”Izvinite što sam vas razočarao”: Lider Hezbollaha odbacuje glasine o zdravlju nakon kašljanja na video snimku

Hassan Nasrallah
23 komentara

Nasrallah se činio bolesnim u svom najnovijem govoru 25. maja u kojem je zaprijetio „regionalnim ratom“ ako Izrael napadne sveta mjesta Jerusalima, dok je kašljao i uzdisao nekoliko puta, ali kasnije je objavljeno da samo pati od sezonskih alergija i ništa ozbiljnije.

Lider libanske šiitske islamističke grupe Hezbollah Hassan Nasrallah rekao je da je njegovo zdravlje dobro i zahvalio se svima koji su se raspitivali o njegovom zdravlju u televizijskom obraćanju u utorak.

„Žao mi je što ću razočarati one koji su tragali za mojim nasljednikom”, rekao je Nasrallah smijući se, kako ga je preveo i objavio Times of Israel. „Živ sam i zdrav, još uvijek sanjam i nadam se da ćemo obavljati molitve zajedno u svetoj džamiji Al-Aqsa “.

Nasrallahovi komentari dolaze nakon šspekulacija na društvenim mrežama o njegovom zdravstvenom stanju nakon njegovog prethodnog obraćanja, a neki izvještaji sugerišu da je bio zaražen COVIDOM-19.

„Ljudsko biće je ljudsko biće, ponekad se razbolite ili umorite“, rekao je Nasrallah.

„Neki ljudi su izrazili ljubav i dijelili hljeb i sol, pisali i zvali, neki su poslali lijekove i med”, nastavio je. „Cijenim njihovu ljubav i zahvaljujem svima.”

Osim što je razgovarao o sopstvenom zdravlju, lider grupe osvrnuo se na izraelsku političku situaciju, nakon što je aktuelni izraelski premijer Benjamin Netanyahu preispitivao trenutni koalicioni sporazum kojim ga pokušava svrstati u „prevaru“. Nasrallah je navodno izjavio da Netanyahu i bivši američki predsjednik Donald Trump kopiraju jedan drugog.

„Netanyahu nema kud, prijetio je u vezi sa iranskom nuklearnom situacijom i mogao bi počiniti glup čin na palestinskoj areni, što predstavlja prijetnju čitavoj islamskoj zajednici“, rekao je.

Skoro tri decenije Nasrallah zapovijeda naoružanom grupom Hezbollah, transformišući je iz jedne od mnogih libanskih milicija za građanski rat u regionalnu snagu.

Izraelski mediji izvijestili su ranije, pozivajući se na vojsku zemlje, da je Nasrallah obolio od novog koronavirusa, to je izgleda u potpunosti zasnovano na posrednim dokazima.

Prema izvještajima, nepoznato je da li je Nasrallah vakcinisan protiv virusa.

U ponedjeljak su se pojavili izvještaji o smrti iranskog sveštenika Ali Akbar Mohtashamipura, koji se, prema izvještajima medija i čitulji iranske državne novinske agencije IRNA, smatra jednim od osnivača pokreta Hezbollah još 1980-ih.

Hassan NasrallahHezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
govor
2 godine prije

Sto bi rekao vodja Hezbolaha Nasrallah 2008:”It is morally acceptable if the drugs are sold to Western infidels as part of a war against the enemies of Islam.”

Bosnjak
2 godine prije

Izraelci nadju starog,neprepoznatljivog,olinjalog i izoblicenog nacistu od 99 godina u zabitima Argentine i odvedu na sud,a da ne mogu naci ovu starletu sto ih navodno 3 decenije vuce za nos….
I onda je jasno da je to ista ekipa,a svadje i tzv.ratovi su predstava za javnost,kao sto su i svakodnevne prijetnje Irana da ce unistiti Izrael..

ledeno doba
2 godine prije

hm…ja sam to već uočio prije više godina, dok je bjesnio rat u Siriji,- da ima bošnjaka koji puše propagandu kabale, i navijajau za “sunitski” ISIL (da pukneš od smijeha), samo da izgubi alevit (šijit), Asad… Nema veze, što je ISIL čudovište Mosada i CIA-e i što je Izrael pomagao ISIL-u u Siriji i Iraku, i što je bivša agentica Mosada Rita Katz i njena organizacija SITE inteligence Group, očito bili povezani sa vođama ISIL-a, i kao njihovi “poštari”, prvi objavljivali poruke ISIL-a za zapadne medije.. I što je navodni “Al Bagdadi”, ustvari bio bivši agent mosada, imenom Simon Elliot, koji se još 2013. sastajao sa McCainom . Imaju još uvijek slike, mogu se pronaći na internetu, “al bagdadi” koji je tada bio još bez brade, kako se sastao sa McCainom. Njemački nezavisni novinar, Juergen Toedenhofer, prije 6 godina boravio je kao jedini zapadni novinar u Mosulu, onda kada su… Čitaj više »

bauštelac
2 godine prije

25.5 nu baš tad

Mosha
2 godine prije

nek ide bibiju na cijepljenje

Max
2 godine prije

Naprijatelji uvijek koriste sve protiv vas; Tako su “umirali i Tuđman i Milošević i i mnogi drugi. Propaganda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI