Iran se sprema poslati 6 satelita u orbitu, izjavio ministar komunikacijske tehnologije

lansiranje rakete
29 komentara

Iran je pripremio šest satelita za lansiranje u svemir, dok je još jedan satelit u procesu sastavljanja, objavio je državni ministar za informatičke i komunikacijske tehnologije Mohammad-Javad Azari Jahromi.

“Trenutno smo spremni poslati u orbitu šest satelita. Brzina montaže je povećana”, napisao je Jahromi na Twitteru.

Prošle godine, krajem listopada, Jahromi je rekao da Iran planira lansiranje novih satelita u Zemljinu orbitu do kraja tekuće iranske kalendarske godine, koja pada na 19. ožujka.

U kolovozu 2019. zapadni mediji izvijestili su o eksploziji iranskog nosača rakete, tijekom lansiranja iz svemirskog centra Imam Khomeini. Iranske vlasti demantirale su izvještaje.

Nekoliko zemalja, uključujući Sjedinjene Države, zabrinute su za rakete iz Teherana, tvrdeći da krše Rezoluciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 2231, koja Iran poziva da se suzdrži od razvijanja balističkih raketa sposobnih za isporuku nuklearnog oružja. Iransko ministarstvo vanjskih poslova inzistira na tome da rakete koje zemlja lansira ne krše rezoluciju.

Lansiranje satelitaRezolucija Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda 2231
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Segota
4 godine prije

Čuj…. Iranci šalju satelite u svemir ??
Imaju svoje rakete !…
Sateliti su njihov domaći proizvod!
Ne mogu da vjerujem… većina misli da su Iranci “kozojebi” vjerski fanatici itd…
Ali ja mislim , BRAVO IRANCI!! ČESTITAM!!!

nessy
4 godine prije

Ne, ne i ne. Ovo se ne smije dopustiti! Jesu li oni dobili USA dozvolu? Nisu. Odakle im uopce ideja da oni mogu slati komunikacione satelite u orbitu? Pa nije atmosfera i stratosfera opce dobro, da svatko salje satelite kako mu se digne. Zna se propisani postupak; najprije USA prezu pomilkite kitu, priznate da su oni vlasnici svega na nebu i zemlji, predate im svoje rudnike i busotine u “koncesiju” na 99 godina, priznate jasno i glasno, da ste nitko i nista i da samo izabrani vrijede. E, sada ulazite u uzi izbor. Dajte njima da vam priozvedu satelite, iako to mozete i sami, jeftinije, onda ih zamolite da ih lansiraju za vas, iako to mozete i sami, jeftinije. Tako ide postupak, nigdje zapisan, ali zdravorazumski. Oni bi nesto, sami, ma vidi molim te, ccc…

Max
4 godine prije

Još jedan dokaz snage Irana.

Drazen
4 godine prije

CIA i Mosad već spremaju sabotažu, zato sumnjam da će lansiranje uspjeti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI