Izvješće – Bespilotna letjelica, koju su u nedjelju srušile izraelske snage, navodno je snimala spot hezbollaškog glazbenog benda

IDF
2 komentara

Za bespilotnu letjelicu se reklo da je snimala video-isječak glazbenog benda, povezanog s Hezbollahom, kojim se željela proslaviti obljetnica izraelsko-hezbollaškog rata 2006., poznatog u Libanonu kao Srpanjskog rata, a u Izraelu kao Drugog libanonskog rata, koji je započeo 12. srpnja 2006. i trajao je do 14. kolovoza iste godine; za rat su obje strane izjavile da su pobijedile.

U nedjelju su izraelske obrambene snage tvrdile da su “poduzele akciju” protiv onoga što je opisano kao “bespilotna letjelica koja se infiltrirala u izraelski zračni prostor iz smjera Libana”.

Međutim, prema libanonskoj nacionalnoj novinskoj agenciji, dotična je bespilotna  letjelica u stvari bila “oteta”, dok je navodno snimala libanonski glazbeni bend koji je snimio isječak posvećen proslavi obljetnice rata između Hezbollaha i Izraela, a koji se dogodio 2006. godine.

“Dok su pjevač Hassan Harb i njegov glazbeni bend snimali novu pjesmu, u znak sjećanja na pobjedu u ratu, koji se dogodio u srpnju 2006., u predjelu Panorama na Udaysa cesti, uz granični zid između Libana i okupirane Palestine, usred mnoštva građana koji su se okupili kako bi pogledali snimak videozapisa, neprijateljske izraelske snage, koje su došle s druge strane, otele su letjelicu DJI-ja, nakon čega su je povukli na okupirani teritorij”, navodi se u izjavi.

Lokalni novinari izvijestili su da je letjelica nastavila slati snimke čak i nakon što je uvučena u izraelski teritorij.

Dio glazbenog videa, koji je snimljen uz pomoć letjelice prije napada na nju, objavljen je na društvenim medijima.

Ranije tijekom dana, IDF je rekao da su izraelske snage “poduzele akcije protiv bespilotne letjelice koristeći različite alate”.

“Vojnici IDF-a ranije ove večeri primijetili i nadzirali bespilotnu letjelicu koja je ušla u izraelski zračni prostor iz Libanona”, navodi se u izjavi IDF-a, koja je nastala u nedjelju i koja je objavljena na Twitteru. “Nastavit ćemo djelovati kako bismo zaustavili svaki pokušaj kršenja izraelskog suvereniteta”.

Prema lokalnim libanonskim medijima, Hezbollah je uputio upozorenje IDF-u, putem snaga Ujedinjenih naroda koje djeluju u južnom Libanonu, rekavši da je bespilotna letjelica koja snima spot, zapravo civilna, a ne vojna aktivnost. Organizacija je, kako govori izvješće, izjavila da bi Izrael trebao vratiti letjelicu ili platiti odštetu.

HezbollahIDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Ovi Izraelci stvarno smiješni; Tko im je slijedeća meta? Magazin? LOL. 🙂

sipdbf<IADFC<bfqfQDFCdDEdcasCa
3 godine prije

Čudi me da na Taworu ne koriste rukohvat za lijevu šaku sa ispupčenjem na kraju to jest prema otponcu jer ova drška je stara fora i nije ergonomski dobra a i zauzima previše prostora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI