Meksiko traži od SAD-a da ukine sankcije Venezueli

Andres Manuel Lopez Obrador
7 komentara

Predsjednik je također pozvao Washington da ukine desetljećima dug trgovinski embargo Kubi

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador pozvao je Sjedinjene Države da ukinu svoje ekonomske kazne Venezueli, što je dio opsežnog prijedloga za rješavanje migracijske krize u Latinskoj Americi.

Govoreći tijekom konferencije za novinare u petak, Obrador je opisao plan u više koraka za rješavanje porasta imigracije u cijeloj regiji, rekavši da je zatražio od američke vlade da izdvoji 20 milijardi dolara za inicijativu i odobri vize za oko 10 milijuna dugotrajnih Hispanjolaca stanovnika koji rade u Sjedinjenim Državama.

Dodao je da je također zatražio prekid ekonomskih sankcija usmjerenih na Kubu i Venezuelu tijekom razgovora s visokim američkim dužnosnicima prošlog mjeseca, umjesto toga pozivajući na “humanu politiku” sa “socijalnom dimenzijom”.

Washington mora “napustiti politiku od prije 200 godina, hegemonijsku politiku nametanja, embarga. To je iz srednjeg vijeka, nema veze s današnjim svijetom”, rekao je Obrador.

Predsjednik je u prošlosti bio vrlo kritičan prema kaznama, tvrdeći da su one samo pogoršale migracijsku krizu. Tijekom govora u listopadu, obećao je “nastaviti inzistirati na rješavanju temeljnih uzroka migracija, podrijetla, ići dublje, prestati s politikantstvom, misliti da su prava iznad ideologije, da se sankcije ne mogu održati – blokade – i da najsiromašnije zemlje moraju pomoći.”

Washington je dugo održavao oštre sankcije Kubi, uvodeći potpuni trgovinski embargo na otoku 1962., nakon socijalističkog svrgavanja predsjednika Fulgencia Batiste. Kazne protiv Venezuele su novijeg datuma, a bivši američki predsjednik Donald Trump uveo je sankcije naftnoj industriji te zemlje 2017. i postupno pojačavao mjere u narednim godinama. Predsjednik Joe Biden nastavio je s mnogim istim politikama, ali je ublažio neke sankcije Caracasu nakon pregovora između vladajuće stranke u zemlji i oporbe.

Obradorovi najnoviji komentari došli su nekoliko dana nakon što je meksička policija spasila 32 migranta koji su bili oteti dok su pokušavali doći do SAD-a, od kojih je većina došla iz Venezuele i Hondurasa. Migrante su iz autobusa izveli naoružani ljudi koji su navodno tražili otkupninu, što su neke obitelji naposljetku i učinile, prema lokalnim dužnosnicima.

Andrés Manuel López ObradorSADSankcijeVenecuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mahatma
3 mjeseci prije

Dajte jadnoj Venezueli Mcdonaldsa i Coca Cole. Dosta je bilo patnje.

Biti-ili-ne-biti
3 mjeseci prije

Benjamin Fulford o novoj WEF lutki u Argentini:

“Javier Milei je političar koji je treniran u WEF i izabran za svoju ulogu.
Predodređen je da postane još jedan diktator u stilu Zelenskog”, potvrđuju izvori iz CIA-e.
Milei je već napravio despotski početak prijeteći smanjenju beneficija ljudima koji protestiraju protiv njegove štednje.
Međutim, to nije spriječilo izbijanje masovnih protesta protiv njegove planirane diktature.
Usput, možete pogledati na netu kako Milei (WEF-a Klaus Schwaba) i suosnivač Googlea, Sergey Brin, govore o moždanim implantatima koje bi svaki šef trebao dobiti (ili barem tako kažu).

Koja
3 mjeseci prije

Zvizne li Jelouston eto vam prilike.. žilet žicu mexikanci nek pletu, već od danas! Da

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Samo neka zadrže sankcije 😁 …. Ne treba to ukidati a ovi će se već snaći i bez njih !

Max
3 mjeseci prije

Pošteno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI