Izrael napada „podzemnu terorističku infrastrukturu“ u Gazi u znak odmazde zbog „eksplozivnih balona“

Napad
23 komentara

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su ciljale na više baza “podzemne terorističke infrastrukture” u pojasu Gaze, u znak odmazde za nekoliko “eksplozivnih balona” koji su u toku dana lansirani na Izrael.

„Teroristi u Gazi tokom dana bacali su eksplozivne balone na Izrael. Kao odgovor, naša letjelica upravo je pogodila Hamasovu podzemnu terorističku infrastrukturu u Gazi”, tvitao je IDF nakon udara u četvrtak, dodajući da neće dozvoliti grupi da “teroriše izraelske civile”.

Video snimci koji prikazuju napad šire se društvenim medijima, prikazujući oblak dima koji se uzdiže u nebo iznad Gaze, kao i snimke koji ukazuju na posljedice jednog od eksplozivnih ili zapaljivih balona.

Baloni su uzrokovali nekoliko požara na jugu Izraela ranije u četvrtak, prema izvještajima lokalnih medija, dok je navodno eksplozivna naprava otkrivena na oborenom balonu u blizini grada Arad. Iako je porijeklo napada nepoznato i nijedna grupa nije preuzela odgovornost, Tel Aviv je sklon da po defaultu ukaže na Hamas.

Nije bilo povrijeđenih u požarima, ali ostaje nejasno da li je udar IDF-a uzrokovao žrtve.

Incident je drugi izraelski napad na ciljeve Hamasa u Gazi u prošloj sedmici, a IDF tvrdi da je u ponedjeljak pogodio “podzemne terorističke objekte Hamasa” nakon što je, kako se izvještava, u Izrael ispaljena raketa iz palestinske enklave.

gazaIDFIZRAELNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
jablan u zitu
3 godine prije

Da , Hamasova podzemna punionica balona je bila izvrsno opremljena neverovatnom kolicinom helijuma i Dyneema folije …

Max
3 godine prije

Sve po starom.

Pero
3 godine prije

Samo ostro ali pravedno.
Kada turci mogu kurde i vi mozete palestinske teroriste.

Meine Ehre heißt Treue
3 godine prije

Sto-ka više od 70 godina dolje sije samo ratove, patnju i jad.
Kad će im netko više stati na kraj?

tihobl
3 godine prije

Treba skrenuti paznju sa pogorsanja ekonomske situacije.

samson
3 godine prije

izvinite na psovci ali neka sve te jebene siledzije lansiraju se na drugu planetu i tamo se poubijaju a ne da nevin svijet strada zbog raznih spodoba ma koje vjere da su i odakle god da su i prokleti da su

Istrazuj
3 godine prije

“… trebao odgovoriti nuklearnim udarom…” @guest_460241 Kolega, Upravo to i jeste cilj politickog zidovstva (cionizma)… “Lord” Rotschild je prakticno perjanica cionizma, a i inace poznat kao tvorac vjestacke cionisticke tvorevine Izrael. Bas sam neki dan to upratio… Cionisticke sekte “sudnjeg dana” vjeruju da taj dan dolazi – onda kada Izrael bude u – smrtnoj opasnosti. Tada ce zidovi – zajedno sa njihovim bogom Jehovom – poubijati sve “gojime” na Svijetu koji ce postati habitat samo za “izabrani narod”. To je ponjima, ponovni pocetak, tj “zlatno doba” u ciklusu od 4 doba. Sada smo u “Crnom dobu” po njima. Jedina razlika je – sto jedan broj sekti smatra da to mora doci samo – tj voljom “elohima” Jehove… – a drugi dio (Rotschild, Habad Lubawitch) smatra da upravo politicki zidovi – sve tobtrebaju sami izrezirati – i pomoci Jehovi. Upravo zato – Rotschild i cionisti – prave tzv Izrael. Medjurim, nije… Čitaj više »

Meine Ehre heißt Treue
3 godine prije

Ima li itko osim ovih divljih hazara da stalno ratuje, da li oni znau išta drugo osim terorizirat okolne zemlje.
Do kada više njihov teror, kad će Palestinci moći tražiti reparaciju? Freedom for Palestine.

Meine Ehre heißt Treue
3 godine prije

Evo ja ima konstruktivno rješenje i nije šala.
Oni žele svoju državu (mislim na hazare) tj. cijeli planet i ja predlažem da ih onaj luđak Musk pošalje sve hazare na mars i neka tamo prave i šire svoju državu do mile volje a neka planet zemlju i ljude na njoj ostave na miru da žive u miru i harmoniji.
Hazari samo siju ratove i takoje od pamtivijeka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI