Indija kupuje 18 novih Su-30MKI

Suhoj Su-30MKI Indija
14 komentara

Prema izjavama vojnih zvaničnika Indija će kupiti još 18 višenamjenskih aviona Su-30MKI.

Zamjenik direktora ruske Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Vladimir Drozhzhov je ovo izjavio nakon završenog sajma Armija 2019.

“U potpunosti smo ispunili naše obaveze z pogledu isporuke svih Su-300MKI i dobili smo dodatnu narudžbu za još 18 ovih aviona. Narudžba se još dodatno razrađuje. Prema njegovim riječima Rusija razmatra niz ponuda za isporuku vojne robe i naoružanja Indiji.

Indija je zainteresovana i za više od 20 modernizovanih aviona MiG-29 kao i za modernizaciju oko 450 tenkova T-90. Radimo na razradi detalja o ovim ponudama sa indijskom stranom rekao je Drozhzhov.

Su-30MKI je višenamjenski avion sa 2 člana posade maksimalne poletne težine od 38 800 kilograma, sa maksimalnom brzinom od 2 maha na velikoj visini i doletom od 3 000 kilometara. Borbeni radijus ovog aviona iznosi 1 300 kilometara a maksimalna visina 17 300 metara. Indijsko vazduhoplovstvo posjeduje 272 ova aviona a avion je naoružan paletom modernog vođenog i nevođenog naoružanja.

Su-30MKI
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mölltaler
4 godine prije

Naoružanje treba biti u prvom planu zato što prvo treba osigurati suverenitet, a ovim svime što si nabrojio se može baviti nakon toga. Šta će ti bolnice, infrastruktura…., ako imaš stranog gazdu?

fiveri
4 godine prije

Nije istina. Pokusali su izigrati Rf na nacin da su im uvijetovali da se dio znanja prenese u Indiju, te da se avioni rade po modularnome principu, na nacin da oni (Indija) sami sklapaju i popravljaju avione. Rf je pristala na sve osim na motore koji su se trebali vracati u RF na remont. Indija je pocela dogovore s Obamom i “otkantala RF” ali se pojavio Mr T… i okolnosti su se promijenile po pitanju trgovine. Sada se podvijenog repa vracaju RF-u, a SU_57 ide u probnu proizvodnju (10 kom) bez da ga Indija i moze “nacrtanog” vidjeti. P.S. S-500 je namjenjen za avione generacije 4++ i 5 generacije, kao i za balisticke projektile u zavrsnoj fazi leta. Nosac “ubojice satelta” je neki aion … hmmm cini mi se da je Mig i da nosi nekeprojektile- kazu da se zovu hipersonicni projektili …. Pogledaj snimku zadnjeg testiranja tih hipersonicnih projektila… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Logičan potez Indijske strane.

Hogar
4 godine prije

Ko neće da hrani svoju vojsku, hraniće tuđu…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI