Izrael odbija saradnju sa Komisijom Savjeta za ljudska prava UN, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova

Gaza u rusevinama
35 komentara

Izrael odbija da sarađuje sa komisijom za Gazu i Izrael, čije je stvaranje predviđeno rezolucijom Savjeta UN za ljudska prava, i odbija samu rezoluciju, tvrdeći da je postupio u skladu sa međunarodnim pravom i etičkim standardima, navodi se u saopštenju izraelskog Ministarstva spoljnih poslova.

Ranije tog dana, Savjet UN za ljudska prava donio je rezoluciju kojom se poziva na stvaranje istražne komisije za istragu nasilja u pojasu Gaze i Izraelu.

“Izrael izričito odbacuje rezoluciju koju je danas (četvrtak, 27. maja 2021) usvojio Savjet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, tijelo sa ugrađenom protivizraelskom većinom, vođeno licemjerjem i apsurdom. Svaka rezolucija koja ne osuđuje aktiviranje preko 4.300 raketa koje je izvršila teroristička organizacija na izraelske civile, ili čak da se spomene teroristička organizacija Hamas, nije ništa drugo do moralni neuspjeh i mrlja za međunarodnu zajednicu i UN“, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo je primijetilo da su izraelske snage bezbjednosti postupale u skladu sa najvišim etičkim standardima i u skladu sa međunarodnim pravom, štiteći svoje građane od napada Hamasa.

„Izrael ne može i neće sarađivati sa takvom istragom“, kaže se u saopštenju.

Izraelski premijer Benjamin Netanyiahu nazvao je rezoluciju ruganjem međunarodnom pravu.

“Današnja sramotna odluka još je jedan primjer eklatantne antiizraelske opsesije Savjeta za ljudska prava. Još jednom, nemoralna automatska većina u Savjetu štiti genocidnu terorističku organizaciju koja namjerno gađa izraelske civile, pretvarajući civile Gaze u živi štit. A sve prikazujući kao “krivu stranu” demokratiju koja legitimno djeluje kako bi zaštitila svoje građane od hiljada neselektivnih raketnih napada. Ova parodija ismijava međunarodno pravo i ohrabruje teroriste širom svijeta”, rekao je Netanyahu.

Rezolucija koju je u četvrtak usvojio Savet UN za ljudska prava, između ostalog, poziva na hitno stvaranje stalne nezavisne međunarodne istražne komisije, koju bi imenovao predsjednik Savjeta UN za ljudska prava, radi istrage svih navodnih kršenja međunarodnih humanitarnih zakona i svih navodnih kršenja i zloupotreba međunarodnih zakona o ljudskim pravima na okupiranim palestinskim teritorijama, uključujući Istočni Jerusalim, i u Izraelu prije i poslije 13. aprila 2021. godine, kao i svih osnovnih uzroka ponavljajućih tenzija, nestabilnosti i dugotrajnih sukoba, uključujući sistematske diskriminacije i represije na osnovu nacionalne, etničke, rasne ili vjerske pripadnosti.

IZRAELljudska pravaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jesus Bin Joseph
2 godine prije

i tel you how to kick them all them out for 3000 euros

prolaznik
2 godine prije

Savjet UN za ljudska prava,antisemiti,kako se uopće
usuđuju !!!

Jesus Bin Joseph
2 godine prije

nek im ostave dva koridora za bežanju i udri

2 godine prije zadnji put uredio Jesus Bin Joseph
Maki
2 godine prije

Izrael je iznad UN jer je cionisticka tvorevina, a cionisti kontrolisu UN i vlade zemalja sirom svijeta.

Protivjevrejisti
2 godine prije

Bildde/regional/hamburg/hamburg-aktuell/antisemitische-parolen-auf-demo-in-hamburg-wieder-ein-israel-hass-aufmarsch

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI