Izraelski ministar tvrdi da će rat trajati dugo

Benny Gantz
11 komentara

Pobjeda će biti proglašena tek nakon završetka obnove borbenih zona, što će trajati godinama, rekao je Benny Gantz

Sukob između palestinske oružane skupine Hamas i Izraela vjerojatno neće uskoro završiti, rekao je u srijedu Benny Gantz, član hitnog ratnog kabineta zemlje i bivši ministar obrane. Također je upozorio da bi se neprijateljstva velikih razmjera mogla preliti izvan Gaze. Govoreći na sprovodu Ofira Libsteina, čelnika regionalnog vijeća kojeg su navodno ubili militanti Hamasa, Gantz je predvidio da će borbe “trajati dugo”.

”Rat na jugu, a ako treba i na sjeveru ili bilo gdje drugdje, mogao bi trajati mjesecima, a obnova će trajati godinama. Tek nakon što ponovna izgradnja bude gotova, bit ćemo pobjednici”, izjavio je ministar, kako ga citira Times of Israel.

Govoreći o potencijalnoj sjevernoj bojišnici, Gantz, koji je sada ministar bez portfelja u kabinetu Benjamina Netanyahua, mislio je na turbulentnu situaciju na izraelskoj granici s Libanonom, gdje se nalazi militantna skupina Hezbollah. Osim toga, Izrael je okupirao dio Golanske visoravni, na koju pravo polaže Sirija.

Prema ministrovim riječima, cilj Izraela “nije samo poraziti Hamas, već obećati da će jug biti u cijelosti raj”.

“Nakon što pobijedimo, na bilo kojem bojištu na kojem se borimo, bit ćemo posvećeni ovoj obnovi”, rekao je. U međuvremenu, govoreći za izraelski Channel 12, Gadi Shamni, bivši zapovjednik IDF-ove divizije za Gazu, sugerirao je da SAD, ključni saveznik njegove zemlje, “očekuju da uništimo Hamas”. Vjeruje da je izraelska vojska dorasla zadatku i da je sposobna završiti misiju u roku od šest do osam mjeseci. Međutim, komentirajući potencijalni vremenski raspored sukoba, bivši šef CIA-e David Petraeus upozorio je da bi se izraelska kopnena kampanja u Gazi mogla pokazati kao “Mogadishu na steroidima”, referirajući se na krvavu bitku iz 1993. u kojoj su sudjelovale američke snage u glavnom gradu Somalije.

”Vidjet ćete bombaše samoubojice, vidjet ćete improvizirane eksplozivne naprave, bit će zasjeda, mina, urbano okruženje, ne može biti izazovnije”, rekao je za Politico.

Nasilni sukob između Hamasa i Izraela izbio je 07. listopada kada je militantna skupina započela iznenadni raketni i kopneni napad na zemlju, što dovelo do nekoliko stotina mrtvih i ranjenih. Kao odgovor na napad Hamasa, premijer Benjamin Netanyahu izjavio je da je Izrael u ratu, obećavajući odmazdu. Do sada je sukob odnio živote više od 3.700 Palestinaca i 1.400 Izraelaca, prema službenim podacima.

gazaHamasIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ico
6 mjeseci prije

UN treba poduprijeti Židove iz Izraela u njihovom naumu istrebljenja Palestinaca, jer je to istrebljenje palestinskog naroda u interesu UN-a!

Ico
6 mjeseci prije

Najveći problem ( ugroza ) Izraela je što su se našli okruženi državama koje su članice asocijacije BRICS!

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Benny ! Ne benavi . Ionako ste postali žrtvom , vlastite propagande .. Poput Ukraine – ha ?! Godinama će trajat 😁… Benny Hill 😁

Гавран
6 mjeseci prije

Izrael je tako velika i bezbedna zemlja, sa tako velikom površinom, brojem stanovnika i resursima da atomske bombe, da bi bile na sigurnom, ne sme držati kod sebe.
Sve su na podmornicama.

Fabrike za proizvodnju raketa za gvozdenu kupolu su prenete u USA. Sada se cena rakete opciguje od iznosa pomoći.

Što duži rat, to lošije za Izrael.

Bruno
6 mjeseci prije

Ma boli ga ćuna. Svoju djecu će sakriti u Americi, a mnoge Izraelske majke će ostati bez djece. I opet za sto.

Max
6 mjeseci prije

Bit će to Izraelski Afganistan.

Ivan Bgd
6 mjeseci prije

Dugo? Duze od ovog u Ukrajini?
Ne mogu da verujem, toliko sam iznenadjen…
Trajace koliko bude potrebno da se sprovede Veliki reset.

Bruno
6 mjeseci prije

Hoće. I ako se uključi Arapski svijet, dovršiti će Hićin posao. Pa samo da pišaju sa Golanske visoravni, saprati će Izrael u more.

Mihin
6 mjeseci prije

Istinu na sunce.

goran
6 mjeseci prije

predsjednika premijera svu vladu izraela plus sve generale i više časnike i manje časnike pohapsit i sve poslati u haag na sudjenje za genocid

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI