Izraelski planinari otkrili tenkove koji su bili napušteni i u potpunosti opremljeni i spremni za borbu na Golanskoj visoravni

Izraelski tenk
28 komentara

Planinari su na Golanskoj visoravni, koju je zauzeo Izrael, naišli su na šokantno iznenađenje ušavši u polje opremljenih i nečuvanih borbenih tenkova. Izraelska vojska obećala je da će “strogo” kazniti vojnike koji su odgovorni za napuštanje tih tenkova.

Na video snimci, koju je u četvrtak snimio jedan od planinara, vidi se najmanje pet glavnih borbenih tenkova Merkava Mk. IV. Ti tenkovi postavljeni su, opremljeni za borbu i u potpunosti nečuvani na Golanskoj visoravni. Snimatelj je hodao prema jednom tenku kako bi otkrio može li se ući u njega. Nakon što ga je otvorio, vidio je da je sva oprema, kao i streljivo, potpuno sačuvano ostalo u tenku.

Izraelske obrambene snage (IDF) brzo su osudile osobe koje su odgovorne za napuštanje tih 65-tonskih nemani bez ikakvog nadzora i zaštite. “Pitanje će biti istraženo odmah”, rekao je glasnogovornik za Jerusalem Post. “Lekcije će itekako biti naučene, a odgovorni će biti procesuirani i strogo kažnjeni”.

U čemu je zapravo stvar i zašto su tenkovi ostali napušteni, to je tajna. Otkrićem koje je uslijedilo dva dana prije šabata, odgovorni vojnici očito nisu krenuli s tog područja s tenkovima iz vjerskih razloga. Točnije, izraelska vojska omogućuje pravilo besplatnog šabata u pravilu samo nekolicini ultra-ortodoksnih članova u svojim redovima.

Golanska visoravan previše je ”vruće područje” da bi se dopustilo da ondje tenkovi samo tako ostanu bez nadzora. Prije samo tri tjedna IDF je pogodio vojne ciljeve u Siriji, nakon što je navodno spriječio pokušaj bombardiranja u toj spornoj regiji. Područje se sastoji od zemlje koju je Izrael osvojio tijekom Šestodnevnog rata 1967. godine, ali kao izraelski teritorij priznali su ga samo Izrael i Sjedinjene Države.

Vrh izraelske vojske ipak može odahnuti, znajući da je planinare zanimalo samo razgledavanje vozila. U SAD-u je 1995. Shawn Nelson, veteran i ovisnik o metamfetaminima, uspio ušuljati se u oružarnicu Nacionalne garde u San Diegu i pokrenuti Patton tenk M60A3. Nelson je krenuo u polusatno divljanje ulicama grada, da bi na kraju vozilo postavio na raskrižje autoceste. Policija je otvorila otvor tenkai pritom smrtno ranila Nelsona. Srećom za stanovništvo San Diega, tenk nije bio napunjen projektilima.

IDFTenkovi
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Vidjeli hrabri Izraelski ratnici dvojicu pripadnika Hezbollaha naoružanu dalekometnim praćkama, pa utekli.

LZN
3 godine prije

Vjerovatno je povezano sa ona dva pucnja preko granice prije nekoliko dana.
Tenkisti čuli da se puca pa zbrisali na sigurno.

Kažun d.d.
3 godine prije

These are unmanned tanks. It’s very secret. New technologies of the Israeli defense industry.
😂😂😂

Lucija
3 godine prije

Pa, ovo pokazuje da – nisu nepogrešivi.
Mada su oni poplavljeni avioni bolji primjer.

Koliko ja znam, ti ‘tradicionalni’ uopće ne idu u vojsku…?
S druge strane, sateliti su morali vidjeti tenkove…hm…zapravo imaš tenkove na mjestima i ne moraš ih ponovo tu dopremat? Niš’ me ne bi čudilo… Eto, tek sad otkriveni.

LZN
3 godine prije

Kako je krenulo bit če za koji dan: Na video snimci, koju je u ponedeljak snimio jedan ronioc vidi se nevidljivi i napušteni F35 sa svom opremom……

nmm
3 godine prije

Nije to ništa novo. Bilo je naslova da su tako nalazili tenkove i u Sibiru. Propust u lancu komandovanja.

Alex
3 godine prije

Posade pomrle od corone?

Ante
3 godine prije

Vanzemaljci odveli posade, zato su tenkovi ostali bez vojnika. :lol

Borko
3 godine prije

“Mali hazarski narod usuđuje se očitovati nepomirljivu mržnju prema svim narodima; uvijek je praznovjeran, uvijek prepredeno grabi za tuđim dobrima, u nesreći puzi a u sreći je drzak. Čude se mržnji i prijeziru što ga svi narodi ćute za hazare. No to je neizbježiva posljedica njihova ponašanja.“
Voltaire, francuski filozof

Max
3 godine prije

Jesu li dobil diareju ili se uplašili Hezbollaha?

Nehaj
3 godine prije

Tako se u stvari prodaje neprijatelju oružije. Kod nas je bio specijalitet trgovaca povući se s položaja ostaviti oružije….

J B Tito
3 godine prije

Kod nas bi to prvi dan pokupili sakupljači željeza

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI