Izraelska organizacija osudila Kanadu zbog obuke neonacističkih postrojbi u ukrajinskoj vojsci

Ukrajinski vojnik
27 komentara

Čelnik jedne vrhunske izraelske organizacije optužio je kanadsku vladu da je sudjelovala u obuci ukrajinskih vojnika, koji su jako povezani s neonacizmom.

Efraim Zuroff, ravnatelj Centra Simon Wiesenthal u Izraelu, osudio je kanadske vojnike za pružanje obuke, iako Ottawa poriče krivnju koristeći izgovor da kanadske snage nisu provjerile ukrajinske postrojbe prije nego što su pružile obuku, što je jadno s obzirom da sve Zapadne vlade godinama znaju da ukrajinske formacije poput bojne Azov imaju duge veze s neonacističkim uvjerenjima.

“Kanadska vlada nije posvetila dužnu pozornost”, rekao je Zuroff za Citizen of Ottawa prošlog tjedna, prema stranici B92.net.

“Vlada Kanade nije izvršila dužnu pažnju”, dodao je Zuroff. “Obrana Kanade ima obvezu točno znati koga uvježbava.” Dalje je inzistirao da je kanadsko Ministarstvo obrane odgovorno da zna koga točno obučavaju njegovi vojnici.

“Nema sumnje da u Ukrajini postoje neonacisti u raznim oblicima, bilo u bojni Azov ili drugim organizacijama”, rekao je.

B92.net dodaje:

”Njegovi komentari uslijedili su nakon izvješća Radio Kanade u ponedjeljak da su u studenom 2020. kanadske postrojbe fotografirane kako obučavaju pripadnike bojne Azov, kao i najmanje jednog vojnika s identifikacijskim oznakama SS divizije “Galicija”, ukrajinske jedinice koja se borila na strani nacista u Drugom svjetskom ratu. Kanadska vojska je priznala autentičnost fotografija, navodi Ottawa Citizen. Međutim, kanadske snage (CAF) opovrgnule su da su dužne testirati vojnike koje obučavaju. Ukrajina je odgovorna za provjeru svog osoblja, rekao je za novine kapetan Veronik Saburin.”

Dodao je da je cijelom kanadskom vojnom osoblju uključenom u obuku ukrajinskih snaga rečeno kako prepoznati obilježja koja su “povezana s desnim ekstremizmom” i sumnjaju li imaju li ukrajinski vojnici “rasističke stavove”, dodajući da će te postrojbe biti uklonjene s obuke.

Ali, “nema tereta dokaza na CAF-u koji bi to pokazao izvan razumne sumnje”, dodao je Saburin.

Vlada premijera Justina Trudeaua otvoreno je podržavala Ukrajinu, poput SAD-a i većine država Zapada, otkako je Rusija napala tu zemlju 24. veljače. Ruski predsjednik Vladimir Putin tvrdio je da se tom operacijom nastoji “demilitarizirati i denacificirati” ukrajinsku vladu u Kijevu.

Međutim, otkako su zapadne zemlje počele podržavati Ukrajinu, prošla izvješća u zapadnim medijima o ukrajinskim formacijama povezanim s nacistima, kao što je bojna Azov, bila su zakopana ili na neki drugi način zanemarena; sada se svi novi izvještaji koji ističu te nacističke jedinice odbacuju kao “ruske dezinformacije” ili propaganda.

“Ovo je daleko od ruske propagande”, rekao je Zuroff za Citizen of Ottawa. “Ovi ljudi su neonacisti. U Ukrajini postoji element ultradesnice i apsurdno je to ignorirati.”

Prema izdanju, kanadska združena operativna skupina Ukrajina održala je brifing 2017. na kojem je priznato da je “nekoliko pripadnika Azova sebe nazivalo nacistima”.

B92.net dodaje: “Kanada je potrošila gotovo milijardu dolara (794 milijuna dolara) na obuku ukrajinskih vojnika od puča 2014. kada su nacionalisti s podrškom Zapada srušili demokratski izabranu vladu zemlje. Neonacisti su bili oruđe operacije promjene režima, a bojna Azov je kasnije korištena za suzbijanje neslaganja.”

Što se tiče osvajača, neki analitičari sada primjećuju da je Zapad u suštini zanemario govor koji je Putin održao u Münchenu, Njemačka, 2007. godine, u kojem je upozorio Zapad na daljnje zadiranje NATO-a u rusku povijesnu sferu utjecaja, što je, naravno, Zapad predvođen SAD-om, ignorirao.

“Na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji Putin je pokrenuo bijesnu tiradu protiv Sjedinjenih Država kao ‘jedinog pola moći’ i protiv širenja NATO-a. Sastanak je bio šokiran intenzitetom Putinovih napada, ali ih je u potpunosti odbacio. Bila je to pogreška”, primijetio je kolumnist Harlan Ullman u analizi za The Hill.

IZRAELkanadaneonacisti
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
1 godina prije

Nisu to nacisti, to su Trudeaoisti.

Penny
1 godina prije

Ruski zlocini ce biti kaznjeni .

da_se_zna_istina
1 godina prije

Ne postoji nešto kao međunarodni fašist ili međunarodni nacional-socijalist. Ne postoji nešto kao kapitalist-bankar fašist (to je lenjinističko-staljinistička prijevara da svog najozbiljnijeg protivnika prikažu kao slugu kapitalizma, dok je bilo ustvari obrnuto, bankari su financirali boljševičku revoluciju i jedni i drugi su se udružili protiv fašizma – to je valjda svakome jasno tko imalo ima pojma o povijesti). Temelj fašizma je odbacivanje ideologije globalizma, bilo onog liberalnog-kapitalističkog ili onog komunističkog, u korist suverenosti naroda i njegovih tradicionalnih vrijednosti, religioznih i moralnih (dok liberali i komunisti u slučaju rata koriste fašističku poziciju brige o narodu jer su svjesni da ne će skoro nitko žrtvovati život za ideje globalizma – za njihovo izvornu poziciju, tako je i Staljin suočen s eventualnim porazom odjednom počeo poticati ruski patriotizam i podršku Crkvi, tako sad i židovski gospodari Ukrajine potičku ukrajinski nacionalizam, a u slučaju pobjede sve će nacionaliste baciti na margine ili pozatvarati). Samim… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Kanada je 1945-46. primila oko 8000 banderasa.

Dokurčilomi
1 godina prije

Ma to nije istina. Vidjeli smo kako su demokratski riješili problem s konvojem i prosvjedima protiv Trudnice.

Potjeh
1 godina prije

Zuroffu bi bilo bolje da se pozabavi ulogom svojih sunarodnjaka u Ukrajini… “Идеолошка, информативна и финансијска подршка рату у Украјини ослања се на следеће личности: шефа „владе и ционистичког комитета Украјине“, Јосифа Зиселса, директора Центра јудаистике, расадника украјинског радикализма и национализма који се шири из Кијевско-Магиљанске академије, организоване новцем из Сједињених Америчких Држава и „прилозима“ олигарха Леонида Финберга; Шимона Бримана, идеолошки блиског неонацистима, иначе, држављанина Израела, и његовог америчког саучесника и друга, Марка Остромогилског; затим повременог специјалца „Израела“, кијевског рабина Моше-Реувен Асмана, који је на украјински „Мајдан“ довео око 300 израелских специјалаца; троглаву ционистичку змију „евромајдана“ Тјагнибок-Фротман, Кличко-Етинзон, Јацењук-Бакау; доносиоце одлуке да се „гађа из нуклеарног оружја“ они који се не укалањају пред хунтом, међународни лопови Тимошенко-Капителман и његов сарадник Н. Шуфрич; затим на организаторе паљења живих људи у Дому синдиката у Одеси, губернатор В. Немировског (који себе назива „главним жидовобандеровцем“ и Игора Коломојског, који су изјавили да је „законито… Čitaj više »

octopus
1 godina prije

Hahaha, našli se nacisti da prozivaju naciste.

Max
1 godina prije

Istina uvijek izlazi na vidjelo.

radoznalo_mače
1 godina prije

Sad će neka kanadska organizacija osudit Izrael zbog obuke okupatorskih postrojbi u Palestini.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA

1 godina prije

Ovo se zna već odavno a taj “lovac na naciste” je spavao dok su te informacije izlazile u javnost! Što se pak Trudeau tiće, on radi po naputku svoga mentora Klausa Schwaba jer izgleda da si ni nos ne zna obrisati dok mu ovaj to ne pokaže kako!

Grom iz oblaka
1 godina prije

Zanimljivo kako portal samo piše o neonacistima u Ukrajini. I kako pravedna Rusija samo želi denacifikaciju Ukrajine, jer eto tamo je poslednji dom neonacista u svijetu. A sad pitanje za sve pratioce ovog portala. Jer znate ko je Dimitrij Valerijevič Utkin? To je gospodin koji je na sliki skupa sa još trojicom (Kuznecov, Bogatov, Trošev) slikan sa Putinom, kad su bili odlikovani u Moskvi decembra 2016 od strane predsjednika. I da, to je gospodin koji je ustanovitelj Wagner grupe. E sad što je najzanimljivije je to, da gospodin ponosno nosi na oba ramena gore pored vrata tetovirane simbole wafen SS koji se lijepo vide na jednoj od njegovih rijetkih slika. I samo ime Wagner grupa nosi ime po Richardu Wagneru, omiljenim Hitlerovim skladateljom. Kako to da Rusija na jednoj strani vodi rat u drugoj državi zbog denacifikacije a u isto vrijeme financira i masovno upotrebljava paravojnu grupu koja je žarište… Čitaj više »

?????
1 godina prije

I izraelski vojni stručnjaci su u Ukrajini uvježbavali neonacističke postrojbe. To je več dokazano. Čak su se u redovima ukrajinskih neonacističkih bataljona nalazili izraelski ratni plačenici. Neki su završili u ruskom zarobljeništvu.

Lucija, prva
1 godina prije

Čekaj dok Efraim otkrije one Izraelce sa nacističkim obilježjima iz Azovstalja…🙃

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI