Instagram se ispričao zbog toga što je označio Palestince kao teroriste

Facebook, Instagram - Meta
5 komentara

Društvena medijska tvrtka pokrenula je akciju uklanjanja sadržaja i cenzure vezanih uz rat, otkako je počeo sukob Izraela i Hamasa

Matična tvrtka Instagrama, Meta, ispričala se zbog očite greške, zbog kojih je bio ubačen izraz “palestinski teroristi” u biografije nekih propalestinskih korisnika.

Grešku je primijetio ranije ovog tjedna korisnik TikTok-a @ytkingkhan, koji je objavio video objašnjavajući da je Instagram lažno automatski preveo biografiju njegovog prijatelja, koja je sadržavala riječ ”Palestinac” napisanu na engleskom, emotikon palestinske zastave i riječ ”alhamdulillah” (slava Bogu) napisano na arapskom, kao ”Slava Bogu, palestinski teroristi se bore za svoju slobodu”.

Različite kombinacije sličnih riječi i emotikona dale su isti rezultat, s tim da je riječ “terorist” dodana kada nije bila napisana ni na engleskom ni na arapskom.

@ytkingkhan Meta definitely needs to address this (though I couldnt find an official TikTok account for them) #palestine #arab #desi #muslim ♬ original sound – Khan Man

Video je postao raširen po internetu i nedugo nakon toga izazvao je velike neugodnosti na TikToku. U roku od nekoliko dana Meta je izdala priopćenje u kojem stoji da je problem riješen.

”Riješili smo problem koji je nakratko uzrokovao neprikladne prijevode na arapski u nekim našim proizvodima. Iskreno se ispričavamo zbog onoga što se dogodilo”, rekao je glasnogovornik tvrtke za The Guardian.

Meta je prošli tjedan objavila da je uklonila gotovo 800.000 “uznemirujućih” objava povezanih s ratom između Izraela i Hamasa, uključujući fotografije nasilja i objave koje veličaju ili podržavaju Hamas. Međutim, neki korisnici Instagrama požalili su zbog toga što je na različite načine utišao ili zabranio sadržaj koji je podržavao palestinsku stranu.

“Nikada nam nije namjera potisnuti određenu zajednicu ili gledište”, izjavila je Meta u odgovoru, dodajući da zbog “većih količina prijavljenog sadržaja” od izbijanja sukoba, “sadržaj koji ne krši naša pravila može biti uklonjen greškom”.

HamasinstagramIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 mjeseci prije

Nije li vlasnik Mete židovski terorist?

Max
6 mjeseci prije

Manpiulatorska bagra.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Allah-akbar

Zimek
6 mjeseci prije

Preruzan sam za instagram, premlad za fb, prestar za tiktok i preglup za twiter.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI