fbpx

Izrael upozorio da će Sirija postati iranski ‘Vijetnam’, prijeti preventivnim zračnim napadom

Izraelski zrakoplov

Tel Aviv je više puta optuživao Teheran da je rasporedio svoje trupe i oružje u susjednu Siriju s ciljem napada na Izrael. Teheran je negirao optužbe, inzistirajući da je samo poslao vojne savjetnike za pomoć Damasku.

Izraelski ministar obrane Naftali Bennett upozorio je Iran da Sirija može postati trajan i neugodan rat u kojim ne mogu pobijediti, uspoređujući to s Vijetnamskim ratom u koji su se SAD uputile u drugoj polovici 20. stoljeća – i na kraju su izgubile.

“Kažemo Irancima: Sirija će postati vaš Vijetnam. Ako ne odete, ukočit ćete se i iskrvarit ćete jer ćemo bez oklijevanja raditi na uklanjanju agresivnih snaga iz Sirije”, izjavio je Bennett.

Njegova upozorenja dolaze uslijed izjava izraelskog ministra vanjskih poslova Izraela Katza, koji je u intervjuu talijanskom listu Corriere Della Sera izjavio da Tel Aviv nije isključio vođenje napada protiv Teherana ako izgradi vlastito nuklearno oružje.

“To je opcija. Nećemo dopustiti Iranu da proizvodi ili nabavlja nuklearno oružje. Ako nam je kao jedina opcija ostala vojna opcija, mi ćemo djelovati vojno. Prijetnja sankcijama nije dovoljna. Jedino odvraćanje od napada je vojna prijetnja usmjerena protiv [iranskog] režima “, rekao je Katz.

Tel Aviv je ranije napao susjedne države pod tvrdnjom da im sprječava nabavu nuklearnog oružja. U lipnju 1981., u operaciji Opera izraelski zrakoplov je uništio irački nuklearni reaktor u izgradnji nedaleko od Bagdada. Tel Aviv je tvrdio da je djelovao u samoobrani, sugerirajući da bi reaktor koristilo Sadam Husein za proizvodnju nuklearnog oružja.

U jeku operacije Opera, Tel Aviv pokrenuo je takozvanu doktrinu Begin (za bivšeg izraelskog premijera Menachema Bega), koja sugerira da napad nije anomalija i da će buduće izraelske vlade nastaviti s praksom preventivnih napada i zračnih napada na susjedne nacije koje žele dobiti oružje za masovno uništenje.

Smatra se kako Izrael, koji rutinski optužuje Iran za razvoj nuklearnog oružja, stoji iza cyberatnog napada crva Stuxnet na iranska računala koji je doveo do uništenja nekoliko centrifuga u nuklearnoj elektrani Natanz. Nijedan entitet nije službeno preuzeo odgovornost za destruktivni cyber-napad.

Izraelski napadi na Siriju

Izraelske zračne snage izvršile su brojne zračne napade na objekte smještene u Siriji, tvrdeći da ciljaju iranske snage i oružje. Tel Aviv je tvrdio da Teheran pruža oružje Damasku kao sredstvo napada na Izrael.

Teheran i Damask osudili su izraelske zračne napade, a Iran je odbacio optužbe za vojno raspoređivanje.

0 0 vote
Ocijenite članak
Sviđa li vam se Logično? Ako niste već lajkali, učinite sada: ❤
Pretplati se
Obavijest
guest
86 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije

Režanje i i napadi (povremeno štipkanje), to vam je to što imate i možete bitange jedne. Sirija je vaš Vijetnam a ne Iranski. Znate vi to lešinari…

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Kad ce se vise zavrsiti izbori u Izraelu?
Svaki dan reze, a ponekad i raketiraju poneku baraku.
Dosadili su vise i sami sebi.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  tihobl

Ma daj, kakvu baraku!? Evo jedne nove vijesti koju prenose srpski portali a do nas ovdje još nije došla: Sinoć su neki nepoznati avioni bombardirali aerodrom u mjestu Al Hamadan, u regiji Al Bukamal, gdje su smještena velika skladišta oružja iranske revolucionarne garde. Čule su se ogromne eksplozije informacije o napadačima nigdje ne postoje a predpostavlja se, da to rade Izraelci a pošto je to na samom istoku Sirije na iračko sirskoj granici i avioni nisu napali iz libanonskog zračnog prostora, predpostavlja se, da su bombardiranja izvršena stealth avionima F 35 koje posjeduje i zrael. To se je dogodilo pošto su Izraelci upozorili Iran, da će uništiti njihove sile u Siriji, ako budu nastojali, da se tamo utvrde u namjeri da napadnu Izrael!

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Jack

Koliko me pamcenje sluzi Hamdan je u Iranu, a nesto se ne sjecam da da postoji aerodrom blizu Bukamala.
Meni to smrdi na fejk njuz.
Izraelcima nije problem doletjeti preko Jordana i SA do Iraka. Tu i ko ih vidi pravice se da ne vidi, kao sto se svi prave da ne vide S-400 u Srbiji. Samo zasto bi iranci trosili gorivo kad im je lakse narediti amerima da izbombarduju sav istok Sirije (naravno osim DeZ i drugih zona gdje bi moglo biti ruskih vojnika).

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  tihobl

Mislim, da je tebe pamćenje prestalo služiti već pred dugo!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije

Izgleda da se stvarno priblizava vrijeme da se ovo Rotschildovo satanisticko cedo (nakaza) izbrise sa lica zemlje.
Pa ako treba Iran to uciniti, nek bude Iran.
U svakom slucaju, ucinit ce Svijetu i covjecanstvu veeeliku uslugu.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Europski pa i svjetski salonski ljevičari i tzv socijalisti-globalisti učestalo optužuju Izrael za sve što se događa na bliskom istoku, a Palestince, koji su uzrok svih problema izuzimaju i eskulpiraju od svake krivnje! Na Bliskom istoku je od 1948 godine pa do sada vođeno 5 većih ratova između Izraela i njegovih arapskih susjeda i to su Egipat, Sirija Jordan i Libanon, koi su bili direktno uključeni a indirektno su u tim ratovima protiv Izraela bile uključene skoro sve arapske države, neke više, kao Irak Tunis, Maroko, a neke su svojoj arapskoj braći pružale tek simboličnu pomoć i verbalnu potporu! Sve te ratove su započinjale arapske države i to Egipat i Sirija, a prije napada su Izraelu upućivali i neposredne prijetnje, da će ih pobacati u more i izbrisati ih sa karte svijeta No Izrael je ubrzo preuzimao vojnu inicijativu i sve te ratove okrenuo u svoju korist i u nekima od tih ratova do nogu porazio Arape, tako da su preko UN-a molili za hitni prekid neprijateljstava Za arape su posebno bila katastrofalna 2 rata onaj 3 dnevni 67. godine i onaj tzv. Jom Kipurski rat 1973. godine. Izrael je poslije rata 67. godine okupirao egipatski Sinajski poluotok i sirijsku Golansku visoravan, koju drži i danas a proglasili su je nedavno sastavnim dijelom Izraela uz suglasje SAD, a Sinajski poluotok su poslije mira sklopljenog u američkom Camp Davidu vratili Egiptu s kojim su sklopili trajan mir. Interesantno je, da je tadašnja socijalistička Titova Jugoslavija dala punu moralnu i materijalnu potporu arapima, slali su im oružje i sanitetski materija liječili brojne arapske ranjenike u jugoslavenskim bolnicama, školovali su arapske vojne kadrove i sl. To ne bi bilo ništa neobičnog, da Jugoslavija u prvom arapsko izraelskom ratu nije pomoć i potporu dala drugoj strani tj tek nastaloj Židovskoj državi. Jugoslavija je Izraelu prodavala višak svojih aviona lovaca i mnogo drugog oružja a jugoslavenski teritorij je služio kao zbiralište za oružje i vojnu opremu, koju su druge zemlje tajno slale u Izrael!

Hezbollah
Gost
Hezbollah
1 godina prije
Reply to  Jack

Ne znam odakle si izvukao Tunis i Maroko, koji nisu sudjelovali u izraelsko-arapskim ratovima osim kao moralna podrška. Aktivno je sudjelovao i Irak, čak i Saudijska arabija, a bilo je dobrovoljaca i iz Jemena i Muslimansko bratstvo, što je sada nezamislivo. Drugi izraelsko-arapski rat zove se šestodnevni ili lipanjski rat, a ne trodnevni, i njega je započeo Izrael, a ne Arapi. Jugoslavija je prekinula diplomatske odnose sa Izraelom 1969. tek su ih obnovili domaći izdajnici 90.-ih godina.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Jack

@Jack
“… Palestince, koji su uzrok svih problema izuzimaju i eskulpiraju od svake krivnje… ”

Pa ti nisi normalan covjece!
– Palestinci su na tom prostoru zivjeli od pamtivjeka.
– Palestinci su pravi semiti, za razliku od ovih Hazara, koje doslepavaju iz raznih zemalja svijeta (ponajvise iz Rusije).
– Palestinci su u SVOJOJ VLASTITOJ ZEMLJI postali logorasi koncentracionog logora zvanog Gaza i Zapadna obala (povrsine Siska sa 2 miliona ljudi, opasanih zicom,)…
– Palestinci nisu ubijali zidove u 2sv ratu, pa da moraju za to ispastati…medjutim Rotschild je odlucio – Palestina ce biti tzv Izrael, jos 1917, a Englezi/Ameri to odradjuju 1948….
– tzv Izrael (po svim relevantnim ZIDOVSKIM) izvorima, prakticno nikad nije ni postojao na tom mjestu, ako izuzmemo 100tinjak godina navodne vladavine kralja Davida prije vise od 2000 godina! Od kud sad to da je Palestina “zidovska zemlja”.
Naravno, to kaze Rotschild i cionisti, medjutim to nema veze ni sa faktima ni sa mozgom…
– dakle DOSLJACI (religiozna sekta – nikakva “nacija”!!!)uz pomoc zelenaskih Rotschildovih para, pretvaraju domicilne Palestince u logorase u njihovoj vlastitoj zemlji.
– i sad – kad logoras – odluci napustiti logor (koji je do juce bio njegova zemlja) on postaje “problem” a ne cionisti i zlicinci iz sekte, koji su i napravili taj koncentracioni logor!
….
Uvijek se sokiram kad skontam da jos uvijek ima tupavih ili nezobraznih ljudi, koji ovo navedeno ne zele vidjeti, nego laprdaju o “ljevicarima”…

opet ja
Gost
opet ja
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

Treba imati na umu da to nisu Jevreji iz Palestine, potomci Mojsija, već potomci Hazara koji su u 8. veku prihvatili Judaizam kao svoju religiju, jer su bili na udaru Hrišćanstva i Islama. Hazari su to uradili kako bi dokazali svoju nezavisnost. O svemu pročitati “13. pleme” Artura Keslera, mađarskog jevrejina.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  opet ja

Znam ja to. U Izrael su se sjatili židovi iz cijelog svijeta i najmanje je onih koji izviru iz palestine!

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  opet ja

opet ja
I svakako, je li, opet izmišljaju neko pravo na zemlju? U krajinu?
E, svi bi te krajine…
“Dokaze” u društvenim znanostima moguće je izvesti kao i u prirodnim. Znanost je jedno. A kvaziznanstvena literatura – drugo.
Sve su te priče – nebitne. Koji crni Hazari? U kojim zapisima se spominju? Nije važno je li netko Zidov rođenjrm, genetski, ili je primio reliiju…ali važno je ako izmišlja priče da bi nešto dobio.

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Lucija

@Lucija
…važno je ako izmišlja priče da bi nešto dobio….

Slazem se.
Sto se tice Hazara, to je izuzetno lako naci. Cak i na WP ima dosta o tome linkovima.
Dakle:
Hazarski kaganat…

Alex
Gost
Alex
1 godina prije

Što samo ukazuje na činjenicu da je jedino nulta opcija rješenje za trajan mir na Bliskom Istoku.

znanje
Gost
znanje
1 godina prije
Reply to  Alex

Što se smatra nultom opcijom?

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  znanje

pitaj učiteljicu

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  znanje

odprilike…..neko gubi sa nulom!!!

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije
Reply to  Alex

Trajan mir na Bliskom Istoku 😅😅
Da se i trefi nulta opcija, plemena bi se gađala kamenjem medusobno. Našli bi mnogo, mnogo razloga

Tony
Gost
Tony
1 godina prije

Mozda su i u pravu ovako kako stvari stoje nije dobro evo i rusi se povlace iz iranskih projekata izgradnje nuklearnih reaktora nakon novih americkih sankcija prema rusiji sto se moze zakljuciti da iran ima sve manje podrske kako u iranu a posebno u siriji .

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije
Reply to  Tony

Tony, još jedan put, pročitaj Homeinijev proglas iz 1979. Pa nisu Rusi ludi. I oni imaju muslimana u svojoj državi. Ekipa je u stanju napraviti kaos po cijelom svijetu.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Tony

Naj bolje rješenje za Iranski narod bi bilo, kad bi se brzo riješili ove teokratske islamističke brutalne vlasti i uključile se u krug uljuđenih civiliziranih država. Gdje bi im tada bio Kraj? Imaju naftu i tržište za naftu, prestali bi podupirati terorizam i mirno živjeli u blagostanju i napretku!

Tony
Gost
Tony
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack_ Dok je Irana cionisti nisu mirni to hoces reci ali to neces dozivjeti ni ti ni tvoji zohari .

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Jack

Tako je majstore!!! Riješe se islamističke, kako je ti zoveš vlasti i dobiju demokratiju po libijskom modelu. Mokri snovi…još kad tu naftu podijele sa prijateljima preko bare gdje će im biti kraj. Bit će veći i jači od Perzije. U svakom slučaju : pišeš bez veze.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Naj bolje rješenje za Iran bi restauriranje carevine! To su bila zlatna vremena, ali narod se osilio i zbacili Rezu Pahlavija i sad protestiraju a njihovi ih ubijaju ko stoku u stotinama!
Isto tako bi naj bolje bilo za Srbiju, da vrate Karađorđeviće na prijestol!

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic
1 godina prije
Reply to  Jack

Karađorđevića?????????? 😁😁
Dobar si.
Kunem se u tebe.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Kuni se ti u poluarnauta Acu Musljiu! Bolje bi vam bilo imati Acu Karađorđevića!

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Jack

molim te kad vec lupetas postedi nas karadjordjevica….vodi ih sa sobom

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jack

Kao i Libija, jacky boy? Opet si na nečemu…

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Ivo

@ Ivo
A di je nesta oni fantom sa safranom i pistacima?

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  nessy

hahah, vidim da nešto nedostaje, točno…trovanje hranom, vjerovatno. Ili je promijenio drogu, pa je sad navalio na teme o sociopatologiji..:)

Ivan
Gost
Ivan
1 godina prije

Nije zabilježen ni jedan napad iz Sirije na Izrael. O čemo oni to pričaju.

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije

Najveći agresori na Bliskom Istoku: izraelska gamad.

P***!

opet ja
Gost
opet ja
1 godina prije

Već se pojavila informacija da su Rusi podigli dva Su-35 da bi sprečili napad Izraela na aerodrom T-4 gde su sada stacionirane ruske, sirijske i iranske trupe. Iranci su navodno instalirali i Bavar zemlja-vazduh sistem za odbranu. Pitanje je da li Rusi ne dozvoljavaju Izraelu da gađa baze u kojima se pored Iranaca nalaze i njihovi vojnici? Što se tiče gađanja iračkog Osiraka 1981. godine treba da se pomene da su pre Izraelaca napad na Osirak izveli Iranci, avionima F-4 Phantom 2, pogodilii su ga, međutim koristili su manje bombe Mk-82 od 500 funti (227kg) koje nisu mogle da probiju betonsku zaštitu reaktora. Iranci su nakon toga prosledili sve podatke o tom napadu Izraelu koji je onda izvršio čuveni napad gađajući reaktor bombama Mk-84 od 2000 funti (907kg).

Max
Member
Max
1 godina prije
Reply to  opet ja

https://en.topwar.ru/165578-s-400-sbili-izrailskuju-ballisticheskuju-raketu-samye-glupye-voennye-fejki-nedeli.htmlKolega opet ja čitao sam sinoć na topwar.ru iGdje Rusi kažu da je napad na T4 l lažna vijest. pokušat ću napravtii link

Math
Gost
Math
1 godina prije

A da Sirija raketira izraelske vojne mete, npr. vojne aerodrome pod izgovorom da imaju obavještajne podatke o uočenim iranskim snagama na tim lokacijama a što je promaklo izraelskim sigurnosnim službama.

Kad već izraelci daju tako jeftine i prozirne izgovore (u koje niko ne vjeruje) za napad na suverene države zašto isto ne bi napravila i Sirija pa da ih nadmaši barem po ludosti od izgovora.

alfa33
Gost
alfa33
1 godina prije

Pa ti napadi ionako ne mogu poremetiti vojno strateške planove sirijske vojske,služe pretežito samo za domaću javnost. A s obzirom da su jedni od većih rasista i nacionalista,imali su i od koga naučiti. Oni dobro znaju ako se Američke strukture moći uruše iznutra,da su i oni gotovi,zato treba gledati najvećeg igrača u toj domino igri,ako on padne i ovi ostali će za njim. A po svemu ovome što se događa, čeka nas dosta turbulentno desetljeće,moglo bi biti veliko pospremanje….

FATIH
Gost
FATIH
1 godina prije

ON JE TU………..GENERAL KASEM SULEJMANI NOCNA MORA 13.PLEMENA.
SELAM VELIKOM GENERALU!!!

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  FATIH

Ti možeš polako spremati “đenazu” tom velikom generalu, koji neće više dugo lunjati po Siriji!

Nazgul75
Member
Nazgul75
1 godina prije
Reply to  Jack

Dzeki, k nozi! Sulejman je godinama bio u Siriji, u periodu kada je bilo znatno ‘opasnije’ nego danas. Ako ga tada nijesu uspjeli ‘srediti’ šanse su im sada neusporedivo manje. A ti samo ‘svrsavaj’ na vijesti koje nije podvrdio ni ‘zvjezdocitac’ iz Koventrija – SOHR
Idlib se više ne ‘spominje’ a SAA I Rusi to izgleda u tisini ‘ciste’. Nakon toga su na redu ‘suncokreti’ sa us expeditionary forces I Golan. Kada budu riješili ‘zaledje’ vidjecemo kako će se IDF ‘kur***’ kada na granici budu imali SAA i Hezbolah, ali sada sa preko 8godina ratnog iskustva. Onda ćemo vidjeti šta će Izra(h)ell bombardovati. Lagano se ta njihova (tvoja) noćna mora pretvara u stvarnosta

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Nazgul75

Kenjaš mali! dobit ćete ku”ac tvrd za mnoga ljeta! Pokazat će vama Jude kako se ratuje, samo malo se strpite i taj čas će jednom (pravovremeno) kucnuti!

basso1
Gost
basso1
1 godina prije

Iranci samo zele da isprobaju svoje PVO sisteme na F16 i F35.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  basso1

Ti sistemi koje je tamo dovukao iran su bezvrijedni jer im je Izrael sinoć izbombardirao skladišta u AL Bukamalu!

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije
Reply to  Jack

Nije tacno. Pretpostavlja se da su nepoznati avioni bombardovali nepoznati aerodrom negdje na BI.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  tihobl

Sve je poznato otišla iranska skladišta u zrak a nisu ni ku”cem mrdnuli, a kamoli kakvu raketu ispalili!

KUga
Gost
KUga
1 godina prije
Reply to  Jack

Jack, tebe mora da je napravio neki palestinac, jer je palestincima pun ku*ac Izraela i izraelaca.

Mateja
Gost
Mateja
1 godina prije

Da le šiiti (Arijska rasa) ne polovijo Židov in dokončajo Hitlerjevega plana.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Mateja

Pa, neki ovdje su gori od nacista! Svi bi se obračunali sa Izraelom, Ivo bi njih potamanio nuklearkama, ali ne mož” to tako. Jude su rođeni ratnici i ne plaše se brojne nadmoći Arapa, kao što je jednom u dalekoj prošlosti Aleksandar veliki, kad su ga pitali boji li se brojnije persijske vojske odgovorio: Brojnost stada ovaca ne plaši vuka!

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  Jack

@Jack,
I te kako se boje.
Sta vise zidovi su vjerovatno najvece kukavice u usporedbi sa bilo kojom drugom kategorijom.
Naprosto, zidovska sekta ne vjeruje u zagrobni zivot.
Sve je ovdje i sada. Materijalizovano.
Zato se pripadnici sekte svim silama trude da prevare, opljackaju pa i ubiiju na prevaru druge… Tacno kao i njigov zlobni, gramzivi i zli elohim JHV (neki ga zovu i “bog” Jehova ili Jahve, ali ti su bas totalno zastranili).

Dakle, posto sekta ne vjeruje da ima ista poslije (ni nagrada ni kazna) – IZUZETNO se boje umrijeti!!!!!
Izuzetno.
Upravo to ih cini vojskom najvecih kukavica na Planeti.
Jedino su “hrabri” kad drugi nema mogucnost odbrane, ili ako korumpiraju / izzelenase koga drugog da se bori umjesto njih….
…ili ako je Rotschild (gazda sekte i “drzave”) vec podplatio politicare da se ne bune, kad izraelska avijacija u “prijateljskoj vatri” poubija na desetine americkih vojnika napr….

ad astra
Gost
ad astra
1 godina prije

Kod svih napisa o odnosima Irana i Izraela prvo postavim pitanje o govoru Homeinija 1979. godine kad je preuzeo vlast. Koji su mu bili ciljevi i što je kazao o Izraelu? Ukratko borba s izraelom do konačnog uništenja. Zašto? Izrael je podržavao bivšu vlast. I sada kreće nastavak. Iran nema svoje trupe u Siriji. Malo sutra, bile i ostale, a da ne govorimo o financiranju hezbolaha. I još mnogo nepodopština koje Iran radi protiv Izraela. Samo uvijek postoji onaj ali. Izrael je jedna od najsposobnijih vojski na svijetu. Tehnički i tehnološki superiorni mnogo večim državama. I kao najbitnije, Izrael ima brzu politiku, ne kao US da kalkuliraju. Izrael zna da ne smije gubiti vrijeme. Onog trenutka kad Iran pretjera, Izrael će ga napasti. Povijest je to več dokazala. Iran ne smije imati nuklearno naoružanje jer će biti druga država na svijetu koja će to naoružanje probati na svojoj koži. Iranska politika je takva da ne ostavlja alternativu Izraelu. A svi dežurni kritičari Izraela, knjige u ruke i učiti povijest. Ne samo učiti već i proučavati. Dobar dio komentara odaje autore kao neobrazovane i povodljive.

Ostap Bender
Gost
Ostap Bender
1 godina prije
Reply to  ad astra

Jevrejska država je – činjenica i imajući u vidu genocid koji je nad njima vršen i izvršen u nedavnoj i daljoj prošlosti, (lično) ne bih voleo da im se dogodi – još jedan.

Tačno je i to da u ovom momentu Izrael ima najjaču vojsku, u svojoj okolini.

Međutim, vreme radi protiv njih. Nalaze se u moru neprijateljskih naroda i država. Naprosto je pitanje vremena, kada će neka od tih zemalja postati dovoljno snažna da ih i vojno porazi. Sada, dok su još dovoljno jaki, im je vreme da postignu političke sporazume sa okolnim narodima, koji bi im garantovali bezbednost.

To se ne postiže bombama.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Ostap Bender, vrijeme radi protiv svih. Misliš da države koje ugrožavaju Izrael prolaze kroz vrijeme procvata. Izrael je daleko naprednija država o svojih susjeda. Prije će biti da će se razlika u kvaliteti još povećati u korist Izraela. U svakom slučaju, ne bih htio imati Izrael za neprijatelja. Nevjerovatno sposoban narod.

Miki maus
Gost
Miki maus
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Koje traume ti imas AA! Sta bi dao da si pripadnik zexkratena!

Tvingo
Gost
Tvingo
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Poslednja avantura ciosa na jugu Libanona je pokazala kako stvari stoje i čim se arapi prestanu međusabno ubijati oni su u moru preko noči

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ostap Bender

Izrael svou snagu i svoje ponašanje bazira na arapskoj neslozi! S nekim arapskim državama tijesno surađuje, kao na pr. s Egiptom i Saudi Arabijom, jednu državu, konkretno Jordan Izrael štiti kao zenicu oka svog, još posebno se to odnosi na jordansku kraljevsku dinastiju! Čak im je i donirao svoje starije helikoptere tipa King Cobra a Jordan im zauzvrat daje otvoren zračni put, da dođe u zaleđe Sircima i Irancima, koji baziraju u Siriji a preko Jordana su već biombardirali baze IRCG u Iraku. I koja to još država ostaje, za borbu protiv Izraela? Jadna uništena Sirija i libanonski hesbolah! Palestince u Gazi Izrael ne smatra nekim velikim vojnim problemom. I kako kaže jedna Pjesma, Ne može mu niko ništa, jači je od sudbine!

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  ad astra

x@y, Po običaju lupetaš gluposti i poluistine. Homeini nije NIKAD rekao da treba uništiti izrael. Da si ikad pročitao njegov govor, a što tako neobrazovan i povodljiv sigurno nisi, vidio bi da je govorio o potrebi ukidanja cionističkog entiteta nsa području Palestine.
Protiv samih židova Iran nema ništa, dapače u Iranu djeluje jedna od najvećih židovskih zajednica na BI, i uživaju sve moguće vjerske slobode. Za razliku od izraelske apartheid tvorevine.
A da se treba boriti protiv tvorevine koja ugnjetava kako svoje vlastite građane, tako i sve susjede, nije sporno.

Izrahell posjeduje nuklearno oružje i to je vrlo opasno u rukama fanatičnih hazara. Međutim, Iran neće nikad biti napadnut od strane izrahella nuklearnim oružjem, jer bi to povuklo odmazdu s više strana i značilo siguran kraj cionističkog entiteta.

A da će se izrahell morati napokon početi ponašati civilizirano i ne biti svjetski otpadnik, nije sporno.
Trenutno su u panici zbog jačanja Sirije, Hezbollaha i Irana, i znaju da će morati prije ili kasnije vratiti Golan i odustati od planova za suludim širenjem. I to je u redu. Još malo laju, ali će uskoro samo potiho režati, a onda više ni to. I mir će zavladati na bliskom istoku.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ivo

Opa bato, Ivo Fukušima je malo reterirao i ne prijeti više Izrahell-u nuklearnim napadom velikog obujma i inteziteta! Dobro je to mladiću, dobro!!! mali korak za tebe, velii korak za čovječanstvo!!

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, pošto si se upristojio, komentirat ću tvoj tekst. Kao prvo, Iran ne priznaje državu Izrael već je naziva cionistički entitet. Iran nema ništa protiv Izraelaca, samo protiv njihove države!!! Da li netko normalan to može protumačiti. Da li znaš da je došlo do sukoba unutar samih Palestinaca vezano za odnose s Izraelom? A što se tiće napada na Iran, nemoj sumnjati u Izrael.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Ad astra

ad zasra, svatko normalan to može protumačiti, samo ti nemožeš, premda istovremeno urlaš da treba srušiti teokratski režim u Iranu za dobrobit Iranaca.
E pa vidiš, po istom principu treba srušiti zločinački apartheid režim u okupiranoj Palestini za dobrobit židovskog stanovništva. I palestinskog istovremeno.
Ako ti i dalje nije jasno, nazad u školu.

Da cionistički režim smije, napao bi Iran odavno. Ne sumnjaj u to.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije
Reply to  Ivo

Ivo, ponovo si nepristojan. Dok se ne civiliziraš, nema više polemike. Probaj sam sa sobom kroz sve one nikove koje koristiš. Nemoj si zaboravit davat plusiće. Ne govori li to dosta o tebi.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Ad astra

samo hrabro ad zasra. Pojačaj lijekove i sve će biti u redu, hajde.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Ad astra

Ja ne sumnjam u Iran, a bome niti u Hezbollah.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ivo

A reci ti meni, Tko će ih prisiliti u to, da pognu glave i šute!? Slabo ti njih poznaš oni će i po šesti put razhebati sve oko sebe u vrlo kratkom roku dok si reko, ” bestrzajni top!!!

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 godina prije
Reply to  Jack

Bili bi oni puno tisi da ne siluju SAD.Tko ima sto protiv mene i Tarzana?. To je ta spika. Nisu oni tako hrabri bez Tarzana

Lucija
Gost
Lucija
1 godina prije
Reply to  ad astra

A a
Bravo. Jučer si @Lakija i @tufa nazvao…neznam što.
Danad si uvrijedio “dobar dio komentatora”.

eiofvefveiufvniudwacvwpicdwc
Gost
eiofvefveiufvniudwacvwpicdwc
1 godina prije

A vele da su rusi sa Su-35s otjerali efove od baze T-4.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

Ovo sa Su 35s je garant izmišljeno oni ne mogu letjeti i djelovati po noći, nego samo po danu i po sunčanom vremenu!

DažBog
Gost
DažBog
1 godina prije
Reply to  Jack

A F-35 ako je dubina okeana veca od 10 metara

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jack

manje uvlači,vidiš da škodi

Jack
Gost
Jack
1 godina prije

S 400 je mačji kašalj i strašilo za vrane i svrake, a ne neka ozbiljna prijetnja izraelskoj vojnoj sili!

nessy
Gost
nessy
1 godina prije
Reply to  Jack

@ Jack
Raspitaj se, mozda tebi ipak ima pomoci, u nekoj Izraelskoj vojnoj bolnici.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Jack

tako je, jacky boy. Ajd sad popi lijekove i u krevet, smračilo se već-

Trt
Gost
Trt
1 godina prije

Ovaj Izraelac misli da su oni u ulozi Vijetkonga u Siriji,a Iranci su okupatori koji bombardiraju iz zraka kao Amerikanci u Vijetnamu hahaha Nije svjestan sta je prognozirao..

amater
Gost
amater
1 godina prije

Pogrešna je usporedba događanja na Bliskom istoku i rata u Vijetnamu! Već sam jednom komentirao da je bliskoistočna geopolitika složena jednadžba sa puno nepoznanica jer svi sudionici imaju legitimne interese ali neki imaju i nerealne ambicije i ako se ne ide ka nekom kompromisu koji bi zadovoljio sve zainteresirane strane moglo bi doći do velikog rata (čak i globalnog sukoba) u kojem će svi izgubiti a nitko ništa neće dobiti!

Max
Member
Max
1 godina prije

Potvrđeno i iz vlastitog iskustva svi nasilnici prijete vam ako ste slabi ali kad im se suprostavite biježe glavom bez obzira.

nessy
Gost
nessy
1 godina prije

U mom gradu, promjenilo se nekoliko generacija siledzija, koji su u jednom periodu, maltretirali sve zivo oko sebe. Svi su ih mrzili, ali posto su bili opasni, teror im je prolazio. Gledajuci unazad, skoro svi ti nasilnici, koji su mislili da im nitko nista ne moze, sada gledaju travu kako raste, ali sa donje strane. Drugim rijecima, svaka sila za vrimena. Zidovi, umjesto da nastoje izgladiti probleme sa susjedima, postavljaju se kao ‘ultimate’ nasilnik. Jesu li oni svjesni da na njihovih cca 8 miliona, Arapa ima, barem 20 puta vise? U jednom momentu, Arapi ce se ujediniti, shvatiti da imaju zajednicki cilj, i eto, ode jos jedan nasilnik u povijest. A ne mora biti tako.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  nessy

@nessy, točno. Sad kad su relativno jaki imaju povijesnu priliku da ispregovaraju neki trajni mir i urede situaciju sa Palestincima. Ali ne, oni samo gledaju gdje će se još dalje proširiti i koga još izbombardirati.
Niti ne shvaćaju da se obruč polako i neumitno steže oko njih. Čak ne ni polako.

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  Ivo

Seri seri, moj golube bjeli!

jupiter
Gost
jupiter
1 godina prije
Reply to  nessy

problem na bliskom istoku je saudijska arabija skrivena judeodrzava koja vekovima prikriveno podriva arapski/islamski svet:
http://themillenniumreport.com/2015/12/the-jewish-roots-of-the-house-of-saud-family-tree/

Istrazuj
Gost
Istrazuj
1 godina prije
Reply to  jupiter

@jupiter.
Tacno.
I ne samo na Bliskom istoku

mmne
Gost
mmne
1 godina prije
Reply to  Istrazuj

hazarija, etiopija,saudijska…….plan “greater israel”

Jack
Gost
Jack
1 godina prije
Reply to  nessy

Samo ti sanjaj te “divne snove” ali buđenje će biti košmar! Arapi se nikad neće ujediniti nego će njih jude jednu po jednu tu jadnu državu razbiti ko Panta pitu!

Max
Member
Max
1 godina prije

Poštovani L. R. je li moj komentar sa linkom izbrisan ? Jer ga više ne vidim. Unaprijed hvala na odgovoru.

Ivo
Gost
Ivo
1 godina prije
Reply to  Max

normalno

BoliMeGlavaOdInformacija
Gost
BoliMeGlavaOdInformacija
1 godina prije

Juda je izdao Isusa, što očekivati dalje od Juda??

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
1 godina prije

kad god tel aviv nešto kaže cijeli svjet zna da laže,jer oni su zamjenili laž za istisnu ..

KUga
Gost
KUga
1 godina prije

Izrael definitivo treba dobiti po nosu tako da se nkada vise ne usudi ni pogledati preko svoje medjunarodno priznate granice.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik