Izraelski izaslanik UN-a napao Soroša zbog finansiranja ‘pro-Hamasovih grupa’?

104 komentara

Izraelski ambasador pri UN-u Gilad Erdan ispalio je bijes na jevrejskog milijardera i bankara liberalnih ciljeva, Georgea Soroša, optužujući ga da finansira grupe koje navodno traže “uništenje” njegove zemlje.

Diplomata je to rekao u intervjuu za Fox News Digital, komentarišući izvještaje o tome da Soroševe fondacije za otvoreno društvo (OSF) doniraju najmanje 15 miliona dolara organizacijama koje su otvoreno navijale za napad na Izrael 7. oktobra koji je organizirala palestinska militantna grupa Hamas.

“Donacije Georgea Sorosa organizacijama koje traže uništenje Države Izrael kao jevrejske države su sramotne. Međutim, nisam iznenađen”, rekao je Erdan.

Mađarsko-američki milijarder dugo je podržavao antiizraelske i propalestinske grupe, uključujući finansiranje pokreta za bojkot, oduzimanje i sankcije (BDS), napomenuo je izaslanik.

“Godinama je Soros podržavao i prenosio novac organizacijama koje podržavaju BDS koje žele izolirati Izrael”, rekao je Erdan, tvrdeći da takve grupe “nikada nisu bile o stvarnom miru ili bilo kakvom rješenju izraelsko-palestinskog sukoba”.

Diplomatove primjedbe očigledno dolaze kao odgovor na nedavni izvještaj New York Posta u kojem se istražuju donacije OSF-a. Dnevni tabloid je otkrio da je fondacija od najmanje 2016. godine dodijelila više od 15 miliona dolara grupama koje su navijale za napad Hamasa i organizirale propalestinske proteste nakon njega.

Naime, Soroseva mreža donirala je 13,7 miliona dolara Centru Tides, grupi za zagovaranje prava koja je sponzorirala više neprofitnih organizacija koje su opravdale napad Hamasa, navodi se u izvještaju. OSF je također dao značajne donacije grupama Jewish Voice for Peace i If Not Now, koje su aktivno organizirale proteste usred nove eskalacije na Bliskom istoku i “bljuvale mržnju na skupovima od masakra”, kako je rekao Post.

Izraelski izaslanik UN-a bio je vrlo glasan usred tekuće krize, u više navrata napadajući sve pokušaje kritike Izraela i njegove teške kampanje u Gazi, potaknute napadom Hamasa. Između ostalog, Erdan je optužio generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa za “opravdanje za terorizam i ubistvo”, zahtijevajući da podnese ostavku. Ljutnu reakciju potaknuo je Guterres koji je sugerirao da se napadi Hamasa “nisu dogodili u vakuumu”, već nakon što su Palestinci bili “podvrgnuti 56 godina zagušljive okupacije” od strane Izraela.

ErdangazaIZRAELSoros
Pretplatiti se
Obavijesti o
104 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Name*
4 mjeseci prije

Ha?

R M
4 mjeseci prije

Klasično ponovno bacanje prašine u oči svetskoj populaciji. Svi su na zadatku depopulacije svetske populacije. Da nema ovih s.nja od ratova, koje uvek mogu da izazovu, možda bi smo se malo fokusirali na ovaj covid genocid i zaprašivanje kojim nas uništavaju, a red bi bio da se i sudi ovima koji su radili strašne stvari(tzv struka). Ovako, klasična divergencija pažnje

Sam
4 mjeseci prije

Postavili su pitanje zidovskom vojnom rabinu,je li dozvoljeno u ratu silovati nejevrejke. …..”150 cionističkih rabina podržali su ga, navodeći da je “pokušaj diskvalifikacije rabinovog imenovanja zbog njegovih legitimnih pozicija zasnovanih na Tori (sveta knjiga Jevreja, op.ur.) pokušaj koji će ozbiljno naštetiti Tori u državi Izrael i Izraelskim odbrambenim snagama”

Karim je sada brigadni general,
Naime, Karim je nekoliko godina odgovarao na pitanja koja su mu postavljena na vjerskoj web stranici Kipa. Jedno takvo pitanje je bilo da li je vojnicima dozvoljeno da siluju žene tokom rata. Karim je odgovorio da je, kao dio održavanja sposobnosti za vojsku i morala vojnika tokom borbe, dozvoljeno “probijati” zidove skromnosti i “zadovoljiti zlu sklonost liježući sa privlačnim nejevrejskim ženama protiv njihove volje, s obzirom na teškoće sa kojima se vojnici suočavaju s ciljem da ostvare sveukupni uspjeh.”

Josip
4 mjeseci prije

Izraelske svinje treba istjerati iz svih institucija. Ta bezobrazna, drska i trula zidovska stoka je prevrsila svaku mjeru..

Schroder
4 mjeseci prije

SOROS JE ZLO OD COVJEKA : STOJI IZA UKRAINSKOG RATA I ZELI DA UNISTI CJELI SVIJET ON JE COVJEK BEZ DUSE:

Nenad
4 mjeseci prije

Ovaj erdan ludi od edrogana, vidi se da imaju iste korijene 👿

Ico
4 mjeseci prije

Josip Broz TITO je 1967. godine protjerao ambasadora Izraela iz Beograda ( SFRJ ), a sve u korist zaštite interesa Socijalističke Republike Hrvatske. Jozo Broz i Ante Pavelić su po pitanju Židova bili na ” istoj liniji “.
Jozo je legenda!

Biti-ili-ne-biti
4 mjeseci prije

Ovo je još jedan dokaz da bankari financiraju obje strane, ne samo u ovom ratu, nego i u ranijim ratovima.
Izraelski izaslanik se pravi blesav i usput baca prašinu u oči da nitko ne može povezati događaje i shvatiti pozadinsku igru.
Odavno se zna da je ključni savjet pratiti trag novca, ako se želi saznati što se događa.

držnedaj
4 mjeseci prije

“Rothschild želi spajanje korporacija, vlada i umjetne inteligencije za “spas kapitalizma”

Autor Brandon Smith
“Ako niste upoznati s malom organizacijom koja se zove Vijeće za uključivi kapitalizam, ne brinite, većina ljudi nikada nije čula za nju. Grupa je osnovana na vrhuncu pandemije Covida. Uz strah koji su raspirili vladini dužnosnici i mediji koji su širili vijesti, većina javnosti bila je prilično rastrojena. CIC je zapravo sve ono na što teoretičari zavjere godinama upozoravaju, upakirano u jednu orvelovsku cjelinu, upotpunjenu dramatičnom klavirskom glazbom i maskom humanitarne filantropije….”

You tube: 

The Council for Inclusive Capitalism with the Vatican

Max
4 mjeseci prije

Soros neka većera s Kisingerom.

Luda baba
4 mjeseci prije

Pravi Zidovi uvjek nahebu.
Ovi laznjaci ce ih unistiti.

Jadranka S.
4 mjeseci prije

Soroš je svugdje.

Dokurčilomi
4 mjeseci prije

Ma ja bih taj problem riješio brzo. Na američki i demokratski način. Prvo prepolovio broj Palestinaca a od toga opet pola humano preselio. Oni koji ostanu deokratski stavio u rezervate dok im se broj ne spusti ispod 5%. Onda bih s njima živio u miru i dao im razne popuste i oslobodio od poreza.

Herc
4 mjeseci prije

Kadgod otvorim Index hr pljuva se po zelenskom narkomančini ,evo sad još žešće,kaže Kličko da će mu pičku slomit ako ga đegod sretne

Ivan Bgd
4 mjeseci prije

Soros samo daje zidovima pokrice da nastave pokolj i genocid, kao i taj hamas… Da nije neprijatelja kako bi zidovi opravdali svoje zlocine? Neprijatelj im je neophodan, i to ce da isfinasira Soros!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI