Iranski odgovor na napad Izraela na konzulat ‘dolazi’

Hassan Nasrallah
32 komentara

Iranska odmazda za napad Izraela na njegovu diplomatsku misiju u Damasku neizbježna je, rekao je u petak Hassan Nasrallah, čelnik libanonskog pokreta Hezbollah.

Nasrallah je, tijekom skupa povodom obilježavanja Dana Al Qudsa (Dan Jeruzalema), opisao izraelski napad na kompleks iranskog veleposlanstva u Damasku ranije ovog tjedna kao “prekretnicu” s posljedicama.

U ponedjeljak su dva brigadna generala i pet drugih pripadnika moćne iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC) ubijeni u zračnom napadu na kompleks iranskog veleposlanstva u sirijskom glavnom gradu Damasku.

Prema iranskoj novinskoj agenciji Tasnim, ubijeno je i šest sirijskih državljana.

Izrael za sada nije komentirao incident.

Nasrallah je rekao da se Hezbollah ne boji nikakvog rata s Izraelom i da je “dobro pripremljen”.

“Nismo upotrijebili glavno oružje niti glavne snage”, rekao je.

Vođa Hezbollaha obratio se gomili okupljenoj u uporištu skupine u južnom predgrađu Beiruta. Javio se, kao i obično, putem videolinka. Borci Hezbollaha bili su odjeveni u vojne uniforme, a neki su nosili maske u masi.
Pozvao je svoj narod da bude spreman.

“Ako oni (Izraelci) žele rat, kažemo im… dobrodošli”, obećao je Nasrallah.

Nasrallah je ponovio svoj stav da je libanonska fronta blizu izraelske granice u južnom Libanonu povezana s ratom u Gazi. “Kada rat prestane u Gazi, prestat će i ovdje”, dodao je.

Hassan NasrallahHezbollahIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
23 dana prije

Isprovocirani napad nije pametan.
Napad za godinu dana da.
Neka provokatori dotle sede pod uzbunom na svojim odbrambenim sistemima i čekaju.

borjana
23 dana prije

Koliko još uzoritih generala strašne iranske sile izrael treba još odstrijeliti da bi naistrag rezultiralo nekim iranskim odgovorom?!?
Biće da će iranci, poučeni njihovon tisućljetnom povjsjesnom perzijskom mudrošću alarm čekanja na “pravi trenutak” podignuti na još višu razinu.

Ajde nasrolahu baš da vidimo jednom i tu odmazdu na “iranski način” 😂😂😂

Biti-ili-ne-biti
23 dana prije

Naravno da Izrael po zadatku želi inscenirati veliki sukob na Bliskom Istoku s tendencijom pojačanja u svjetski rat – zato toliko bjesomučno ubijaju sve što tamo hoda.
Njih uopće ne zanima kritika raznih država i UN, jer je jedino važno ispuniti zadatak Oligarhije koja je osnovala tu državu nakon 2. svjetskog rata radi kontrole nafte na tom području i radi izazivanja ovakvih sukoba.

Schwarze Hunderte
23 dana prije

Neizbježno – da .

burt
23 dana prije

ovo je bio gori napad nego na Soleimanija jer su jednim udarcem skinuli tri IRGC generala još četiri pripadnika IRGC-a i nekoliko pripadnika sirijskog i libanonskog Hezbollaha, vidit ćemo imaju li mule muda da prvi puta uzvrate balističkim i krstarećima raketama direktno iz Irana po Izraelu

Гавран
23 dana prije

ИРАНСКИ ВОЈНИ ВРХ ПОВУКАО СЕ У ПОДЗЕМНУ ВОЈНУ БАЗУ ИЗ ТЕХЕРАНА У ИСФАХАН! ЈОШ НИЈЕ ДОНЕТА ОДЛУКА О НАПАДУ НА ИЗРАЕЛ

Max
23 dana prije

U pravo vrijeme i na pravom mjestu.

burt
23 dana prije

ovo je sigurno jedan od kkritičnih momenata na Bliskom istoku jer ih je Izrael ponizio do maksimuma, imali su obavještajne podatke da je sastanak zapovjednika IRGC-a i proiranskih milicija i likvidirali su im tri generala i sad nema više nazad

Nenad
23 dana prije

Iran mora da odgovori i to sa svoga teritorija (može paralelno i sa drugih) kako bi zadržao ili napravio crvenu crtu prema okupatorima Palestine … isto tako Iran već 43g sprovodi operaciju “KUHANA ŽABA” s ciljem uništenja tzv Isreala koja uz tzv IRANSKO STRATEŠKO STRPLJENJE djeluje fantastično i tzv izrael gubi bitke na svim poljima i urušava se i sam od sebe (zbog ogromnih razloga i društvenih, vjerskih, političkih, demografskih razlika koje su nepremostive) i koje vode prema “gradjanskom” ratu a i zbog pritiska osovine otpora i iznutra a pogotovo izvana TAKO da bi Iranu odgovaralo da njegov odgovor (operacija konzulat) ne izmaknu kontroli mada će Hazari koji vode tzv izrael sve učiniti da uvuku USA u rat i da Ameri vode još jedan rat za židove, lažne židove hazare …..

gigi pinna
23 dana prije

Zio-naziji žele izazvati rat između Irana i USranaca, kojeg ni jedni ni drugi ne žele. Zbog Gaze jedino Hutiji žele ratovati, a uvoditi sankcije Izraelu neće nitko, od onih koji već imaju diplomatkse odnose sa Hazarima.
Mada, niti Rusiji ne bi bilo mrsko da se to dogodi jer, krivo procjenjuju, da će onda splasnuti pritisak na Rusiju. Može doći do nekakve pauze u naoružavanju kijevskog režima, ali odustati oni neće. Dok se ne umaršira u Kijev, Odesu i na desnu obalu Dnjepra, rat se ovdje neće završiti.

gigi pinna
23 dana prije

Hezbollah je u sirijskom ratu bio na suprotnoj strani u odnosu na Hamas.

HRvoje
23 dana prije

Aaauuuu, evo židovi se razbježali od straha na sve strane od svemoćnih zarolanih. Zar stvarno mislite da ima neke razlike između njih? Obje tvorevine igraju za istoga igrača (njih) i protiv istih igrača (nas). Nemoj biti lakovjeran, misli svojom glavom!

goran
23 dana prije

zanimljivo izrael vam ubija stanovništvo civile žene djecu i starce a vi lagano sjedite i hladite jaja,ma predivno.
i šta kad izrael pobije svo stanovništvo onda če te izaći iz svojih mišljih rupa i samo hladno preći na stranu izraela,kao dogovoreno sve?

Darko
22 dana prije

A američka se govna digla na sve četiri jer to je bilo u njihovim planovima. Pas im mater pola Amerike treba sravniti sa zemljom i vratiti tlo Indijancima..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI