Izraelska znanstvena elita poslala pismo Trudeau – ne možete uspoređivati mirne demonstrante s nacistima

Izrael salje pismo Trudeau
22 komentara

Dok se, barem u Njemačkoj i Austriji, navodno latentna opasnost od “prevladavajućeg desnog radikalizma” potpuno otvoreno i ustrajno potpiruje, uz aktivnu podršku mainstream medija, Izrael je sada poslao jasan signal.

U zemljama njemačkog govornog područja, s pozadinom očitog pomaka ulijevo u politici, demonstranti su sada svrstani u red desničarskih državnih prijetnji. Prilično praktično u rukovanju neprijateljskim slikama kako bi ih “nepogrešivo” klasificirali. Ministrica unutarnjih poslova SPD-a Nancy Faeser posebno sebe vidi kao pionirku u borbi protiv “desnice”.

Trudeau kao “okidač” izraelske reakcije

Kanadski premijer Justin Trudeau, koji je prije nekog vremena pobjegao u bunker zbog tekućih prosvjeda slobode i beskrajnih prosvjeda protiv njegove neproporcionalne korona politike, također je koristio ovaj politički instrument.

On je dijelove kamionskog pokreta i neke konzervativne zastupnike koji se smatraju pristašama prosvjeda opisao kao “nacističke simpatizere”. Trudeau je predložio Melissi Lantsman, kanadskoj političarki i članici Konzervativne stranke Kanade, da se ona i njezina stranka zalažu za “ljude koji mašu svastikama”.

Poslanica je potom Trudeauu uputila sljedeću izjavu: „Ja sam snažna Židovka, članica ovog Doma i potomak preživjelih od holokausta. Mislim da mi duguje ispriku. Želim ispriku i mislim da duguje ispriku svim članovima ovog Doma.”

Izrael sada daje primjer

Izraelska akademska elita sada je poslala nepogrešiv signal otvorenim pismom kanadskom premijeru. U petak prošlog tjedna, 23 visoka izraelska znanstvenika predala su Trudeauu ovo oštro kritizirano pismo. Prema njihovim informacijama, okidač za to bio je to što je Trudeau više puta prozvao dijelove demonstranata u Ottawi nacistima i “sudionicima koji mašu svastikama”.

Izraelski znanstvenici, predvođeni dobitnikom Nobelove nagrade za kemiju Michaelom Levittom, osjećali su se prisiljeni poduzeti ovaj korak s obzirom na činjenicu da kanadski premijer ne bježi od nasilnog gušenja mirnih prosvjeda protiv njegovih mjera Covida.

Trudeau je čak bio optužen da je organizirao klevetničku kampanju. Također je oštro kritizirano Trudeauovo odbijanje da ublaži “drakonska” ograničenja Covida.

Lantsmann, zastupnik kanadske oporbe, također je dobio moralnu podršku Izraela. Osim Kanade, u pismu se spominju i druge zemlje kojima su tijekom pandemije također “otete” osnovne slobode ograničavanjem područja života kroz zatvaranje, karantene, obvezne maske, zatvaranje škola i zahtjeve za cijepljenje.

Međutim, svjetski čelnici sada su prepoznali da te mjere “nanose ogromnu štetu i donose malu ili nikakvu korist”, prema autorima. Drugi čelnici, s druge strane, ostali su pri svom prijašnjem stavu, “negirajući dokaze i otežavajući štetu za život i temeljne slobode svoje zemlje”, navodi se u pismu.

Obraćajući se izravno Trudeauu, „Proteklih nekoliko tjedana pratili smo vijesti o Konvoju slobode 2022. koji se održao u Kanadi kao odgovor na ove akcije. Sa sve većom zabrinutošću promatrali smo kako ste, umjesto upuštanja u konstruktivan dijalog s demonstrantima, pokrenuli klevetničku kampanju u kojoj ste demonstrante prikazali kao ‘nacističke simpatizere’, ‘rasiste’ i ‘antisemite’. Najnoviji incident bila je vaša tvrdnja 16. veljače da je član Židovske konzervativne stranke ‘stajao s ljudima koji nose svastika’.”

Na kraju pisma, autori naglašavaju da se svi potpisnici opisuju kao nepolitička skupina “liječnika židovskih Izraelaca, liječnika, istraživača i pravnih znanstvenika, od kojih su neki drugi ili treći naraštaji preživjelih Holokausta”.

Na kraju, izražavajući duboku zabrinutost, kažu: “Duboko smo zabrinuti zbog vašeg pokušaja da stigmatizirate prosvjednike Konvoja slobode 2022. kao pristaše nacističke ideologije.”

“Važna borba protiv antisemitizma ne bi trebala biti naoružana i usmjerena protiv legitimnog građanskog prosvjeda usmjerenog na obnovu temeljnih sloboda u zemlji koja je još nedavno bila jedna od najslobodnijih zemalja na svijetu.”

Također naglašava govorenje kao apolitična skupina židovskih izraelskih znanstvenika i potomaka preživjelih holokausta.

Činilo se da Trudeaua pismo nije zabrinulo. Šef policije Ottawe rekao je u subotu: “Aktivno ćemo tražiti i poduzeti financijske sankcije i kazneni progon za sve one koji su uključeni u ovaj prosvjed. Apsolutno. Ova istraga će se nastaviti mjesecima.”

Vlada se također može zauzeti u vrijeme pandemije kako bi odvratila pozornost od naizgled nepostojećih učinkovitih političkih strategija za budućnost države.

IZVOR: unser-mitteleuropa.com

IZRAELjustin trudeaukanadanacistiprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
da_se_zna_istina
2 godine prije

Pa kad bi kanadski prosvjednici imali za clj izbaciti s vlasti judejske bankare i medije, kao i njihove sluge političare, onda bi se za njih moglo reći da imaju slične ciljeve kao što su ih imali njemački nacionalni socijalisti.

Scorpiorex
2 godine prije

Trudeou ne zna dvije iste sokne naci,dusa slatka a zna zenu i djecu lagati godinama,svinja malena.

@Email (nije ...)
2 godine prije

Turandot neće još dugo igrati.

abc
2 godine prije

Pravi fašista je Trudeau. Bar što se tiče prakse i metoda terora koje primjenjuje na narodu.

Geni neizmjenjeni
2 godine prije

Lantsmann, zastupnik kanadske oporbe” je žena po imenu Melissa Lantsman zastupnica “oporbe” odnosno konzervativne stranke poznata po tome što je židovka (ruski židovi) i prva “lgbt” zastupnica “konzervativaca”.

Ducky
2 godine prije

Neshvatljivo je, da Trudolf još nije lociran.

Badžo
2 godine prije

Baš jučer su izglasali “Emergency Act” u parlamentu. E, moj Castro, bolje da si taj dan izd.rk’o nego mu mater guz.io i đubre napravio!!

ime
2 godine prije

navodno je opcio s maloljetnima. pa ga ucjenjuju. nema izbora kastrov mali.

Vnmn
2 godine prije

Ne znam da li da placem ili da se smijem,poslali mu pismo! Pitajte svoje mrtve sto cete postici pisuci pisma.

Vnmn
2 godine prije

Ovi znanstvenici,citaj moderni svecenici,kojima je Faluci papa,su svi debilne osobe koje ne znaju racionalno,niti razumno razmisljati,toliko im isperu mozak da je prestrasno!

Mappet shou
2 godine prije

TRUDO JE MASONSKI SATANISTA. VRLO OPASAN COVJEK OD SAMOGA SOTONE POSTAVLJEN.

Max
2 godine prije

Pa i ne mogu.

Praetorian
2 godine prije

U Njemackoj vlast otoreno podrzava Antifa zlocince, slika se sa njihovim zastavama, sto dalje nije jasno?

9mm
2 godine prije

Morati će to Kanada na silu riješiti… Inače ništa. Svi će zapravo morati ih se rješiti na silu jer oni (vlade) ne smiju odustati, u protivnom riješit će ih njihovi gazde. Zato će trebati na silu.

Dani
2 godine prije

Ne trebaju biti fini u pismu nego mu j…t mater kako može zastupnicu židovku u parlamentu nazvati nacistkinjom trebali su natjerati svoju vlast da pošalju govnjaru protesnu notu …

abc
2 godine prije

Izraelska znanstvena elita poslala pismo Trudeau – ne možete uspoređivati mirne demonstrante s nacistima
Ali možemo Trudoa usporediti sa Hitlerom.

Perun
2 godine prije

Raspad Commonwealtha,još jedna neminovnost na svjetskoj politickoj sceni….zemlje članice poput Australije i Kanade,”vrijeme je da zemlje Commonwelha potpuno napuste taj simbol tlacenja i kolonijalizma i svoju kolonijalnu prošlost zamijene za bolju buducnost…mnogi su Commonwealth napustili i izglasali da žele biti republike, poput Mauricijusa , Malte,Gvajane, Trinidada i Tobaga te Dominikanske republike i Hong Konga Nakon odluke Barbadosa o istupanju iz saveza, Commonwealth ostaje na 14 zemalja…Kanada izgleda prolazi kroz taj proces izlaska iz tog mracnog doba britanskog imperijalizma ….premijerka Barbadosa Sandra Mason ovog puta je otišla korak dalje i rekla kako je “vrijeme da zemlja potpuno napusti svoju kolonijalnu prošlost”…..Mozda cemo biti svjedoci i referenduma na Aljasci …tko zna sto nosi buducnost a proces raspada imperijalnih tvorevina neminovna je notorna cinjenica ….Na pomolu slom britanskog Commonwealtha….Kanadski premijer Justin Trudeau,je idiot i imbecil u politici ,nesto poput Macrona u Francuskoj ….

ad astra
2 godine prije

Ovo pismo treba razumijeti. Puno puta sam govorio da se međunarodnom politikom ne bi trebali baviti neuki. Neke države imaju jako razvijene osjećaje za međunarodnu politiku i onda kad se pojave diletanti oni ispadnu smiješni. I krenimo redom. Zašto bi se izraelski znanstvenici zanimali za odnos prema protestima? Koliko je bilo protesta u svijetu i oni nisu reagirali. Odgovor je zato što se protestante u Kanadi naziva nacistima i fašistima. To je okidač zato što se s tim aboliraju strašni zločini navedenih režima. To Izraelci pokušavaju zaustaviti. Tko shvatio da shvatio, a tko nije i neće. Bojimse da će biti puno više onih drugih.

tri p
2 godine prije

Pa šta radi država Izrael? Nije to izjavio neki znanstvenik iz Kanade, već njen premjer. Ovo se očito pušta iz Izraela, u svakom drugom slučaju bi Izraelska ambasada uputila prosvjednu notu ili bi se direktno obratio Izraelski premjer, ovako Izrael ispada smješan, puna im usta antisemitizma i onda lepi Justin ovako nešto bubne.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI