Izrael je započeo vojnu operaciju na Zapadnoj obali

Izrael vojna operacija
6 komentara

IDF tvrdi da je ciljao na palestinske “teroriste” u izbjegličkom kampu u Jeninu.

Izraelske obrambene snage i sigurnosna služba Shin Bet pokrenule su ofenzivu velikih razmjera u ponedjeljak rano ujutro, nastojeći “spriječiti prijetnju terorizma” diljem Zapadne obale. Zajednička operacija je navodno ciljala stožer militanata u izbjegličkom kampu u gradu Jenin.

IDF je potvrdio da je pogodio “terorističku infrastrukturu” u gradu oko 2 sata ujutro, tvrdeći da je kamp Jenin pretvoren u “terorističko uporište”. Vojska je priopćila da je pretresla zajednički stožer više naoružanih skupina koji je “služio kao osmatračnica, mjesto okupljanja naoružanih terorista prije i nakon terorističkih akata, skladište streljiva i bombi i komunikacijsko središte”.

“Nećemo mirno stajati dok teroristi nastavljaju nanositi štetu civilima koristeći kamp Jenin kao skrovište”, dodala je izraelska vojska u kratkom priopćenju za javnost.

“Radimo kako bismo razbili ovo gnijezdo stršljenova”, napisao je u tweetu glasnogovornik izraelske vojske, potpukovnik Richard Hecht, tvrdeći da su “operativne lokacije koje koriste teroristi” “smještene pored škola, medicinskog centra i civilnih kuća.”

Prema palestinskom ministarstvu zdravstva, najmanje jedan građanin je ubijen, a još jedan teško ozlijeđen tijekom racije.

Izrael je okupirao Zapadnu obalu tijekom Šestodnevnog rata 1967. i počeo graditi nova naselja na tom području. Vijeće sigurnosti UN-a proglasilo je da te radnje “nemaju pravnu valjanost” i da predstavljaju “flagrantno kršenje međunarodnog prava”. Međutim, Izrael osporava taj stav.

Preostali palestinski dio Zapadne obale formalno je pod kontrolom predsjednika Mahmouda Abbasa, ali Izrael redovito provodi vojne i policijske napade na to područje pod izlikom borbe protiv ekstremizma i terorizma.

Prošlog mjeseca izraelski helikopteri izveli su napad na Jenin, ubivši sedam Palestinaca, uključujući dvoje tinejdžera. U odvojenom incidentu osam izraelskih vojnika ozlijeđeno je bombom postavljenom uz cestu usred sukoba s naoružanim palestinskim militantima. Nekoliko dana kasnije, izraelska bespilotna letjelica udarila je u automobil u kojem su se nalazila trojica Palestinaca osumnjičenih za napad na vojnu kontrolnu točku, u prvom slučaju ciljanog ubojstva na Zapadnoj obali od 2006., piše Times of Israel.

IDFIZRAELPalestinavojna operacijazapadna obala
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ivan
9 mjeseci prije

Imperiji zla 🇨🇳🇷🇺🇺🇲🇬🇧🇮🇱

Max
9 mjeseci prije

Brigada protiv šačice ljudi.

Rudar
9 mjeseci prije

Očekujem da će u Zagrebu fontane i javne zgrade biti osvjetljenje bojama Palestinske zastave u znak podrške Palestinskom narodu !
Nakon toga prosvjed Palesitnaca i ostalih građana ispred Izraelskog veleposlanstva gdje će od Hrvatske zahtjevati da sve Izraelce protjeraju iz Hrvatske !

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

Za sve nosatoljupce , evo vam iz prve ruke , kako se nosati odnose spram , Kršćana , Katolika ( tuku , razvlače, pljuvaju ….. ) ——->>> ulozto.net/file/zoFrkotp4hrT/catholicharrasment-mp4#!ZJD5ZmR2AJSzBQSvZ2L2ZmpjLmIwMyElnQEXDJckZIOFI2RkZD== 🤬 đavolji nakot 😈

jupiter
9 mjeseci prije

tipicno za nositure, kad se nesto zakuva negde odmah koriste priliku da udare po bosonogim i golorukima….inace nosituri imaju znatno vioruzja (americkog i nato) od ukrajine

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI