Jaka eksplozija potresla je gasovod PDVSA u El Tejeru u Venecueli

Eksplozija-Venecuela
3 komentara

Prema navodima vlasti, eksplozija je proglašena terorističkim napadom. Trenutno nema prijavljenih žrtava, uključujući radnike ili stanovnike obližnjih područja.

Ogromna eksplozija dogodila se na gasovodu gasne fabrike PDSVA u venecuelanskoj državi Monagas, u gradu El Tejero, izvijestili su lokalni mediji u subotu.

Prema video zapisima podijeljenim na mreži, detonacija se dogodila tokom dana, bacajući vatreni stub visoko u nebo.

Prema lokalnim medijima, vlasti su morale da evakuišu stanovnike koji žive u susjednim sektorima gasovoda.

Venecuelanski ministar industrije i nacionalne proizvodnje i ministar nafte Tareck El Aissami osudio je incident kao plan terorista, navodeći da je vlada osudila navodni napad pred državnim i međunarodnim javnim mnjenjem.

El Aissami je dodao da u tom trenutku nije bilo izvještaja o bilo kakvim žrtvama eksplozije, a vlasti su rasporedile sve potrebne snage u to područje kako bi ublažile udar.

Ministar je sugerisao da je incident dio niza “zločinačkih napada” sa navodnom namjerom da poremeti rad nacionalne kompanije PDVSA.

Postrojenje koje je navodno napadnuto dio je proizvodnje koja komprimuje gas i ubrizgava ga pod visokim pritiskom u bunare u regionima El Tejero, La Leona i La Urica.

Maduro je više puta optuživao SAD za organizovanje napada na komunikacije, energiju i naftna i gasna postrojenja u Venecueli. Prema predsjednikovim riječima, zapadne sankcije uvedene protiv Venecuele i usmjerene na državnu naftnu i gasnu kompaniju Petroleos de Venezuela (PDVSA) i njene podružnice pokušaj su zapljene njene inostrane imovine i sprečavanja kompanije da završi transakcije.

eksplozijaEl TejerVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Neprijatelji Venezuele ne miruju.

nessy
3 godine prije

Ma, neee… Oni su humanitarci. Ovdje je sasvim sigurno umjesan Putin. Po USA svjedocima, po pouzdanim, ali nazalost, anonimnim izvorima, vjerojatnost da je ovo Rusko djelo je procjenjena na cca 99.8-102.4%. Njihovi novinarski izvori su tocni i pouzdani, kao i inace. I naravno, neoptereceni politikom, sve sama moralne vertikale, hipotenuze i kateteri. Ili su ono, katete? Nadjeni su tragovi novicoka na korjenu jednog stabla starog par stotina godina. To, samo po sebi, govori koliko dugo i duboko seze Ruski utjecaj tamo.

tedi
3 godine prije

Ocistit ce Venecuelu od naroda i prikopcat se na izvore energenata,zato se desava sve ovo zlo po svetu jer je nastala jagma za energente, ispod radara SADA ILI NIKADA.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI