Izrael rizikuje da sklizne u deceniju rata

Emmanuel Macron
53 komentara

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozvao je izraelske vlasti da “preciznije definiraju” krajnje ciljeve rata s Hamasom, tvrdeći da bi navedeni cilj potpune eliminacije palestinske militantne grupe mogao rezultirati višegodišnjim sukobom.

Macronovi komentari uslijedili su nakon što je izraelski premijer Benjamin Netanyahu u subotu obećao da će nastaviti s kopnenom ofanzivom u Gazi dok se ne postižu “svi njeni ciljevi” , odnosno spašavanje preostalih talaca i potpuno “uništavanje Hamasa”.

Govoreći na konferenciji za novinare na marginama klimatske konferencije UN COP28 u Dubaiju, Macron je upitao da li “neko misli da je moguće” izbrisati Hamas.

“Ako je to cilj, rat će trajati 10 godina”, ustvrdio je.

“Ne može postojati dugoročna sigurnost za Izrael u regionu, ako ta sigurnost dolazi po cijenu života Palestinaca, što utiče na javno mnijenje u regionu”, nastavio je.

Privremeno primirje između Hamasa i Izraela okončano je u petak, a obje strane okrivljuju jedna drugu za nastavak neprijateljstava. Izraelski zvaničnici su više puta izjavljivali da bi sveobuhvatni prekid vatre u ovom trenutku bio samo od koristi Hamasu.

Izrael je optužio militantnu grupu da ne ispunjava “svoje obaveze da oslobodi sve žene taoce”, dok Hamas tvrdi da su preostali izraelski zarobljenici “vojnici i civili koji služe u vojsci”.

Tokom sedmičnog primirja, Hamas je oslobodio više od 100 talaca, među kojima su Izraelci i strani državljani, dok je Izrael oslobodio oko 240 palestinskih zatvorenika.

gazaHamasIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Starlight
4 mjeseci prije

Rotšildova kreatura i WEF-ov školarac Makron glumata… Kome su potrebni orkestrirani ratovi i druge inscenirane krize ako ne talmud-cionističkom kartelu centralnog bankarstva i žido masoneriji kako bi gojima nametnuli Novi poredak.

Henri H. Klajn, anti cionistički Židov u svom djelu “Cionizam vlada svijetom”, napisao je:

„Cionizam je politički program za osvajanje sveta… Cionizam je uništio Rusiju nasiljem kao upozorenje drugim narodima. On uništava SAD bankrotom, kako je savetovao Lenjin. Cionizam želi još jedan svetski rat ako je potrebno da porobi ljude.”

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Macaroni ! Zove te baba !

Josip
4 mjeseci prije

Izrael treba izbrisati s karte svijeta..

Nenad
4 mjeseci prije

ahaaha …. okupacija toliko godina neće poživjeti

nepoželjni
4 mjeseci prije

Ma današnji ratovi (a i većina dosadašnjih) su samo alat za postizanje ciljeva neophodnih za promjenu globalnog Sustava jer dosadašnji modeli na kojima se temelji Sustav, više nisu održivi (proizvodni, tržišni, financijski, društveni…)
Tako da je nezahvalno prognozirati dokle će trajati ovi ratovi koji se vode u ovom trenutku (o tome odlučuju vladari)

Bled
4 mjeseci prije

Pa usla je I Europa u 100 godina rata

gargamel
4 mjeseci prije

Rat je kontuinitet sa malim prekidima, da zaračeni uzmu zraka. Niko ili malo njih razume, da je to ustvari đungla, samo zakon jačeg.

Max
4 mjeseci prije

Tako će i biti.

Zvone
4 mjeseci prije

Hamas je stvoren od mosada u svrhu uništenja palestinaca i naseljenju jevreja u Gazi.

Nenad
4 mjeseci prije

… nekoliko godina zaredom unazad u Gazi su se petkom nakon molitve održavali protesti u blizini ograde (žice) prema okupatorima Palestine. Tu su se uglavnom palile gume (da se smanji vidljivost …) i bacalo kamenje na okupatorsku vojsku. ZAŠTO OVO PIŠEM?!? PA PIŠEM DA PREDOČIM neupućenima o kakvoj se monstruoznoj GAMADI radi👿 Naime, prilikom tih protesta na NENAORUŽANE Palestince se pucalo bojevom municijom i planski su bili gadjani u koljena. U Gazi nema bolnica, aparata, stručnjaka koji mogu pomoći nekome ko bude pogođen u koljeno. Da bi pojasnio zašto ih nazivam sotonističkom monstruoznom GAMADI pišem da je gamad dovodila vojne jedinice snajperista koji su ORGANIZIRALI takmičenja tko će pogoditi više koljena protestanata u Gazi👿👿👿👿 SJEME I PLEME

Josip
4 mjeseci prije

Pas vam mater usranu, gdje su sada sankcije od strane EU Izraelu i smrdljivim zidovima? Gdje je sada medunarodni kazneni sud govna jedna? Pa pokazite se sada junaci, smrzli ste se ko picke..

Savijest
4 mjeseci prije

SAD i cijeli zapad europe bi zeljeli da rat traje do istrebljenja Palestinaca ali sve mi se cini da Izrael sa svojim svakodnevnim genocidnim zlocinima vuce macka za rep i jedva cekam da se ukljuce sve okolne zemlje u rat pa nek zemaljska kugla plane,jer nema vise razloga da itko na njoj zivi.

kcjhabsdljkcg83247tr08
4 mjeseci prije

>>judaismTOČKAis>>chabad lubavitch>>Chabad of Croatia>>Rokova 4 ZG>> Chabad is one of the world’s best-known Hasidic movements with incorporated teachings of Kabbalah…

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Rat cjepivima protiv običnih ljudi na Novom Zelandu je pobio oko 20 % populacije. Zviždač novozelandske vlade iznio je eksplozivne službene podatke koji pokazuju da je više od 20% građana zemlje sada umrlo nakon što su primili cjepiva protiv Covid mRNA. Kao i mnoge druge zemlje diljem svijeta, Novi Zeland je u posljednje dvije godine pretrpio neviđeni skok broja smrtnih slučajeva. Zbog strogih mandata i velikog pritiska vlade tijekom pandemije Covida, velika većina stanovništva Novog Zelanda potpuno je cijepljena, a službeni podaci pokazuju da je 95,8% stanovništva Novog Zelanda u dobi od 12 i više godina koje ispunjava uvjete primilo jednu dozu Covid mRNA injekcija. Zapanjujućih 94,7% stanovništva Novog Zelanda u dobi od 12 i više godina koje ispunjava uvjete smatra se potpuno cijepljenim. Administrator baze podataka vlade Novog Zelanda, koji je pomogao u katalogiziranju službenih podataka o primateljima cjepiva, iznio je eksplozivne informacije. Zviždač je razotkrio službene vladine podatke… Čitaj više »

tihobl
4 mjeseci prije

,,Хути ,,су погодили у Црвеном Мору Британски шпијунски брод који управо шаље сигнале за помоћ!

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

Jedini nacin deeskalacije sukoba je naoruzavanje susjeda!

nessy
4 mjeseci prije

Moguce je izbrisati Hamas, zasto ne. Zidovi trebaju pobiti svo musko i zensko stanovnistvo starije od 6 godina. Klincima koji ostanu, isprati mozak, to nije tesko. Drugacije ih izbrisati je nemoguce, jer strasan gnijev i ponizenje sakupljen u prsima, samo seli na novu generaciju,

Lucija, prva
4 mjeseci prije

“When Netanyahu’s father emigrated to Israel, he hebraized his surname from “Mileikowsky” to “Netanyahu”, meaning “God has given””

Karma
4 mjeseci prije

Cionisticki manijaci u svim vladama svijeta. Davos WEF okot

Josip
4 mjeseci prije

Fasisticki Izrael treba vojno poraziti i uvesti im prinudnu upravu. To bi najefikasnije obavili Rusi po modelu kako su ustrojili istocnu Njemacku..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI