tome će im pomoći ustaški (jezuitski) mudžahedini iz BiH i UCK (Ustashi of Croatia for Kosovo). Podsetimo da su upravo jezuiti tvorci ustaškog pokreta u Hrvatskoj 1941. kao i verovatni ideološki tvorci kosovskog otcepljenja od Srbije. Novinar i publicista Greg Szymanski tvrdi da skrecenica UCK… Čitaj više »

Simon
3 godine prije

Brojevi se znaju, ali je problem što svatko zna drugačije brojeve koji su rađeni na temelju različitih dokumenata za dio kojih se vjerodostojnost nemože potvrditi. Demografski gubici su također nepouzdani jer se i prije rata po potrebi manipuliralo s nacionalnostima, ni granice prijeratne i poslijeratne Jugoslavije nisu bile iste, nadalje stradali i nestali i izvan logora su se knjižili kao žrtve logora. Sva ta stradanja ratnih zarobljenika, kako vojnika, tako i civila, odvijala su se bez znanja većine stanovništva naroda pripadnici kojeg su bili egzekutori. Također masovne egzekucije su bile i pod kontrolom tajnih službi velikih sila, kako tijekom rata, tako i poslije. I na primjeru rata u BiH se može vidjeti kako su sva tri naroda tek poslije rata saznali kako su svaki od njih imali logore pod upravom njihovih sunarodnjaka. Da, potrebno bi bilo saznati istinu, ali to bi podrazumijevalo otkrivanje tajnih arhiva i stranih sila koje su… Čitaj više »

Simon
3 godine prije

Ja sam sumnjičav prema ovome razgovoru Šešelja i Vukića jer nema teorije kako on nije organiziran odnosno odobren od tajnih službi, isto kao i snimka telefonskog razgovora Bujanca i Šešelja od prije nekoliko godina. “Novinar” Bujanec je tad odrađivao dirty job tajnih službi isto kao što je to sad radio ovaj beogradski novinar.
Ja sam oprezan jer nemam podatke koje tajne službe imaju, a neka tko god misli što god želi.

3 godine prije zadnji put uredio Simon
Simon
3 godine prije

Ništa manji zločini su se odvijali na europskom tlu i poslije drugog svijetskog rata i ti padaš na otrcanu shemu ponavljanja dijela povijesti po tvom osobnom nahođenju. Ovo bi isto napisao nekom tko bi izdvajao zločine poslije rata kao one među najvećim u europskoj povijesti.
Da li si čuo za Rajnske logore poslije drugog svijetskog rata gdje je žrtava bilo višestruko više nego na ovim prostorima za vrijeme i poslije drugog svijetskog rata zajedno.
Ne navijam, samo širim povijesni kontekst drugog svijetskog rata.

BanOvan
3 godine prije

Bas tako , ukontekstu je jako važno da li su Srbi podlijetali pod kamu ili pod malj. Kao da nisu znali zaobići? Jel da?

Pero
3 godine prije

Ha, ha, ha…nemoj iznositi argumente Igore…ne vrijedi…jadna Dara koja blamaža.

Busola
3 godine prije

Dva prodavača magle se našla zajedno kako bi gluplji dio naroda na ovim prostorima i dalje držali u neznanju, mržnji i podjelama…

Blaza
3 godine prije

Idu izbori u Hrvatskoj i odmah se, uz suradnju dragih susjeda, iz naftalina vade ustase, partizani, cetnici, kraljević marko i ostali artefakti koji pomažu u pobjedi na izborima.
Živjeli 😂

Tuskan
3 godine prije

Srpsko/demokratska emisija 3(Glasnih) i 1(bez sekunde da zavrsi recenicu).
Uf bre, mlogo kulturno i informativno!

rimtu
3 godine prije

Voditeljima emisije treba dati otkaz.
Prestrašno.

irsjngfbviuernbtuneu
3 godine prije

Po nekim znakovima miriše na novo njekla balkanaca, takovi znakovi su bili i pred zadnji.

Praetorian
3 godine prije

Ima sve vise dokaza, (kljucne jos ne smiju otkriti, jer oko cega ce se onda ljude loziti i drzati u mrznji) a to je da su zrtve u Jasenovcu vecinom Hrvati koje su cetnici u partizanske uniforme preobuceni jer su frisko prije toga presli na drugu stranu i boljsevicki partizani na povratku s Kriznog puta poubijali. Jer, da nije tako, ne bi se odugovlacilo s iskapanjima, da se ne bi vidjelo cije uniforme su ukopane, onda im laz ne bi vise drzala vodu
Cijela ta prica je jedna dobra montaza. Kada vidim sta su u stanju u 21.stoljecu uz svu znanost, dostupnost informacija, uz obrazovanje, ipak proturiti i prodati prijevaru najvecu od kad je covjeka, ne sumnjam da je i ovdje kao i jos mnogim drugim “cinjenicama” bilo puno lazi i manipulacije

DŠ...
3 godine prije

Svašta, Fauste!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI