Izbori 2024. vjerojatno su posljednji o kojima će odlučivati građani SAD-a

Elon Musk
12 komentara

Izvršni direktor Tesle i SpaceX-a nazvao je “masivni priljev ilegalaca iz svih zemalja na Zemlji” glavnim faktorom

Nastavak priljeva ilegalnih imigranata u SAD mogao bi značiti da bi američki građani mogli prestati odlučivati o ishodu izbora u zemlji u ne tako dalekoj budućnosti, predvidio je izvršni direktor Tesle i SpaceX-a Elon Musk. Milijarder rođen u Južnoj Africi tvrdio je da demokrati namjerno odbijaju pozabaviti se tim pitanjem u nadi da će u budućnosti iskriviti ravnotežu u svoju korist.

Muskov nedavni komentar došao je kao odgovor na republikanske zastupnike koji su u srijedu usvojili Zakon o jednakoj zastupljenosti u Zastupničkom domu, prema kojem bi Ured za popis stanovništva trebao pitati ispitanike o njihovom državljanstvu u svojim 10-godišnjim anketama. Predstavnici GOP-a žele da se pri određivanju broja kongresnih mjesta u svakoj državi računaju samo građani SAD-a.

Predsjedavajući Mike Johnson ustvrdio je da “ne bismo trebali nagraditi države i gradove koji krše savezne imigracijske zakone i održavaju politiku utočišta s povećanom zastupljenošću u Kongresu.”

“Zdrav razum nalaže da se samo američki državljani trebaju računati za izbornu raspodjelu”, inzistirao je.

Demokratska zastupnica Grace Meng opisala je inicijativu kao “nepromišljenu, ciničnu i, iskreno, nezakonitu”.

Ured predsjednika Joea Bidena brzo je izjavio da se “snažno protivi” toj mjeri, “koja bi spriječila Ured za popis stanovništva Ministarstva trgovine u obavljanju svoje ustavom propisane odgovornosti”.

U objavi na X (bivši Twitter) u četvrtak, Musk je napisao da “Jednoglasno protivljenje demokrata zahtijevanju državljanstva za raspodjelu mjesta u Zastupničkom domu i glasova predsjedničkog izbornog koledža govori sve”.

Prema poduzetniku, “cilj Demokratske stranke je obespraviti građane SAD-a uvozom što je moguće više ilegalnih imigranata.”

“S obzirom na golemi priljev ilegalaca iz svih zemalja na Zemlji, 2024. će vjerojatno biti posljednji izbori o kojima su zapravo odlučivali građani SAD-a”, zaključio je Musk.

Prošlog mjeseca upozorio je da je teroristički napad razmjera 11. rujna 2001. na američkom tlu “samo pitanje vremena”, s obzirom na broj ljudi koji su ilegalno ušli u zemlju.

U veljači je milijarder ustvrdio da Bidenova administracija nastoji uvesti što više ilegalnih imigranata, legalizirati ih i “stvoriti trajnu većinu – jednostranačku državu”.

Prema nekim procjenama, u SAD-u bi u ovom trenutku moglo biti čak 16 milijuna ilegalnih migranata, uključujući više od 7,2 milijuna koji su ušli tijekom Bidenovog mandata.

Pitanje slabe sigurnosti na američko-meksičkoj granici mjesecima je dominiralo unutarnjom politikom u Americi, pri čemu su republikanci zagovarali strožu kontrolu, a demokrati zalagali za liberalniji pristup tom pitanju.

američki izboriImigrantiMusk
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
2 mjeseci prije

Nije trebalo preseljavati stanovnike Čilea i Argentine u SAD samo zbog glasanja.
Pravila glasanja im omogućavaju glasanje iz svoje zemlje, pogodnost koju za sada koriste samo Izraelci.
.
Proširenje glasačke baze na Kinu i Severnu Koreju će doneti svoja iznenađenja.

Note
2 mjeseci prije

Nikad Amerikanci nisu ni dosad odlucivali, americki izbori su Truman Show

Max
2 mjeseci prije

Nisu nikad ni odlučivali.

Schwarze Hunderte
2 mjeseci prije

Neće ! Neće bit niti ovih …

FELIX
2 mjeseci prije

I AMERIKANCI SE JOS NISU PROBUDILI

gargamel.
2 mjeseci prije

Pa opet citat Čerčila, da izbori nešto menjaju bili bi ukinuti. Mada ga je i on pozajmio , neznam od koga. U najboljem slučaju, da se ispoštuje tkz. demokratija, izađu troje, pa nema brojanja, što je najvažnije, nema švercovanja i štancanja stranaka. E tu dajem pravo SAD, jednu stranku podelili na ove i one, ovce žive u iliuziji da nešto odlučuju.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

G. Carlin Why I Don’t wote. 🙂🙃

Ali, to je tek početak.

Izborne kvote: Its a big club, and you aren’t in it.

Lucija, prva
2 mjeseci prije

Off nešto sam se sjetila; kada je Musk počeo pričati o “čudnovatosti” pri gradnji piramida, njemu su se javili arheolozi i objasnili stvari.

Mislim da ima odgovor i na Sputniku. Engleska varijanta.
Koga zanima može potražiti.

Motorola
2 mjeseci prije

Građani nisu nikad nigdje odlučivali. Svi izbori su unapred režirani.

nepoželjni
2 mjeseci prije

Naslov implicira da su do sada Amerikanci odlučivali na izborima !? …o čemu su odlučivali – da li da ih jaše Kurta ili Murta !?
…o čemu bilo koji “građani” odlučuju (?) …Sustav vladanja je davno ustrojen i ustaljen, pa bilo koja (nova) vlast mora poštivati pravila tog Sustava i u konačnici jedinu korist od “izbora” imaju sami “vladari” i njihovi sateliti u dobivenoj šansi da napune vlastite džepove u trajanju svog mandata.

Američki “izbori” nisu nimalo manje nakaradni od Hrvatskih, gdje vlast osvaja manjina, koja je na “izborima” dobila(?) 40%…. dakle, najmanje 60% je svojim glasanjem dobilo – quraz.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI