Istanbul: oružani teroristički napad u noćnom klubu – 35 mrtvih

Teroristički napad u Istanbulu
2 komentara

Prema navodima turskih medija, više stotina osoba se nalazilo u noćnom klubu “Reina” u momentu napada koji se dogodio ove noći u Turskoj.

Posljedice oružanog napada tijekom noći u poznatoj diskoteci Reina u Istanbulu su 35 izgubljenih života i 40 ranjenih, a na temelju aktualnih informacija vlade Istanbula. Visoki funkcioner Vasip Sahin je izjavio da se radi o terorističkom napadu.

Više medija potvrđuje da se radilo o najmanje jednom napadaču koji je otvorio vatru oko 00h30. Napadač je bio prerušen u djeda mraza u momentu napad, koji se dogodio na europskoj strani Bosfora u kvartu Ortköy.

Prema turskim izvorima u napadu je jedan policajac je izgubio život. Tijekom napada posjetioci su bacali u more kako bi izbjegli smrt. Noćni klub “Reina” je mjesto gdje izlazi istanbulski Jet set.

Više ranjenih osoba je hitno prebačeno u bolnice. Svjedoci tvrde da je napadač vikao na arapskom jeziku, čemu je svjedočilo između 700 i 800 osoba koje su se nalazile u noćnom klubu u momentu napada.

Napad je uzdrmao Tursku, koja je već duže vrijeme žrtva terorističkih napada. Policija je za doček Nove godine angažirala 17.000 policajaca samo u Istanbulu.

Reakcije iz svijeta pristižu sa svih strana. Bijela kuća oštro osuđuje terorističke napade i nudi pomoć.

Uskoro više o napadu.

noćni klubTeroristički napadTerorizam
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lupo
7 godine prije

Ovo ce zbliziti Ruse i Turke. Rusija ne treba neprijateljstvo i konflikt s Turcima. Bilo kako Trump je najpozitivnija pojava u zadnjih 100 godina. Pojava Trumpa je veliki udarac za neprijatelje Rusije. Neprijatelji Rusije su mislili da bas lijepo ide ovaj novi hladni rat, izolacija, sankcije i demoniziranje Rusije i bas sad kad se uhvatio momentum uskace Trump pa im kvari slavlje. Rusofobi su razocarani i bijesni. Mnogi od njih su bile korisne budale a mnogi od njih su zivijeli i gradili svoju karijeru na mrznji prema Rusiji. Sve se mijenja nista nije vjecno osim mijenja – P. Preradovic. I eto nista od one cuvene vizije onog americkog zhidova George Friedmana, osnivaca privatne CIA Stratfor, koji je napisao knjigu godine 2009 pod imenom The Next 100 Years. U toj knjizi on objasnjava da ce u ranim godina 2020-tih Amerika zgaziti Rusiju kao sto je Rim zgazio Kartagu. Da ce Amerika… Čitaj više »

Anonimac
7 godine prije

The Washington Post has been exposed again as nothing more than a liberal propaganda machine after admitting that their own story about the alleged “Russian hacking” of a Vermont utility was a total fraud: “Editor’s Note: An earlier version of this story incorrectly said that Russian hackers had penetrated the U.S. electric grid.”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI