Izrael ukinuo obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru

Bacanje maske
17 komentara

Izraelsko Ministarstvo zdravlja u utorak je reklo da ukida zahtjev za nošenjem maski u zatvorenom kao preventivnu mjeru protiv koronavirusa.

“Generalni direktor Ministarstva zdravlja, prof. Chezy Levy, potpisao je amandman za Uredbu o zdravlju ljudi prema kojem se u utorak, 15. 6. 2021., ukida zahtjev za nošenje maski”, navodi se u izjavi.

Mjera se, međutim, ne odnosi na one koji su u karantinu, na zaposlene i pacijente gerijatrijskih objekata, kao i na putnike i zaposlene u avionima. Ljekari će dobiti posebne smjernice za utvrđivanje potrebe za maskama u zavisnosti od pacijenta.

Izrael je u decembru započeo jedno od najbržih uvođenja vakcine protiv COVIDA-19, a njegovi građani su već dobili druge doze injekcije u januaru. Zemlja je 1. juna ukinula skoro sva ograničenja za koronavirus, osim obaveznog nošenja maski, zbog stabilnog pada broja novozaraženih.

Posljednjih dana zemlja je otkrila izolovane slučajeve COVID-19, s kumulativnim ukupnim brojem od preko 800.000 i brojem smrtnih slučajeva više od 6.000.

COVID-19IZRAELmjereNošenje maske
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Maki
2 godine prije

Ukidanje tzv. mjera je lazni alibi “uspjehu” cijepljenja. Kobajagi vecina je cijepljena i “zasticena” pa se mogu ublazavati mjere.
Samo kratak predah za neku sledecu dresuru i jos vecu torturu.

Dragačevac
2 godine prije

Pa maske se sve manje i nose i onako krajnje je vreme da država isprati narod.
Ko hoće da nosi neka nosi a ko neće ne mora…

Zorule
2 godine prije

Jel ima tko da izbjegao bocku u toj drzavi?

2 godine prije

“… Posljednjih dana zemlja je otkrila izolovane slučajeve COVID-19, s kumulativnim ukupnim brojem od preko 800.000 i brojem smrtnih slučajeva više od 6.000….”

  1. CIME je to “otkrila – ove slucajeve tzv “Covid19“…? … (Naravno Papaja-testom)…
  2. Koliko je tih “novozarezenih” bilo “vakcinisano” protiv nepostojece bolesti C19?
ledeno doba
2 godine prije

Drostenov test je obična pušiona, napravljen na osnovu “in silico” (teoretskih) sekvenci genoma virusa–koje su mu poslali pajdaši iz kineske crvene kabale, pobratimske kabale one glavne lihvarske kabale iz SAD-a
Dr Wodarg nedavno je rekao što je zapravo “in silico”.. Izraz se odnosi na sve ono što je umjetno pravljeno na računalu, — zato ovaj naziv “in silico”- misli se na silicon valley,– centar kompjuterske tehnologije.. Dakle, taj test i sve ostalo, koristi samo kompjuterske simulacije i animacije virusa, i kompjuterske proračune–inače nitko još taj virus nije vidio uživo, ni pod kakvim mikroskopom
prosto rečeno, taj test je kompjuterska igračka, kao nekada one igrice sa aparatima Nintenda, tetris i ostalo, sredinom 90-ih godina

Stara kuka
2 godine prije

Izrael ukinuo obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru
“Mjera se, međutim, ne odnosi na one koji su u karantinu, na zaposlene i pacijente gerijatrijskih objekata, kao i na putnike i zaposlene u avionima. Ljekari će dobiti posebne smjernice za utvrđivanje potrebe za maskama u zavisnosti od pacijenta.”

Naslov ne odgovara činjenicama. Izrael je djelomično ukinuo obavezu nošenja maski.

To je kao da vm ja uizmem silom tisuću kuna držim ih neko vrijeme, onda vam vratim 700 i kažem da je stvar time riješena. S tim da uvijek postoji mogućnost da vami tih vraćenih 700 opet uzmem kad god mi padne na pamet. I ne samo tih 700 nego i još koju stotinu pride.

Praetorian
2 godine prije

Izrael im posluzio kao “role model”, pa da se drugi povedu za tim. Ali nisu ocekivali da ce se saznati koliko je Izraelaca pocrkalo od tog otrova.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI