”Ili ste na našoj strani ili ste na strani Hamasa”.

Napad na Izrael od strane Hamasa
74 komentara

Ne može biti neutralnosti u vezi s bliskoistočnim sukobom, ustvrdio je glasnogovornik izraelskog Ministarstva vanjskih poslova

Države koje nisu podržale odgovor Izraela na zločine koje je Hamas počinio 07. listopada na strani su militantne skupine u sukobu, objavilo je izraelsko Ministarstvo vanjskih poslova. Ne može biti neutralnosti u vezi sa sukobom, inzistirao je glasnogovornik Ministarstva. Govoreći na virtualnom brifingu za medije u petak, Lior Hayat opisao je izraelsku namjeru uništavanja Hamasa kao svoj egzistencijalni cilj. Vodstvo skupine, ustvrdio je, planira “još jedan masakr nakon onoga koji se dogodio 07. listopada i još jedan nakon toga i još jedan nakon toga”. Hayat je rekao da je Izrael dobio “neviđenu međunarodnu podršku” nakon napada, jer “nitko nije mogao vidjeti te zločine i ne mogu razumjeti s čime imamo posla”.

”Želim poslati vrlo jasnu poruku međunarodnoj zajednici. Ako ne osuđujete Hamas, ako ne podržavate pravo Izraela na samoobranu, vi podržavate Hamas”.

”Nema neutralnosti”. Ili stojite uz Izrael ili stojite uz Hamas”.

Borci Hamasa su 07. listopada probili sigurnosni zid koji je Izrael podigao oko Gaze i izvršili racije na obližnje gradove i vojne baze, ubivši pritom stotine civila i zarobivši više od 200 talaca. Izrael je odgovorio opsadom palestinske enklave i izlaganjem je tjednima intenzivnog bombardiranja u pripremi za kopneni upad.

Iako je SAD obećao svoju nepokolebljivu potporu izraelskim akcijama, mnoge su nacije kritizirale odgovor kao nerazmjeran. U Gazi se odvija humanitarna katastrofa, nakon što je praktički odsječena od kritičnih opskrbe, usred masovnog bombardiranja. Ovaj tjedan Bolivija je prekinula diplomatske veze s Izraelom u znak prosvjeda protiv njegove vojne taktike u Gazi. Kolumbija i Čile opozvali su svoje veleposlanike iz Izraela. Ovaj potez Izrael je opisao kao potez podrške Iranu i ”podupiranje terorizma”. Zemlja je optužila Iran, svog dugogodišnjeg regionalnog neprijatelja, da stoji iza Hamasa. Binarni pristup koji je opisao Hayat nalikuje stajalištu ukrajinske vlade u vezi s vlastitim sukobom s Rusijom.

Obraćajući se izraelskim zastupnicima prošle godine u nastojanju poticanja isporuke naprednog oružja, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski inzistirao je na tome da Izrael može biti ”posrednik između naroda, ali ne između dobra i zla”.

SAD pokušava pridobiti neutralne zemlje kako bi se pridružile ukrajinskoj strani, otkako je sukob Kijeva s Rusijom eskalirao u veljači 2022. Međutim, taj je napor “zatrovan” bezuvjetnom potporom Washingtona Izraelu, usprkos masovnim civilnim žrtvama, zbog čega su neke zemlje optužile SAD za licemjerje.

“Nikada nas više neće poslušati”, rekao je visoki diplomat G7 za Financial Times prošlog mjeseca u vezi s diplomatskim naporima.

gazaHamasIZRAELPalestinaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Evo Tigana
5 mjeseci prije

Hoces neces —- moras .
mrdi na Bidena

Koja
5 mjeseci prije

Zbunjeni smo! Da nema tog istog Hamas-a teško bi se opravdale neke stvari! Mi Balkanci smo iskusni po tom pitanju, imali smo kažu neki i mi ovde Palestince ali “oni” su kaki kažu “imali sreće, imalu su gde da odu”

hiber
5 mjeseci prije

Zapravo je ili ste u globalističkom filmu ili ste za nacionalne interese. Već sam napisao – ovdje se radi o egzistencijalnoj neusklađenosti agende. Globalni svijet globalista ne treba nacionalne suverene države, pa ni izraraelsku i palestinsku suverenu državu. Stoga je svaka manifestacija nacionalnih interesa i nacionalnog suvereniteta crvena krpa za globalne strukture i njihive medijske narative.
Izrael je zapravo prisiljen izvršiti kiruršku operaciju uklanjanja apscesa terorizma. Sve daljnje akcije u vezi s Gazom i Palestincima moguće su tek nakon što se Hamas eliminira s predmetnog polja. Ova grupa ne može izgraditi miroljubivu palestinsku državu jer je njen posao rat i terorizam i ocito je podržan od globalnih struktura.

5 mjeseci prije

eja supermeni, ubermenschi, kako ide genocid?
zivotinje se namnozile pa treba pobiti?

tabula
5 mjeseci prije

Kakva bahatost!

Lister
5 mjeseci prije

Posljednja komadanja pred utvrđivanje finalnih pozicija.
Rusi su uzeli svoje parče, Turkijski narodi svoje na kavkazu i siriji, Uzet će i kinezi svoje inšalah.
Izrael svoj kuću samo malo raskužuje od gamadi kako oni vole reći.
Arapi su nanovo dokazali da su pušači i Arapska liga ne može više ni embargo uvesti zapadu kao što su 1973.
U svakom slučaju dogovorena igranka za stoku sitnog zuba i naci-naivce dok se veliki raskusuravaju.
Sada bismo trebali plakati kao u slučaju Ujgura i mijanmarskih zločina nad autohtonim muslimanima. Aha, sjetih se nije nitko plakao ni prosvjedovao.
Bye bye palestine!

5 mjeseci prije

cudim se da ti se nitko ne suprostavlja. zazivas zlo.

Гавран
5 mjeseci prije

(Neka Bog čuva prave Jevreje, a mene, da se ne ogrešim o ljude)
.
Cionizam je mentor savremenog Satanizama.

.

Zvone
5 mjeseci prije

Koja govna od ljudi.

Ivan Bgd
5 mjeseci prije

Demonsko ludilo!
Pa vi i Hamas ste isto, partneri koji rade po dogovorenom scenariju!

Imagio
5 mjeseci prije

A kad ono ista strana i jedno i drugo, i opet je budalama dana kost da se glođu. Izrael=Hamas. Jedini koji ispašta je uglavnom Palestinski narod, od čega 50 posto djeca, ali ispaštaju i židovi koji nemaju veze sa cionizmom – cionizmom koji je nacizam x 100 21og stoljeća

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Prilično radikalno u contextu ” Židovske Mudrosti ” – i neodgovarajuće / crno – bjelo 🙄 …. Dobro … Za Hamas i sve te factions me iskreno , boli briga no ako su oni protivu talmudžizma kao osnove sotonizma a po analogiji ” neprijatelj , moga neprijatelja ” – onda … Da ! Hamas i svi drugi – pride – računajuč tu i PRAVIH Židova – Semita – Abrahamove Krvi – Karta Naturei 🍸 , koje vaši LAŽNJACI ⚠️ , SADA , TUKU , ŠUTAJU , UNIŽAVAJU, PLJUVAJU — POGLEDATI 😈 —–>>> ulozto.net/shared/batch/tenRje0wSrVR/file/7kR0PMgJ00ZL?sort=name#!ZJV1AwR2ZGRmZwtlA2AzLzLkMzDlLxknZQO4q3E+szElETV0Mt== 😈 PO ZEMLJI — NJIHOV — NE I VAŠIH ⚠️ PREDAKA !!!??? ZAŠTO ??? ZATO ŠTO JEDINI – JAVNO ⚠️ – ISTINU VELE !!! PALESTINCU SU U PRAVU !!! E – ZATO ! A vas … Tko hebe i … Uzdržite se od prijetnji .. Umije to zaboljeti 😎

držnedaj
5 mjeseci prije

Tako je i George Bush govorio, nakon 11. 09. 2001

BlueZg
5 mjeseci prije

Na strani sam Palestine, hvala na pitanju. 🇵🇸🇷🇺🇧🇾

držnedaj
5 mjeseci prije

3650 masakrirane i bombama rakomadane djece – sve kaže i na čijoj sam strani!

Buničar
5 mjeseci prije

Izrael je poodavno prekoracio pravo na samoobranu. Naravno da zlocine hamasa treba sankcionirati ali ne mozes baciti “krmacu” na kvart iz kojeg te je netko napao nozem, a izraelci cine upravo to

Mrčikola
5 mjeseci prije

Chosen One d.d.- besplatno rušimo stare i nove zgrade, sa stanarima u njima ili bez njih…neki dan im je istekla koncesija…morali su promijenit samo naziv “firme” jer im je “djelatnost” ostala ista. 😁

Jos jucer
5 mjeseci prije

Prije godinu dana na otvaranju Ukrajinskog doma u Zagrebu:
“Hrvatska nije ni neutralna ni nesvrstana u okolnostima rata u Ukrajini te da će svojim djelima biti na pravoj strani povijesti i morala, a to znači čvrsto i dugo uz Ukrajinu”.

Plenkovic o glasanju protiv Rezolucije o humanitarnom primirju u Gazi:
“Mi kao Vlada nemamo što biti neutralni na temi koja ili može biti za, ili je protiv.
Hrvatska nije ni neutralna ni nesvrstana zemlja i treba zauzimati principijelne stavove.”

Hogar
5 mjeseci prije

Vi ste bolesne zivotinje koje djecu komadate bombama. Sramota planete. Gnjoj, krepaj sotono cionisticka.
Gubite zadnje simpatije gdje ste ih imali zvijeri u obliku covjeka…

Jos jucer
5 mjeseci prije

Grad Zagreb je ukrajinskoj zajednici ustupio prostor u Tomićevoj 2 na Dan ukrajinske neovisnosti.
Gradonačelnik Zagreba rekao je da su “građani Zagreba otvorenog srca prihvatili Ukrajince i Ukrajinke”
Predsjednik Verhovne Rade poklonio je Ukrajinskom domu u Zagrebu vazu na kojoj je oslikan ukrajinski parlament, a on i Plenković dobili su umanjenu repliku spomenika koji je ukrajinskom pjesniku Tarasu Ševčenku podignut u Ukrajinskoj ulici
u Zagrebu 2015. godine.

Max
5 mjeseci prije

Bezočno drzak ultimatum

Doikurčilomi
5 mjeseci prije

Kada već tako hoćeš, onda sam na strani Hamasa jer sam uvijek na strani slabijih i napadnutih.

ppš
5 mjeseci prije

najbolje bi bilo da se međusobno ponište

Slow Motion
5 mjeseci prije

Izraelsko MVP..mozete mi svirat u frulu.
Logiku ‘ili si s nama ili protiv nas’, moze podrzati samo idiot..jer obje opcije su zlo.
Ja sam za trecu opciju..mir.

Samo U Prolazu
5 mjeseci prije

Ako je istina da ste svjesno i namjerno pobili vise od 3500 djece – zakljucite sami!

goran
5 mjeseci prije

ja sam na strani civilizacije dragi izraelci a vi sigurno ne spadate tamo,vama je mjesto u paklu pored azzazela i ekipe

dmitar
5 mjeseci prije

Zaboli me k… i za jedne i za druge

A onda sam na strani Oslobodilačke vojske
5 mjeseci prije

zvsne Hamas.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI