Izrael treba da stane

Zelenski
16 komentara

Kijev će raditi na pritisku na Izrael da prekine krvoproliće u Gazi, rekao je ukrajinski lider Vladimir Zelenski tokom svog putovanja u Singapur u nedjelju, skoro osam mjeseci nakon rata između Izraela i Hamasa.

Govoreći na godišnjoj konferenciji o sigurnosti Shangri-La dijaloga, Zelenski je ponovio da Izrael ima pravo da se brani od “terorista Hamasa”. On je također izrazio zabrinutost zbog teške humanitarne situacije u palestinskoj enklavi, koju opsjedaju Izraelske odbrambene snage (IDF). “Nakon što je Izrael ušao na teritoriju Gaze, došlo je do humanitarne krize”, rekao je Zelenski, dodajući da je Kijev spreman pomoći u isporuci pomoći enklavi.

„Međunarodno pravo se mora poštovati“, naglasio je Zelenski. “Ukrajina će priznati dvije države: Izrael i Palestinu. I učiniće sve da Izrael prestane, kako bi se ovaj sukob okončao, a civili ne bi bili povrijeđeni.” Prošle godine, Zelenski se požalio da borbe u Gazi odvlače pažnju svijeta od sukoba Kijeva s Moskvom. “Već možemo vidjeti posljedice pomjeranja [pažnje] međunarodne zajednice zbog tragedije na Bliskom istoku,” rekao je za Associated Press nakon što skupa ljetna kontraofanziva Ukrajine nije uspjela da osvoji značajnu teritoriju.

Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, Izrael je odbio uvesti sankcije Rusiji i isključio je slanje oružja Kijevu.

Više od 36.000 Palestinaca je ubijeno otkako je Izrael započeo svoju operaciju u Gazi kao odgovor na napad Hamasa 7. oktobra. Američki predsjednik Joe Biden otkrio je prošle sedmice da je Izrael predložio novi sporazum o prekidu vatre Hamasu, koji uključuje oslobađanje preostalih izraelskih talaca.

IZRAELukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Pero
4 mjeseci prije

Pa preko polovice Izraelaca su porijeklom iz Ukrajine nekadašnje Khazarije i nisu uopče semiti več Khazari turkijskog porijekla koji su “dobrovoljno” prešli na judaizam.

Tupko Glupko
4 mjeseci prije

Zidov Zelenski koji je alfa i omega u Ukrajini reći će Zidovu Netanyahu koji je alfa i omega u Izraelu da prestane sa genocidom nad Palestincima zaleci se Zidovu Blinkenu koji je alfa i omega vanjske politike SAD-a da nije fer prema njemu da se gubi fokus izazivanja Trećeg svjetskog rata u Europi umjesto na Bliskom Istoku.

nastran
4 mjeseci prije

kakvog li prepotentnog bijednika

4 mjeseci prije

sto ovaj balansira?

kom opanci kom obojci
4 mjeseci prije

“dvorska luda svjetskoga poretka” zvonkeca praporcima svoje maskenbalne mondure, i mediji toj gusjenici globalističke metamorfoze daju pažnje i značaja kao rezolucijama i konferencijama na toaletnom papiru!!!!

Josip
4 mjeseci prije

Majmune goni se ti vise u tri picke materine. Jel nemas dovoljno problema u Ukrajini koju si razjebao?

Iskren
4 mjeseci prije

Evo ga na Putinovoj strani

Max
4 mjeseci prije

Treba ali neće.

nessy
4 mjeseci prije

Evo, vezano za Palestinu, konacno jedna dobra vijest. Kad se jedna takva medjunarodna diplomatska velicina ukljuci u rjesavanje problema, problem kao da je vec i rijesen. To je diplomata od formata, postovan sirom svijeta, a da budemo iskreni, i u blizoj okolici. Tko bi se od drzavnika uopce usudio ne razmotriti njegove visokoudne izjave. „Međunarodno pravo se mora poštovati“, naglasio je Zelenski. Eto, u jednoj recenici je ovaj vrhunski drzavnik, genije medjunarodnih odnosa, sazeo bit sukoba. Jos samo da uvjeri demokratski Izrael, i njihove ‘obrambene’ oruzane snage u to i eto, sve rjeseno. Naravno, US Army ce po samoj inerciji stvari, poslusati njegovo mudrokenjanje, i to ce uvrstiti u sve knjige na West Pointu, kao alfa i omega svakog vojnog prirucnika. Nakon te recenice stoji zvjezdica (*),(pogledati dolje), i kaze “ako netko ne postuje medjunarodno pravo, pogotovo, ako je to USA ili neka druga sila, mozete uzeti odgovarajuci alat i… Čitaj više »

nessy
4 mjeseci prije

Meni ga ponekad bude zao, ali to traje, najcesce, 5-10 sekundi, jer se onda sjetim, koja je to ciganska lopina, koja pljacka svoj narod u najtezoj situaciji, a prodaje pusto domoljublje i herojstvo. Docepaju li ga se Azovci, to ce biti tocka na i, a znaju oni, a i on, zasto.

© 2024 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI