Vladimir Putin: “Sve ilegalne strane sile u Siriji moraju otići”

Vladimir Putin
10 komentara

Ruski predsjednik je naglasio da se to odnosi na sve vlade podjednako.

“Ako nova legitimna vlada Sirije odluči da joj više ne treba vojno prisustvo Rusije, tada će to važiti i za Rusiju”, precizirao je ruski predsjednik.

Početkom sljedećeg tjedna ruski će predsjednik Vladimir Putin doći u službeni posjet Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što će biti prvi put od 2007. godine da će čelnik Kremlja posjetiti te zemlje.

Samo nekoliko dana prije početka posjeta, ruski je predsjednik odgovarao na pitanja dopisnika Al-Arabiye Mohammeda Tomaihija, Sky News Arabiye, Mohannada Khatiba i direktora odjela za političke programe kanala RT na arapskom jeziku Salama Musafira.

Sirija

Što se Sirije tiče, ruski je predsjednik naglasio da “sve snage ilegalno raspoređene unutar bilo koje suverene države, u ovom slučaju Sirije, moraju otići” i naglasio da “njezin teritorijalni integritet mora biti potpuno vraćen”.

Ruski predsjednik je naglasio da se to odnosi na sve vlade.

“Ako nova legitimna vlada Sirije odluči reći da više ne treba vojnu prisutnost Rusije, to će također važiti i u slučaju Rusije”, precizirao je.

Pristup NATO paktu

Odgovarajući na pitanje o približavanju NATO struktura ruskim granicama, Putin je komentirao “kako su u Rusiji uvijek osjećali tu prijetnju i izrazio je zabrinutost u vezi s tim”, napomenuvši kako, unatoč tvrdnjama o njegovoj transformaciji, Sjevernoatlantski savez nastavlja djelovati kao vojna struktura.

“Očito nismo sretni što se strukture vojnog bloka približavaju našim granicama”, rekao je Vladimir Putin.

„Iransko pitanje“

Oko iranskog pitanja, ruski predsjednik je rekao „kako treba uvažavati interese velike sile poput Irana“ i izjavio je kako je za postizanje “pozitivnog programa” u regiji ključna stvar “priznavanje interesa ove legitimne države“.

Putin je rekao kako je njegov sljedeći posjet Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima “vrlo važan”.

Prema ruskom vođi, za Rusiju su odnosi sa Saudijskom Arabijom važni, koju je nazvao “jednom od ključnih zemalja u regiji”.

Sa svoje strane, Ujedinjeni Arapski Emirati “su jedan od najbližih i najperspektivnijih ruskih partnera od svih zemalja Perzijskog zaljeva”, rekao je ruski predsjednik.

“Saudijsku Arabiju smatramo prijateljskom državom. Imam izvanredne odnose i s kraljem i s prestolonasljednikom. Dobar smo napredak postigli u praktično svakom području”, rekao je Putin novinarima saudijskog kanala Al-Arabiya i arapskim izdanjima kanala Sky News i RT.

RT

Kampanja u Siriji
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kvisko
4 godine prije

Jos malo pa ce i Sirijcima rec da napuste Siriju , tako da on i sultan mogu na miru svercat naftu.

tihobl
4 godine prije

“Ako nova legitimna vlada Sirije odluči da joj više ne treba vojno prisustvo Rusije, tada će to važiti i za Rusiju”

Ali ce ta vlada onda morati podmiriti racun za ruske troskove u oslobadjanju Sirije. Ispada jeftinije nastaviti iznajmljivati jednu luku i aerodrom.

poydfvubadfsbviasdifvdsvoiuztrfdgcfhjgk
4 godine prije

A ona ilegalna strana sila što bomba Siriju i sirijce može nastaviti i dalje…………………

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI