Demonstranti u New Yorku traže kraj izraelskog genocida u Gazi.

3 komentara

Stotine demonstranata, odjevenih u crno i noseći lutke koje predstavljaju ubijenu djecu, marširale su jučer u simboličnoj pogrebnoj povorci u New Yorku, pozivajući na kraj razorne izraelske genocidne akcije u Gazi.

Povorka, praćena bubnjevima, kretala se ispod transparenta na kojem je pisalo “Prestanak vatre odmah”, završavajući na Times Squareu u Manhattanu, poznatom po visokim reklamama i popularnom među turistima.

Demonstranti su također držali slike palestinske djece koja su izgubila živote kao rezultat nepravednih izraelskih bombardovanja u Gazi.

Grace Lyle, 64-godišnja demonstrantkinja, izjavila je: “Želimo skrenuti pažnju na činjenicu da je gotovo 10.000 djece, ne računajući druge žrtve, ubijeno u Gazi zbog nemilosrdnih zračnih udara i užasnih napada.”

Demonstrant Steven Yanko, 39, izrazio je nadu da će marš “podići svijest i nagnati ljude da osjete humanost ljudi u Gazi, Palestinaca i svih u regiji, svih naroda.”

Demonstranti žele izvršiti pritisak na vladu Sjedinjenih Američkih Država, glavnog saveznika Izraela. SAD su nedavno vetovali dvije rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a koje pozivaju na “prekid vatre” u Gazi iz humanitarnih razloga.

Dok izraelska ofanziva traje, broj žrtava nastavlja rasti, s preko 21.000 potvrđenih poginulih, više od 55.000 povrijeđenih i hiljadama nestalih, uglavnom djece i žena, prema preliminarnim procjenama.

gazaIZRAELnew yorkSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
3 mjeseci prije

Stotine demonstranata”?!?

Mislim da Bajden neće moći da spava iz straha od tolike mase…

p.s. Obratite pažnju na vrlo bitan detalj: Izrael tamani Palestince do poslednjeg a u Nju Jorku koji ima najmanje stotinjak hiljada Palestinaca na proteste izađe “stotine” demonstranata – koji čak nisu Palestinci (da se zaključiti iz navedenih imena)!!! Možda je hladno pa im je prijatnije da gledaju proteste preko Jutjuba???
More… zaslužili smo sve ali baš sve što nas snalazi i što će tek da nas snađe.

Max
3 mjeseci prije

Opravdano.

Darko
3 mjeseci prije

Ameri što čekajte, ubijte Bidena jer to smeće nećete drugačije skinuti s vrata..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI