Izrael prikazao video na kojem Quds snage pripremaju dron samoubicu

Hezbolah dron
24 komentara

Izraelske odbrambene snage su na svom Twitter nalogu objavile snimke za koje tvrde da prikazuju kako se iranske snage u Siriji pripremaju za lansiranje bespilotnih letelica „samoubica“ protiv Izraela.

IDF je preksinoć gađao mete u blizini Damaska, rekavši da je na taj način sprečio planirani napad.

Crno-sivi zamagljeni video prikazuje četiri figure koje nose nešto. IDF tvrdi da je video snimljen dok su se iranski operativci Quds jedinica pripremali za napad.

“Obaveštajne službe IDF-a sada mogu objaviti snimke iranskih operatora iz sastava Quds snaga u Siriji dok nose bespilotnu letelicu koju su nameravali da iskoriste za napad na Izrael”, napisano je na nalogu IDF-a.

Izrael je u subotu oko ponoći izveo napad na navodne objekte Quds-a oko Damaska. Sirijska vojska je izjavila da su njene jedinice PVO uništile većinu “neprijateljskih ciljeva”.

Damask je rekao kako je IDF promašio sve ciljeve dok je portparol IDF-a rekao da je šteta značajna.

Vrhovni komadant Revolucionarne garde u nedelju je negirao izraelske tvrdnje da su pogođene iranske mete. Kasnije istog dana lider Hezbolaha, Saiied Hassan Nasrallah tvrdio je da je izraelski napad pogodio jednu kuću i ubio dva borca ove organizacije.

Hezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Frodo
4 godine prije

Dron samoubica? Pa dobro što to drobite! Pa piše killer dron, a ne suicide dron!

Mikojan
4 godine prije

Stvarno imaju stručnjake za,… za.., hm, za nešto. Na ovakvoj snimci prepoznati drona ubojicu od drona veseljaka-izviđača je stvarno umjeće zanata.

neko ime
4 godine prije

ne’š ti drona, u jednoj ga ruci nosiš kao da je od papira…

Z.A.
4 godine prije

Od Izraela i njihovih vodja se zbilja ima sta naucit.Jednog dana i to uskoro kad Sirija,Irak,Liban i Iran pocnu vracat uredno kamate onda ce te uredne vratise biti po obicaju teroristi zlocinci islamski fundamentalisti i mnogo toga jos.A onda ce slijediti medjunarodna osuda i to ekspresno azurirana a do tada dok se to ne desi Izrael ima pravo da se ponasa kao desperados,pa boze moj imaju pravo da se brane,svi su protiv njih a oni su uvijek u pravu pa i razruseni i unisteni Jemen ih ugrozava.Imaju pravo po medjunarodnom i Americkom zakonu da pomognu SA i izbrisu Jemen sa lica zemlje.Oni su moralna vertikala,pa zar nisu na strani ugrozenih naroda.Evo kao primjer navest cu Kurde.Cudna je pravda u danasnjem svijetu. Dom mafije je Sicilija a dom ovih mafijasa je citava planeta.

Weteran
4 godine prije

Izrael treba da se brani na svaki mogući i raspoloživ način.

Mate
4 godine prije

E, ovo je već dokaz! Svaka čast!

Ante
4 godine prije

Čudo Izraelci nisu primijetili prije par godina da su na granicama sa Sirijom teroristi ISIL-a bili stacionirani. Čak je Izraelska vojska snimljena kako razgovaraju sa teroristima na Sirijsko Izraelskoj granici, na interneteu ima ta snimka u jako dobroj rezoluciji.

burt
4 godine prije

nekad u osamdesetima i devedesetima kad je Izrael bio daleko vojno nadmoćan nad IRGC-om i proiranskim skupinama na bliskom istoku moglo je biti govora o iživljavanju nad palestinskom djecom koja bacaju kamenje na izraelske vojnike ili civilima u Libanonu koje su napadali izraelski tenkovi i avioni ali danas su se vremena promjenila, Homeini to nije doživio ali se ostvaruje njegov plan, IRGC iz Irana i Sirije, Hezbollah iz Libanona i Hamas iz Gaze imaju dovoljno oružja da od Izraela naprave spaljenu i uništenu državu a i iračke milicije se iz Irana opskrbljuju balističkim projektilima koji mogu napadati Izrael i Saudijsku Arabiju, prema tome situacija je za Izrael vrlo ozbiljna, zbog velike ekspanzije IRGC-a zadnjih desetak godina na bliskom istoku bez SAD-a bi bio ugrožen opstanak Izraela, Saudijske Arabije i vojnih instalacija V. Britanije i Francuske na cijelom tom području a i sa mornaricom SAD-a opasno je u Perzijskom zaljevu i… Čitaj više »

Prvi od 7
4 godine prije

Ovaj čovjek nosi trimer za travu. Upravo odlaze pripremit livadu za slijetanje nlo

samo tako
4 godine prije

Pravo Izraela da uništava druge države , jednako je pravu tih drugih država da uništavaju Izrael.
Što prije to shvate, to bolje za sve

Saddam
4 godine prije

Ekipa postavlja roštilj… i eto izgovora. Bit će to kao 1.9.1939. – od 5:45 uzvraćamo vatru!

konj bez konjanika
4 godine prije

kako misle osvojit jeruzalem sa tom igračkom ? lakše će iskopat tunel ispod zidina,zapalit,hodočastit 7 krugova oko grada i puhnut u trube…

Max
4 godine prije

Tu se ništa ne vidi.

Lucija
4 godine prije

👀
Kamenje? Jetiji?
👴 👓

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI