Italija uvodi novi sustav socijalnih kredita za kontrolu ljudskog ponašanja u ime ”klimatskih promjena”

Klimatske promjene
41 komentar

Prva europska nacija koja je počela nagrađivati građane za njihovo “dobro ponašanje” u poslušnosti državnom diktatu je Italija.

Počevši od ove jeseni u gradu Bologni, vlada će pokrenuti novi pilot-projekt u kojem će građani koji se bave “ispravnim” ponašanjem kao što je recikliranje, a ne bacanje smeća i korištenje javnog prijevoza umjesto vlastitih vozila, dobiti vrhunski socijalni kredit rezultat, dopuštajući im više privilegija.

Općina Bologna pokreće “Smart Citizen Wallet” koji građani mogu koristiti za prikupljanje digitalnih kovanica umjesto papirnog novca. Oni s najvećim brojem bodova dobit će najveći broj novčića, koji se potom mogu koristiti za popuste u lokalnim trgovinama.

Navedena svrha programa je “ušteda resursa” i promicanje klimatski prihvatljivog ponašanja u Italiji. Bacanje stvari umjesto recikliranja zagrijava svijet, kažu dužnosnici, kao i korištenje automobila umjesto autobusa ili vlaka.

Massimo Bugani, vijećnik za digitalnu agendu u gradu na sjeveru Italije, objasnio je za Bologna Today da program nije obavezan. Međutim, očekuje visoku dobrovoljnost korisnika.

Ako im ljudi dopuste, tirani će na kraju digitalno kontrolirati cijeli planet

U jesen 2022. program će biti predstavljen, iako neće biti vezan ni za kakve druge programe poput internetske identifikacije ili korištenja društvenih medija. To bi se ipak moglo promijeniti u budućnosti. National Pulse upozorava da Europska unija promatra invazivniji sustav društvenog bodovanja, sličan onom koji postoji u komunističkoj Kini.

Kako bi riješio razna “socijalna pitanja”, EU želi porobiti Europljane unutar digitalne paradigme koja ograničava njihova kretanja zbog “lošeg” ponašanja, a istovremeno povećava njihova kretanja za “dobro” ponašanje.

Država će biti krajnji odlučujući čimbenik o tome koja su ponašanja koja su, a od građana će se očekivati da se jednostavno povinuju bez sumnje ako žele nastaviti živjeti s bilo kakvim prividom “slobode”. “Njemačka i Austrija (ID Austria) već su ubrzale svoje planove za digitalnu identifikaciju”, piše Wahagen Khabayan.

“Obje zemlje uvode nove platforme za integraciju više javnih usluga i osobnih iskaznica, digitaliziraju poštu, pa čak i nacionalne putovnice. Ove nove mjere uvedene su pod okriljem rješavanja ”birokratskih problema i uštede resursa.”

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u više je navrata izrazila interes za pokretanje programa “EU ID” koji bi integrirao sve nacionalne iskaznice diljem Europe u jednu jedinstvenu platformu.

“Svaki put kada aplikacija ili web stranica od nas zatraže da stvorimo novi digitalni identitet ili da se jednostavno prijavimo putem velike platforme, nemamo pojma što se događa s našim podacima”, rekla je von der Leyen 2021. Intervencija brata potrebna je kako bi se zaštitila svačija privatnost.

“Zato će Komisija predložiti siguran europski e-identitet. Onaj u koji vjerujemo i koji svaki građanin može koristiti bilo gdje u Europi za bilo što, od plaćanja poreza do iznajmljivanja bicikala.”

S obzirom na to kako je takva platforma sposobna zabilježiti ogromnu količinu osobnih podataka o svakom pojedinom građaninu EU-a, implikacije narušavanja privatnosti programa su zapanjujuće.

Ipak, aplikacija European ID Wallet započela je svoju fazu testiranja 2021. godine, a očekuje se da će biti implementirana u jesen 2022. Gdje će krenuti dalje ovisi o uzaludnoj mašti poremećenih kontrolnih nakaza na čelu i spremnosti građana da pridržavati se onoga što slijede.

Italijaklimatske promjenekontrola građanaSocijalni krediti
Pretplatiti se
Obavijesti o
41 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
łedeno doba
1 godina prije

naravno, ni ovo nije slučajno….
jer, su se talijani pokazali najoposlušniji i najdhebilniji narod u Europi za vrijeme plandemije.
Talijani su Kinezi Europe.
nisu ni drugi narodi bili baš nešto hrabri i prkosni, ali talijani su bili najgori (i španjolci), i jedna i druga država su skoro šaptom pale, skoro bez ikakvog otpora i fino se procjepili do 90%.
dakle, kabala vidi, da to fino fuckcionira, pa ajmo sada slijedeći korak za plan velikog reseta..

drago je ovo ružnom rokefelerovom mafijašu i velezločincu Dragiju,

tuf
1 godina prije

“…objasnio je za Bologna Today da program nije obavezan. Međutim, očekuje visoku dobrovoljnost korisnika” – aha, sve dok ne prestane biti dobrovoljno i postane obvezno. Znači za cca. godinu dana “na temelju pozitivnih rezultata kampanje koju smo komunicirali javnosti” benefiti će postati kazne.
Uostalom, ove godine se u Zagrebu pod vodstvom “zelenih” planira drito ići u Fazu II – kažnjavanje ako ti u kontejneru nađu nepodobni otpad. Tko ga je bacio njih ne zamara, ti ćeš dobiti kaznu pa izvoli uvesti stražu ili aktivni video nadzor kraj kontejnera.

Max
1 godina prije

Sve prema najavljenom planu,

Kleopatra
1 godina prije

Uskoro i u vašem gradu

Emiliano Zapata
1 godina prije

Da su pametni, ucinili bi s gradonacelnikom Bolonge isto sto i s Musolinijem!

mislim
1 godina prije

2019-te prije korone ,sjedim na bergamo aerodromu ,čekam .
dolazi komunalni radnik i sad imaju četri kante u različitim bojama , svaka boja je jedna vrsta smeća ,kad će ti on, sve ih lijepo istersti u jednu kantu .
i tako kaznit će te ako baciš krivo smeće u krivu kantu mada će to sve skupa poslije ići u jednu.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Glupost . Vjecinu od toga I sam sprovodim vec desetljecima – jer smatram da tako treba , osim smeca . Izpocetka sam ga razdvajao , poslje vidim – oni , sve zajedno trpaju u dumper . Ma hajte k vragu – od tada – ne razdvajam vise ..

1 godina prije

socijalni krediti, “sto ce selo reci”, moral su oduvijek. sad ce to biti mjerljivo i neizbjezno.
mislim da bi to trebalo primjeniti na kriminalce, ne na posten narod.
reciliranje potpuno promasen koncept. politicari postadose kao pop koji krsti jarice.
da se misli ozbiljno zabranili bi dizajniranje na kvarenje.
to sto zele reciklirati neka sortiraju u centralnim sortirnicama. ruzno, neprakticno i osilno je pretvarati kuhinje i dvorist u drzavne sortirnice smeca. kuca je radi udobnosti, nije u redu tu drzati i sortirati smece.
energiju stedjeti toplinskom zastitom i jeftinim do besplatnim javnim prijevozom.
vece poreze na meso, udio plastike u pakiranju i benzin. tako platiti za centralizirane sortirnice i besplatni javni prijevoz.

Jozo O
1 godina prije

Kod nas je AKD (“državna tiskara”) angažirana na implementacijama ovakvih rješenja. Surađivala je i na implementaciji kovid potvrda.

Rimtutituki
1 godina prije

Nije Italija nego provincia di Bologna. Italia ima 20 regioni,Njemačka 16 Bundesländer, svi oni imaju svoje kompetenze,nije to bastako,što je zakon u Bologna nije u Roma,Milano,Padova. Sto je zakon u Berlin,nike u Stuttgart i München, malo je to drugačije.

Rimtutituki
1 godina prije

Te ljude u Bologna i citava Emilia-Romagna je najbolje opisao njihov dragi Mussolini ” conosco bene sta gentaglia, sono ruffiani e affittacamere ” i to tako negativno kad te malo prije pada Mussolini definise. Ruffiani, ulizice obicne kako vjetar puse

norberet
1 godina prije

I u Hrvatskoj imate na djelu sustav “komercijalnih kredita” koji se koristi za praćenje i nadzor stanovnika hrvatske a sustav je MULTIPLUS koji djeluje kroz Konzum mrežu i pripadne druge trgovačke i turističke firme, a sam multiplus sustav je pod kontrolom Zagrebačke Banke a ista je u financijskoj korporaciji INTESA Grupe iz Italye…. dakle digitalna kontrola kroz privid potrošnje!!!

1 godina prije

ovo je stravicno . Cisto programiranje i navikavanje stanovnistva na diktaturski rezim , , sto znaci ako si dobar i slusas vlasti bas kako oni zele dobit ce bon za sunku ili mozes ici u kino , a ako ne slusas nema bonova za sunku ,vec pasi travu . Ovo je nacin da transformiras mase i kreiras roblje. Ako se ovo zadrzi u drustvu ,postaje uobicajena praksa sto znaci nema promjena i “novcici ” postaju dio nseg zivora , a sloboda nestaje . Vise nije bitno jel mozes da zaradis ili ne , sad trebas “novcice za lijepo ponasanje i da si uzoran gradanin ” po mjerama kabale

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI