Izraelskog poslanika savladala policija kada su demonstracije protiv deložacija Palestinaca postale nasilne

Izrael protest
5 komentara

Izraelski poslanik ispalio je ljutitu tiradu na vladu nakon što se pojavio video snimak na kojem se vidi kako ga policajac udara u lice na nedjeljnim demonstracijama u većinski palestinskom susjedstvu.

Na snimku se vidi kako je član Knesseta Ofer Cassif bio u gnjevnom obračunu s policajcima, prije nego što je udaren u lice, odvučen i potom držan na zemlji od strane pripadnika snaga bezbjednosti.

Cassifove naočare su polomljene i košulja pocjepana tokom sukoba u istočnom jerusalemskom naselju Sheikh Jarrah, gdje su demonstranti izrazili svoj bjes protiv potencijalnih deložacija Palestinaca iz tog područja. Policija je navodno ispalila šok bombe i uhapsila dvojicu aktivista.

U kasnijem video snimku vidno uznemireni poslanik, koji je jedini jevrejski član saveza Zajedničke liste političkih partija sa većinskom arapskom većinom, oštro je kritikovao taktiku policajaca, kao i administraciju premijera Benjamina Netanyahua.

Mogli su se čuti glasni udarci dok je Cassif tvrdio da je policija, predvođena “fašističkom” vladom, štitila “kriminalne” naseljenike koji su optuženi za iseljavanje Palestinaca.

Incident su osudile ličnosti iz čitavog izraelskog političkog spektra, uključujući i samu Netanyahuovu stranku Likud.

Nekoliko porodica u palestinskom naselju Sheikh Jarrah godinama se suočavalo sa deložacijom iz istočnog Jerusalema. Mnoge zemlje smatraju da je ovo područje Izrael ilegalno okupirao u ratu 1967. godine. U februaru su četiri porodice sa tog područja izgubile žalbu u vezi sa obavještenjima o deložaciji, što je ubrzalo potencijalni prenos njihovih domova Izraelcima.

IZRAELPalestinaprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 godine prije

Ovo je odlican prikaz Rotschildove cionisticke vjestacke tvorevine… Takva je prakticno SVAKA tzv “demokratija” – koja je kontrolisana od onoh CETVRTOG i JEDINOG (“nevidljivog” za Goyime) – stuba Vlasti… Financijskog… Dakle taj CETVRTI STUB goyimske “trodjelne demokratske vlasti” – u potpunosti kontrolise: svaki od ovih idiotskih stubova – vidljeve “goyimske TRO-djelne vlasti“…jer sva ta govna rade i ubijaju za one “shekele” koje im CETVRTI i JEDINI stub vlasti daje na “raspolaganje” a proizvodi ih – iz NICEGA… najvaznije za R&R (“dvorske zidove” tj Judaizere) – jeste ova tzv “izvrsna vlast“… Naprosto zato sto oni imaju – CIJEVI! I spremni su da ih (za “shekele”) – upotrijebe protiv bilo koga, pa i protiv vlastite rodbine! Upravo ZATO gledamo sve ovo u Izraelu – a to je samo POKAZNA “vjezba“ Rockfellera, Rotschilda i onih Judaizerskih (“dvorsko zidpovskih”=kamatarskih) familija koje i stoje iza stvaranja ove lazne cionisticke tovrevine… lazna cionisticka tvorevinia je od… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Max
3 godine prije

Sad i svoje udaraju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI