fbpx

Javnost ogorčena prizorima u kojima se vidi kako policijski službenik u Rochesteru, New Yorku, stavlja lisičine devetogodišnjoj djevojčici, nakon što ju je omamio suzavcem!

policijski sluzbenik koristio suzavac na djevojcici

Pokrenuta je unutrašnja kontrola i provjera nakon što se na jednoj snimci vidjelo kako policijski službenik na maloljetnicu koja je sjedila u stražnjem dijelu patrolnog automobila prska suzavac. Policija je tvrdila da je djevojčica od devet godina imala samoubilačke namjere te da je prijetila da će ubiti majku.

Video-isječak prikazuje djevojčicu u lisicama kako sjedi u stražnjem dijelu policijskog automobila. U nevolji je i čini se da ne slijedi zapovijedi službenika. Isječak je uređen kako bi prikrio lice djevojčice.

“Dođi. Morat ću te poprskati suzavcem, a to ne bih htio. Hajde, ovo je tvoja zadnja prilika, u suprotnom ću te morati poprskati suzavcem… Hajde, idemo”, kaže policajac.

“Želim svog tatu”, čuje se glas djevojčice, na što jedna policajka odgovara: “Idem po njega.” Dodaje: “Ja ću ovo srediti”, očito misleći na lisice.

Pridružuje se još jedan policajac, tražeći od djevojke da “stane na trenutak i duboko udahne.”

Tada se čuje kako vrišti: „Molim te, ne! Prekini!” Policajac ubrzo vadi limenku suzavca i usmjerava ga u lice djevojčice.

“Ušlo mi je u oči! Molim te, prekini!“ Djevojčica dok se čuje kako policajac govori svom kolegi: “Imam je! Imam je!“ Zatim zatvara vrata automobila izvana, odmiče se od vozila i uzdahne te mirno dodaje: „Nevjerojatno.“

 

Prema lokalnim novinama ”Democrat and Chronicle,” policija je pozvana zbog “obiteljskih problema”, koji su uključivali i ukradeno policijsko vozilo. Tada su im se obratili skrbnički roditelji djevojčice, koji su izrazili strah da će maloljetnica nauditi sebi i drugima. Rečeno je da je djevojčica pobjegla od kuće prije nego što je lišena slobode u obližnjoj ulici.

Policija je izjavila da se maloljetnica “uznemirila” te se počela povlačiti i udarati policajce kad je vidjela roditelja skrbnika. Djevojčici su tada stavljene lisice zbog njezine vlastite “sigurnosti” i na zahtjev roditelja. Dijete nije bilo pokorno, odbilo je zakoračiti u automobil, što je “od policajca zahtijevalo upotrebu suzavca na maloljetnici”, izjavila je policija.

Djevojčica je potom prebačena u bolnicu, a kasnije odvedena k obitelji.

Načelnik policijske uprave Rochester Mark Mura rekao je da je ovaj incident trenutno u razmatranju. Objasnio je da se u prvom pozivu radilo o ženi koja se sukobila sa svojim dečkom, koji joj je odvezao vozilo od kuće.

Na konferenciji za novinare u nedjelju, zamjenik šefa policije Rochestera Andre Anderson rekao je novinarima da je djevojčica “nagovijestila da se želi ubiti i da želi ubiti mamu.”

Istodobno, privremena šefica policije Rochestera Cynthia Herriott-Sullivan rekla je: “Neću ovdje stajati i reći vam da je u redu primijeniti suzavac na devetogodišnjoj djevojčici.”

Gradonačelnica Lovely Warren ranije je rekla da ju je incident “duboko zabrinuo” nakon čega je naložila policiji neka provede “temeljitu istragu.”

“To nije nešto što bi itko od nas trebao ili želio opravdati”, rekla je Warren. “I to je nešto što moramo promijeniti.”

Nekoliko članova gradskog vijeća reklo je da ih je jednako šokirao i razljutio način na koji se policija odnosila prema maloljetnici.

“DEVET?! Koliko su se bojali devetogodišnje djevojčice s lisicama da su je trebali poprskati suzavcem?!” Pitala se vijećnica Mary Lupien. “Nakon prskanja suzavcem mogu potvrditi da će joj ovaj incident promijeniti život. Bit će odgovornih za ovo.“

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
25 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
crodaemonx
Gost
crodaemonx
24 dana prije

Ima sriće da je nisu upucali

... ....
Gost
... ....
23 dana prije
Reply to  crodaemonx

Plesala je po ivici i marici ruba brida zakona.

Ringo10a
Gost
Ringo10a
24 dana prije

A sta da radis…demokracija i ljucka prava…to cijene nema

tihobl
Gost
tihobl
23 dana prije
Reply to  Ringo10a

Ja sam na snimku nabrojao 8 drotova.
4 patrole za 1 djevojcicu.

Eto sta je pravna drzava, nema kriminala, pa se policajci dosadjuju besposleni i mogu za porodicne svadje slati po 4 patrole.

Picajzl
Gost
Picajzl
24 dana prije

Skrbnici izgleda dno, dna, prebacili odgovornost na policiju, a policija reagira kako zna, primitivno i nasilnički. Dijete je vjerojatno jako zapušreno (ne tvrdim, ali tako izgleda), pa prkosi svemu. Skrbnike treba postaviti kao odgovorne, a za suzavac djetetu policajac treba dobiti vritnjak, i marš iz policije.

roki
Gost
roki
23 dana prije
Reply to  Picajzl

Ne , ne prvo bi policajki uzeo njeno dete stavio u lisice i poprsko je suzavcem a isto to bih i njoj učinio a onda zatvor !

Eto i mene
Gost
Eto i mene
23 dana prije
Reply to  roki

Policajka je samo “pandur” kao i vecina ostalih, ali kakvi su to roditelji i skrbnici koji dopustaju da im se djeteu ovo radi?
Koliko sam shvatila, policija je napravila ono sto su skrbnici htjeli, spakovala malu jer zeli nauditi sebi i drugima,dok oni ostaju doma i sad vise nije njihov problem…

Lurker
Gost
Lurker
23 dana prije
Reply to  roki

Ne slažem se – na osnovu pročitanog i pogledanoj bi rekao da policajci nisu htjeli malu poprskati ali je bilo ili to, ili je pustiti (a onda su oni odgovorni ukoliko se mala ubije) ili primijeniti jaču fizičku silu – a na djetetu od 5 godina to bi bilo, po meni, puno gore.

Ovaj slučaj vrišti na zlostavljanje djeteta od strane majke, trebalo bi istražiti situaciju doma a policajce pustiti na miru.

Lurker
Gost
Lurker
23 dana prije
Reply to  Lurker

Pardon, ne 5 nego 9, ali i nije neka razlika.

roki
Gost
roki
23 dana prije
Reply to  Lurker

Znači ti prihvataš izjavu policije kao istinitu ! budimo realni zasrali su stvar i optužili DETE od 9 godina ni manje ni više nego za pokušaj ubistva i samoubistva a jesi prebrojo koliko policajaca je bilo prisutno protiv jednog DETETA ?!

Lurker
Gost
Lurker
23 dana prije
Reply to  roki

Nisam čitao što je policijski glasnogovornik izjavio, inaće izjave glasnogovornika ne čitam kao pravilo. I dalje mislim ono što sam napisao gore.

I nije policija napala to dijete na svoju ruku – njena majka je pozvala policiju, to je kao da pozoveš tenk da ti pomakne auto, po meni to trebalo biti svima jasno.

Dijete je žrtva, ali ne policije nego majke.

Maksimsi
Gost
Maksimsi
23 dana prije
Reply to  Lurker

9 let? To je 4. razred OŠ …

GSU3PM

Jomla
Gost
Jomla
23 dana prije
Reply to  Lurker

Mislim da se mogu složiti sa zadnjom rečenicom.

rimtu
Gost
rimtu
23 dana prije

Novo normalno.

Trooba
Gost
Trooba
23 dana prije

Ovo samo dokazuje da uniforme diljem svijeta uglavnom nose slabići, kukavice i psihopati bez ljudskosti, savjesti, karaktera… Ne rade oni taj posao zbog zaštite zakona, već zbog iživljavanja pod izgovorom “zakona”. Gori su od divljih zvijeri – jer zvijer barem slijedi svoj nagon, nije sposobna za svjesnu zloamjernost, a i vjerovatno vas neće napasti ako nije gladna – dok uniformirani demoni u ljudskom obliku jedva čekaju svaku priliku nekome namjerno nanose bol, mizeriju i nepravdu…

... ....
Gost
... ....
23 dana prije

Ovakvi policajci bi u funkcionalnom svijetu ubrzo izgubili posao te pravo skrbi nad vlastitom djecom, uz još neke mjere i kazne.

Ella
Gost
Ella
23 dana prije

Ljudi su bica daleko sklonjena od drugih civilizacija u svemiru. Ako cak letite svemirom brzinom svjetlosti 300 000 km u sekundi nigdje ne mozemo doci za naseg jadnog zivota od recimo 90 god.
Bog je znao da je greska u nama. Zato sada ide planet X Nibiru prema nama i mozda nas svojom gravitacijom resetira. Ovi policajci su mentalni bolesnici. Sta tek rade kad su kamere iskljucene.

slobodan
Gost
slobodan
23 dana prije

čuj, “policijski službenik”?! kakva birokratsko-boljševička sintagma!
“službenici” sjede u uredima, dok “policijski radnici” šljakaju!
zar ne može jednostavno: policajac, policajka?

Jomla
Gost
Jomla
23 dana prije
Reply to  slobodan

Rodno neutralno: policajko, ili sl…

Max
Member
Famed Member
Max
23 dana prije

Užas.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik