Izrael izvodi vazdušne napade na ciljeve Hamasa u Gazi

Izrael-vazdusni napad na Hamas
6 komentara

Ranije tokom nedjelje, izraelske odbrambene snage (IDF) otkrile su da su izvele vazdušne udare protiv, kako je opisano, na “terorističko mjesto Hamasa” za proizvodnju oružja, napominjući da je napad izveden kao odgovor na zapaljive balone lansirane na izraelsku teritoriju.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su u subotu da su izvele vazdušne napade usmjerene na “terorističko mjesto Hamasa i raketni bacač”, odgovarajući na lansiranje eksplozivnih balona iz regiona na izraelsku teritoriju.

“Kao odgovor na zapaljive balone koji su lansirani na Izrael, IDF su večeras pogodile mjesto proizvodnje oružja i raketni bacač koji pripada Hamasu. IDF će i dalje čvrsto odgovarati na sve terorističke pokušaje koji dolaze iz pojasa Gaze”, kaže u tvitu IDF, pružajući slike navodne mete.

Izjava je uslijedila nakon što su brojni mediji izvijestili da su izraelski ratni avioni izvršili napade na ciljeve u pojasu Gaze.

Prema novinskoj agenciji Shehab, vazdušni napadi su gađali lokaciju po imenu Badr, u oblasti Netzarim južno od grada Gaze, koji je, prema izvještaju, takođe bio meta u napadu IDF koji se dogodio početkom prošle sedmice.

Video zapis navodno snimljen na licu mjesta tokom vazdušnih napada dijeljen je na društvenim mrežama.

Shehab je takođe izvijestio da su “vojni izviđački avioni” bombardovali lokaciju u sjevernom pojasu Gaze, lansirajući jednu raketu. Navodno je na meti napada bilo i “mjesto isporuke” u sjeverozapadnom dijelu grada Gaza.

Ranije u četvrtak, IDF je rekao da je izveo napade na “lokaciju za proizvodnju oružja terorističkog Hamasa” u pojasu Gaze, kao odgovor na zapaljive balone lansirane na izraelsku teritoriju.

gazaHamasIZRAELvazdušni napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mosha
2 godine prije

Zašto ugrožavati pilote i avione kad se parking može proširit dronom ? lijepo igraš se u klimiatiziranom a oni skviće oko vatre na ovoj vručini….na sličan način je palo Jeruzalemsko kraljevstvo samo umjesto dronova su palili otrovnu travu a ovi bez kapi vode na juriš

Ime
2 godine prije

Opet ti filipoviću. Stvarno čovječe imaš problema.

Max
2 godine prije

Možemo očekivati uzvrat balonima i dronovima.

J. B
2 godine prije

https://www.youtube.com/watch?v=HnZSaKYmP2s&t=11s

Pogledajte koga Izraelci nazivaju Hamasom. Djecu, starce, medicinsko osoblje, novinare!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI