Izrael gađa vojne objekte Hezbolaha u Libanu

49 komentara

Izrael je izvršio zračne napade na vojne objekte Hezbollaha u Libanu, saopštili su Izraelske odbrambene snage (IDF).

“Prije kratkog vremena, borbeni avioni IAF-a (Izraelsko ratno zrakoplovstvo ) pogodili su vojnu strukturu Hezbollaha u oblasti Chebaa.

Istovremeno, dvije dodatne vojne strukture su pogođene zračnim napadima u oblastima Aitaroun i Markaba, kao i teroristička infrastruktura u oblasti Aitaroun i lanser Hezbollaha u oblasti At Tiri, koji je korišten za pucanje na izraelsku teritoriju,” saopštili su, dodajući da su izraelske trupe “identifikovale teroriste koji ulaze u vojnu strukturu Hezbollaha u oblasti Houla na jugu Libana” i pogodile taj objekat.

Također su naveli da je ranije tokom dana teroristička grupa ispalila protivavionske rakete na izraelske borbene avione koji su djelovali iznad Libana. “Nije bilo opasnosti za borbene avione i nije bilo prijavljenih povreda. Nekoliko minuta kasnije, avion IAF-a je pogodio i eliminisao terorističku ćeliju koja je izvršila lansiranje u oblasti Tyre,” dodali su.

IDFIZRAELLiban
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 mjesec prije

Izrael se igra vatrom.

ebemnenadumamuuusta
1 mjesec prije

ajde da vidimo taj strasni kurchevhezbolah i koliko jos dopusti da ga chifuti je bu i ko pasčad ih ubijaju kad im god to padne na pamet prije nego sha krenu u pravi muski rat,a ne tamo neke pizdarije od nesuvislih prijetnji i suplje baljezganje.kurcheva je ta hezbolahvojska.

gargamel
1 mjesec prije

Ovakvim razvojem događaja, samo se stvaraju uslovi da Rusija počne konkretno da uništava potencijalne baze u Nato(EU), čeka se taj famozni f15, pa da vidimo. Ovo je daleko od stvarnog rata između Nato i Rusije, za mene če biti početak, kada prve prasice padnu na Ramstein, Bremenhafen, Roterdam, za početak.

Ady Hus
1 mjesec prije

nije mi jasno koga to autor texta naziva teroristima ? valjda je izrael terorist .

Darko
1 mjesec prije

Vrijeme je da se fašistički Izrael sravni sa zemljom.

tuf
1 mjesec prije

Hezbollahu se pripisuju pomalo mitska svojstva. U zadnjih dvije godine vidjeli smo da im je vođa jak na riječima ali dopušta da mu Izrael, sada već kroz čitav niz bombardiranja, oduzima adute sve dok na kraju ne bude ni imao karte za ‘igru’. Mitski broj projektila možete slobodno prepoloviti, ne samo zbog izraelskog ‘pljevenja’ nego i zastarjelosti arsenala. Na kraju od svih najava ‘moćnog odgovora’ Nasrallah možda obavi selidbu u Katar po uzoru na frenda Haniyeha. Jer nije ni osiromašeni Libanon baš 101% usrećen kao domaćin gostima koji privlače cionističku destrukciju.

Bosanac
1 mjesec prije

I niko do sad godinama od svih tih vojnih formacija da obori nijedan IAF-ov borbeni avion …. moreš mislit kolko su to ozbiljni i nedogovoreni ratovi.

Nenad Erak
1 mjesec prije

Helouuuu pa ova objava najprije vrijedja zdrav razum i čistu logiku jer je Hizbollah danas peti put srušio dron od hazarsko-židovske gamadi čija se vrijednost procjenjuje na 900 milijuna dolara. Hizbollah je danas pogodio 2 centra sotonista u pravilnom dosegu od 10 km od granice Libanona i okupirane zemlje Palestine dogovorenog uz pomoć posrednika, dakle posrednici su dogovorili da od 8.10. rat bude ograničen na 10 km od granice … bilo je slučajeva gdje su se dogadjali napadi dublje ali tek nakon nekih ekstremnih dogadjaja na terenu … Danas su Palestinski borci za slobodu PRIVREMENO OKUPIRANE Palestine OKUPIRANE ZEMLJE navukli vojsku od sotonističke židovsko-hazarske GAMADI u jednu miniranu kuću a potom s 105-icom pogodili minirano mjesto tako da je bilo puno žrtava od GAMADAŠA …

FELIX
1 mjesec prije

DALI ISRAEL IMA DRUGI IZBOR NEGO DA SE BRANI, VEROVATNO VAMJE POZNATO DA JE OVA MALA ZIDOVSKA DRZAVA OKRUZENA SMRTNIM NEPRIJATELJIMA KOJI IMAJU SAMO JEDNU ZELJU DA UNISTE OVU ZIDOVSKU DRZAVU KOJA IZGLEDAM DA IMA SAMO JEDNOG SAVEZNIKA I TO JE BOG.

Tucker
1 mjesec prije

Hezbolah je uništio oci i usi zio entitetu na sjeveru.to je razlog velikih požara na okupiranim područjima prema Siriji i libanonu.ovi su bespomoćni,trenutno!zato benny gantz bjezi Sha prije iz ratnog kabineta,kukavica.dosta jednostavno..hvala.

Nenad Erak
1 mjesec prije

Zbog ne nalaženja načina da utječe na bolesnu vladu USA čak nagovještava da će preko posrednika dogovarati s Hamasom oslobađanje 5 Američkih državljana uz garancije Hamasu da potpisani sporazum o okončanju sukoba biti ispoštovan. Malo kontradiktorno s obzirom da ne nalaze način da utječu na bolesnu vladu pogotovo što će istu razbjesnuti ova informacija bilo da će se probati ostvariti ili je se ovo stvarno i ostvarilo. Vijeće sigurnosti izglasalo rezoluciju o prekidu vatre, primirju, povlačenju okupatora iz Gaze i razmjeni zarobljenika

xyz
1 mjesec prije

Škole, vrtiči, bolnice….sve sami teroristički objekti…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI