Izraelsko umjetno meso financira krupni kapital – Redefine Meat prikupio 29 milijuna dolara

Alternativno meso
29 komentara

Vijest dolazi nakon što je tvrtka u rujnu 2019. prikupila 6 milijuna dolara od CPT Capitala, a kompanija za proizvodnju alternativnih proizvoda mesu trebala bi skočiti u vrijednosti tijekom sljedećih nekoliko godina, kao što su izvijestili mediji ovog tjedna.

Izraelski startup Redefine Meat objavio je da je prikupio 29 milijuna dolara u seriji donacija A, izvijestila je u srijedu Tech In Asia. Happiness Capital i Hanaco Ventures predvodili su prikupljanje sredstava, a pridružili su im se CPT kapital, Losa Group, K3 Ventures i Sake Borsch.

Prikupljeni kapital omogućit će tvrtki za proizvodnju alternativnih proizvoda mesu da pojačavanje proizvodnje svojih 3D “pisača” za meso kasnije tijekom godine, ali će omogućiti i proširivanje linije proizvoda tvrtke te će povećati međunarodno poslovanje, navodi se u priopćenju tvrtke.

“Redefine Meat se izvrsno uklapa u naš portfelj tvrtki koje rade na zamjeni životinja u lancu opskrbe hranom. Uzbuđeni smo što ćemo se udružiti s tvrtkom koja koristi desetljeća iskustva s digitalnim tiskom i nudi svjež pogled na način na koji će meso biti proizvedeno,” rekao je direktor CPT za kapitalna ulaganja Costa Yiannoulis za 2019.

Tvrtka je osnovana 2018. godine i proizvodi biljne alternativne proizvode mesu, koje repliciraju okuse i teksture prirodnih mesnih proizvoda. Tvrtka je 2021. godine sklopila partnerstvo s tvrtkom Best Meister za distribuciju svojih alternativnih, mesnih proizvoda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Redefine Meat (@redefinemeat)

Redefine Meat moglo bi doseći vrijednost od 8,3 milijarde dolara do 2025. godine, a očekuje se da će rasti 14 posto godišnje sa 4,3 milijarde dolara u 2020. godini, dodao je Tech In Asia pozivajući se na podatke Marketsand Markets.

Vijest slijedi nakon izjava bivšeg suosnivača i izvršnog direktora Microsofta Billa Gatesa, koji je u utorak za magazin MIT Technology Review rekao da bi najbogatije države svijeta trebale prijeći na konzumiranje “100 posto sintetičke govedine.”

“Ljudi poput Memphis Meatsa koji to rade na staničnoj razini, ne znam hoće li to ikada biti ekonomično. Ali Impossibleand Beyond imaju kartu, kvalitetnu kartu i kartu troškova koja ih čini potpuno kompetitivnima”, dodao je.

Istraživači i kritičari mesne industrije okrivili su krave za povećanje emisije metana, koje su dosegle rekordne razine prošlog srpnja i narasle od 200 do 2017, prema podacima koje navodi Sky News.

Bill GatesRedefine MeatSinteticka govedina
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ganicus
3 godine prije

Ludilu nema kraja.Jos ce prepiručiti da jedemo umrle ljude jer steta je da se meso baca.Koliko se sjecam to je vec predlozio jedan svedski naucnik.

Helvetia
3 godine prije

neka ga jede bill

Meštar
3 godine prije

Dijabolično. Siguran sam da će umjetno meso na kraju bit veći zagađivač od prirodnog. Isto kao i električni auti koji troše ogromnu energiju dok ga proizvedeš i troši rijetke elemente i na kraju kad se baci je praktički nerazgradiv. Tako ce bit i s ovim mesom.

mRNA
3 godine prije

Zanimljivo, ali taj drek sigurno neće jesti obitelj Gates!

Nuget
3 godine prije

Nisam ni sumnjao da sve šta je dobro dolazi iz Izraela

Nuget
3 godine prije

Akcijska cijena za goyims

Šalom
3 godine prije

Neka to meso jedu jeverji u šta većem broju a mi oastali ćemo domaću prasetinu.

Marko Predator
3 godine prije

Ako ja moram prevod da koristim sa hrvatskog na srpski daleko smo mi od veštačke hrane. Na usput sav mi telefon koči od ovih vesti, a poučne su veoma.

nekoime
3 godine prije

Brani li im vjera i umjetnu svinjetinu ?

Komunjara
3 godine prije

Kako je to bolesna država, i kako je to bolesno društvo. Nek nas Bog sačuva od njih. Sama pomisao na tu državu i društvo mi nehotično izaziva povraćanje od gađenja. Svaka čast i standardu i svemu, ali radije bih se gušio u smogu nekog kineskog višemilijunskog industrijskog grada nego tamo živio u rezidenciji okruženoj palmama i narančama. Bljak🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Max
3 godine prije

Možda je i kapital umjetan

John Doe
3 godine prije

Soylent Green!

Stara kuka
3 godine prije

comment image

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Prc Milojko
3 godine prije

Dragi moji, to vam je hrana buducnosti za sirotinju. A potom jos za ostale. Cena pravog mesa ici ce u nebo, ajmo reci zbog same ponude, jer ce svaki restoran ubiti moci printati svoje stejkove po nekoj svojoj recepturi…. i zbog viseg PDVja, i jos dalje… Mislim, da ce uvesti cak ugljicni PDV za svaki kupljeni proizvod.
Lepa buducnost….

Krmak
3 godine prije

Ludjaci

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI