Je li borba Gaze i Izraela “lažna zastava”? Dopustili su da se dogodi? Njihov cilj je “izbrisati Gazu s karte”?

Netanyahu - Izrael i Palestina
209 komentara

Rano u subotu, 7. listopada 2023., Hamas je pokrenuo “Operaciju Oluja Al-Aqsa” koju vodi Hamasov vojni zapovjednik Mohammed Deif. Istog dana Netanyahu je potvrdio takozvano “Stanje spremnosti za rat”.

Izrael je sada službeno objavio rat Palestini.

Vojne operacije uvijek se planiraju mnogo unaprijed. Je li “Operacija Oluja Al-Aqsa” bila “iznenadni napad”? Jesu li Netanyahu i njegov golemi vojni i obavještajni aparat (Mossad i ostali) imali predznanje o napadu Hamasa?

Američki obavještajci kažu da nisu bili svjesni predstojećeg napada Hamasa.

Je li pažljivo formuliran plan za vođenje sveobuhvatnog rata protiv Palestine bio predviđen prije pokretanja “Operacije Oluja Al-Aqsa”?

Skrećemo pažnju na oštroumnu analizu dr. Philipa Giraldija koja ukazuje na vjerojatnost “lažne zastave”:

Jesam li ja jedini koji je čitao o govoru koji je održao Netanyahu ili netko iz njegovog kabineta prije otprilike tjedan dana u kojem je on/oni usput spomenuo “sigurnosnu situaciju u razvoju”, što prije sugerira (meni) da su možda znali za razvoj događaja u Gazi i odlučili dopustiti da se to dogodi kako bi mogli izbrisati Gazu s karte u znak odmazde i, vjerojatno oslanjajući se na američko obećanje da će Izraelu “podržati” leđa, zatim implicirajući Iran i napadajući tu zemlju.

Ne mogu pronaći poveznicu s tim, ali se prilično dobro sjećam onoga što sam pročitao jer sam u to vrijeme mislio da će poslužiti kao izgovor za još jedan masakr nad Palestincima.

Kao bivšem obavještajnom časniku, nemoguće mi je povjerovati da Izrael nije imao višestruke doušnike unutar Gaze kao i elektroničke prislušne uređaje duž graničnog zida koji bi bilježili kretanje skupina i vozila.

Drugim riječima, cijela stvar može biti tkivo laži kao što je često slučaj.

I kao što je UVIJEK slučaj, Joe Biden se sprema poslati nekoliko milijardi dolara jadnom malom Izraelu da plati za “obranu”.

Autor: Philip Giraldi

gazaHamasIZRAELNapadPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
209 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 mjeseci prije

Kako se autor samo usuđuje implicirati i samo mogućnost da bi Židovi nešto o nečemu lagali? Kada su to Židovi lagali? Pitajte Židove.

Koja
6 mjeseci prije

Imate lažnih zastava koliko hoćeš samo što ih ja ne smem baš sve spomenuti ovde jer bi me index-ovci razapeli

Miko
6 mjeseci prije

U članku prije sat vremena je pisalo kako je Mossad zakazao, a sad je false flag.
Kako dražesno.
A ovce bleje dok ih se šiša. Ali ovca nebi bila ovca kad bi znala da je ovca 🙂

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Onda su spremni platiti cijenu u tisućama a posljedično i milijunima mrtvih što je suludo na koncu kao i sami text – jer … Rat je lako započeti no KAKO ga okončati ?! Za takvo što vam je potreban konzensus velikih sila ponajprije ! Vidi li ga itko 🤔 ???? P.S ; – Takova vrsta tekstova implicira u pravilu , nekakove ” svemoguće sile ” koje otpočinju , završavaju , naređuju , osuđuju , mogu sve i znaju sve i uvijek su … Djelom zapadna poimanja 🤣 no ih malo hebe , realnost na terenu … Kako bilo … Ako im tak lakše za probavni trakt 🤷 …..

Jednostavno receno
6 mjeseci prije

Izrael ima sredstva a sada i opravdanje da izbriše gazu. Dali će se uključiti iran sirija, libanon (pravo ne kao do sada proxi) …. amerika s natom je već uključena…..dali nam slijede krvoprolića pitanje je sada???

Ukratko
6 mjeseci prije

Zato zeljezna kupola nije radila
Mossad je ustvari naoruzao Hamas svojim oruzjem
Jadno, jadno….

Mislim na manipulaciju

Noppo
6 mjeseci prije

Možda su znali ali ne svi. Netanyahu ima probleme sa korupcijom i plaši se zatvora. Zato je vjerovatno da su namjerno šutjeli, što kaže izraelski režim nije više tako monolitan.

Noppo
6 mjeseci prije

Ja mislim da se ovo neče proširiti. Uništit če Gazu i svi na zapadu če šutjeti, kao ništa se nije desilo. Kao do sada.

Steve
6 mjeseci prije

Posle Pearl Harbour-a, bliznakinja WTC, napada na Pentagon, provociranja Rusije sa Majdanom,…spisak bi se mogao proširiti i naše prostore i slične primere klasičnih ,,navlakuša,, iz Londonskih i Washingtonskih kuhinja, ja verujem da je ovo još jedan ,,filmski,, scenario koji treba opravdati upotrebu prekomerne sile i konačnog vojnog rešenja večitih otvorenih pitanja…

Starlight
6 mjeseci prije

Iza Zhidova je podrska Amerike I fasistickog nato pakta

tuf
6 mjeseci prije

Vidjeti će se po tome da li bude nastao sekundarni front. Jer ako su, u scenariju s minimalnom šansom, Palestinci samoinicijativno pokrenuli novu Intifadu – neka im je Alah na pomoći. Po scenariju gdje Iran stoji iza ove akcije, a potencijalno u suradnji s Kinom i Rusijom, onda im je bolje da idu do kraja s direktnim uključivanjem u sukob jer će Palestince, prepuštene samima sebi uz tek neku deklarativnu pomoć, ovi pobiti u stotinama tisuća uz oranje Gaze da će ljudi živjeti među ruševinama. Ne vidim kako će ovo izaći na dobro jer bilo kakva ozbiljna ugroza izraelske države može potegnuti nuklearnu odmazdu. Sve u svemu indikativno je da Mossad, unatoč širokoj mreži plaćenika/doušnika u palestinskim redovima, tobože nije imao indikacije o opsežnoj akciji koja se sprema. Britanci su u nekim obavještajnim izazovima muha na zidu prostorije u kojoj šapću Putin i Xi – a da Mossad ne bi… Čitaj više »

Xpeng
6 mjeseci prije

Mossad zna sve, to je lažna zastava, rat u Ukrajini je isto lažna zastava, taj rat su anglo-saxi uvalili Rusima i Ukrima

Nenad
6 mjeseci prije

Primjetio sam nekoliko snimaka ( iz raznih kuteva) raketiranja jednog nebodera koji se sa tri “pogotka” urusio slicno kao tornjevi u New Yorku. Kod svakog “pogotka” se primjecuje eksplozija u samom podnozju nebodera da bi se neboder kod svake eksplozije lijepo urusio i slozio. Cudne neke rakete.. 😉

whitespace
6 mjeseci prije

Kako god, povijesna prilika Izraelaca da se riješe ovih divljaka(glavo-sjekaca)

Max
6 mjeseci prije

Podsjetio bih da sam ja u svome kpmentaru događaja iznio slične teze prije dotičnog gospodina jer se to nameće kao logičan zaključak.

Ne mogu šutjeti
6 mjeseci prije

Lako moguće da je false flag. Ako je tako, kako će spriječiti da situacija ne krene u potpuno neplaniranom smjeru. Ako se počnu uključivati i druge strane bojim se da niko ne može predvidjeti kako će se sve završiti. Jedno je sigurno, Izrael će imati velike žrtve a Palestinci, ono što ostane od njih, možda sve izgube

Roccos
6 mjeseci prije

Mala je mogućnost da je Izrael ostao “iznenadjen i uvredjen”,prije bih rekao da su sve ovo dopustili pa da imaju razlog jednom zauvijek završiti sa Gazom,ali kako to obično biva,najčešće nikad ne ispadne kako je planirano.Sad,ili će se rasplamsati neviđen krkljanac,ili će planeri svega spustiti loptu.

Afrika
6 mjeseci prije

Druže ovo je igra kako izatomirati Iran

Afrika
6 mjeseci prije

Nikako da shvate
Izrobitizirana telad

Primat
6 mjeseci prije

sve sto si napisao, razlog je da otvorimo nesto arhivskog iz podruma, i zapalimo cubu.
vec smo usli u vrijeme mucenistva, ..i ja kazem, – fala ti Boze!
…dosta vise razvlacenja žvake… lp.

Koja
6 mjeseci prije

…a “njega” eto opet “sina” među nama?

abc
6 mjeseci prije

Sve više je jasno da se je radilo o namještaljki. Hamas radi za koristi Izraela, koji je žrtvovao 1000 ljudi, da može sad uništiti ili protjerati 2 miliona palestinskih civila i time zaključiti okupaciju Palestine, bez osude UN-a.

abc
6 mjeseci prije

Sve više je jasno da se je radilo o namještaljki. Hamas radi za koristi Izraela, koji je žrtvovao 1000 ljudi, da može sad uništiti ili protjerati 2 miliona palestinskih civila i time zaključiti okupaciju Palestine, bez osude UN-a.

hiber
6 mjeseci prije

Onda je u pitanju lako riješiva situacija. Rusija i Kina se odreknu HAMASa i proglase ga terorističkom organizacijom, sto ih dovodi u sukob sa Iranom kao upravljačom i Qatarom kao financijerom terorizma. Zatim se pod međunarodnom istragom otplete cijela priča. Naravno, Rusija šuti i sada se razgovara na Vijeću sigurnosti. Nakon toga, problemi Rusije će se udvostručiti, a kako sam davno rekao od Krčkog mosta se mogu pozdraviti. Sto se tice Irana ovdje je samo u pitanju da li im je Putin doznačio nuklearno oružje ili ne? U svako slučaju Gaza je otposana i samo je tehničko pitanje kako stanovnistvo preseliti u Europu.

MladenSt
6 mjeseci prije

Ja bi s tim Arapima napunija republiku Srbsku .😃

StrucLJak
6 mjeseci prije

Ti,u biti,cijelo ovo vrijeme navijas za vlastitu propast a da toga nisu ni svjestan.hvala.

Hazarikus
6 mjeseci prije

Svjetsko židovstvo je dugo sanjalo o preseljenju na područje današnje Ukrajine i osnivanja svog Hazarskog Kaganata. Uostalom, trenutna teritorija Izraela je izuzetno neugodno mjesto za život. Židovi imaju takve planove već jako dugo… Zato je Staljin “dao zeleno svjetlo” stvaranje židovske države… Ali! Staljin je poslao Židove da grade “naciju” u mrtvom pijesku među Arapima, umjesto plodnog teritorija Ukrajine… Nedavno su Mihail Poltoranin i bivši rabin Eduard Hodos puno razgovarali o tome, i još nekoliko upućenih ličnosti. Još 2013. godine Židov Henri Kisindžer otvoreno je izjavio da će Izrael prestati postojati nakon 2022. godine… Gdje će se onda Izrael “pojaviti”?… “Isplivaće” na površinu u “Nebeskom Jeruzalemu” – u Hazarskom Kaganatu – koji se sada čisti od cjelokupne gojimske populacije na području sadašnje Ukrajine… A sada se spominje “Predviđanja Žirinovskog 2019.” i izgleda vrlo smiješno!! Uostalom, još 2009. godine, u programu “Dva protiv jednog”, Žirik je već iznio ove planove, koji… Čitaj više »

borjana
6 mjeseci prije

Pa to je bilo jasno od samog početka tako masovnog napada na izrael i sa tolikim ljudstvom i tehnikom, a mosad tek saznao iz breaking news. Zbog nesrazmjerne uporabe vojne sile od strane izraela na tako malom i gusto naseljenom području žestoko će prosvjedovati cijeli islamski svijet, najoštrije kritike uputiti izraelu i prosvjedne note, odaslati neupitnu verbalnu potporu palestinskom narodu, prijetiti i zveckati oružjem, neki će možda čak poslati i vlastite ekstrembe džihadiste u sukob sa željom da se više i ne vrate. Teško je uopće za pretpostaviti da bi se tu zbog palestinskog naroda, koji je ionako već odavno navikao na patnju i progon, nešto moglo više dogoditi u smislu eskalacije sukoba. Kao i uvijek do sada, zasigurno će biti prepušteni sami sebi i njihovoj sudbini. Za pretpostaviti je također da je ovo jedinstvena i neponovljiva prigoda za izrael da na području Gaze naistrag odradi “konačno riješenje” palestinskog pitanja.… Čitaj više »

lulu
6 mjeseci prije

meni govoriš?

Ukratko
6 mjeseci prije

Treba naci razlog kako opravdati masakar 250 mladih ljudi na muzickom koncertu
Ali, sve za rublje, pardon , dolara ili eure koji propadaju ali ih ipak volimo

Euro
6 mjeseci prije

bas je ova prica cudna. a gdje su sad ti palestinci koji su up/napali Izrael? I koliko jih je bilo?

Гавран
6 mjeseci prije

Sve ovo me potseti na istinit događaj događaj 2026. godine u Puli, ulica Flavijevska br.6 Stan br 5.
Neko zvoni na ulaznim vratima vlasnik otvara vrata.
Dobar dan, dobar dan. Izvolite što hoćete?
Mi smo antički Rimljani i vaša zgrada je protuzakonito izgrađena na mestu hrama boginje lova Dijane.
Pa dosta dobro govorite suvremeni Hrvatski, a antički narod?
Mi smo Rumuni koji su emocijonalno sledbenici kulta boginje Dijane, a po ženskoj haplogrupi genetski naslednici Rimskog carstva. Kod nas je otac nebitan i neuhvatljiv.
Dosta ste crni, a i po opisu, ličite mi na Cigane. Da mi smo Cigani i uvek smo se bavili krivilovom u slavu boginje Dijane. Molimo vas da se u zakonskom roku iselite.
A šta je sa gornjom Mezijom sada zvanom Srbijom.
Nju smo već naselili.
E sada LAKŠE DIŠEM.

MladenSt
6 mjeseci prije

Ma daj zemljače ,koji ti je ku.ac ,ljutiš se i ispadaš iz takta bez veze .

MladenSt
6 mjeseci prije

Ima li ko zatući vođu Hamasa ,drogira ljude i posla ih u samoubilačku akciju .

MladenSt
6 mjeseci prije

Stalno gledam u nebo da nebi koji vitar s Levanta dopuva kojeg paraglajderaša s puškom .

Odjel za odnose sa Zemljom
6 mjeseci prije

Postovani lulu,

Zahvaljujuci vasem konstantnom krsenju rijeci koju ste dali, “Oce nas” je upravo zbog Vas dostigao platinastu nakladu te je vec 6ti mjesec zaredom na vrhu nase top liste molitva.

Sve vam je oprosteno, mir sa vama i sarajte malo i “Zdravo Marijo”.

Zauvjek vasi, nebeski.

p.s. ne krsite rijec vise

NOME
6 mjeseci prije

nema šanse da izraelci nisu znali….ovo je trebalo njima i amerima da krene čišćenje gaze, i zap obale i irana kao glavnog cilja- ovi su na korak do nukl. oružja, a možda već i imaju….hamasom u srži upravljaju izraelci, kao što isilom ameri. ….narod palestinci će u egzodus prema eu, tko preživi…… od hamasa neće ostati dugmići, a hezbolah i irance ćeka dugotrajni rat sa sad i izraelom,,,,od nuk još ništa, jer sve ide po planu……

Realno
6 mjeseci prije

Jes zadnji ti je već zadnjih godinu dana pa kad se dobro ispunjetaš kod don Šime eto tebe nazad.

Sardelino
6 mjeseci prije

Da li se radi o lažnoj zastavi znati će se unutar nekoliko sljedećih tjedana. Ako Židovi obave etničko čišćenje Palestinaca uz totalno rušenje Gaze kao građevinskog objekta (za što im ne manjka sredstava i podrške cjelokupnog zapada – traže i osobno dobijaju njihovu potporu za taj naum), onda će bjelodano biti jasno da se radi o lažnoj zastavi.
Ako Židovi nakon mjesec ili dva ne ostvare svoje navedene proklamirane ciljeve jer su se u sukob u obranu Palestinaca uključile i subjekti koji ih podržavaju onda po toj osnovi mogu zaključiti da je ovaj hamasov odbranbeni napad pokrenut planski neovisno o znanju ili neznanju tajnih službi Izraela i anglosasa.

6 mjeseci prije

Ne žurite s zaključcima , biče iznenađenja !

hiber
6 mjeseci prije

U krivom ste modu. Nema vise palestinaca ni izraelaca. Bilo je to nekad za vrijeme Arafata i svjetovnog cionizma, u vrijeme nacionalnih država. Sada je mod u potpunosti promjenjen. Palestinci u Gazi su sklizli u islamizam, a islamizam negira nacionalne države. Ukratko, islamisti nisu vidjeli u zrtvama Izraelce nego nevjernike, a nacionalizam i sekularizam dozivljavali kao slabost. Ono sto HAMAS nije vidio je da je izraelski mod pomaknut iz svjetovnog cionizma u religiozni cionizam. Pokolj je izazvao katarzu, i sada će ubiti boga u Gazi. Oni jednostavno ne vide vise Palestince nego humanoidne divljake. Jedini preporuka je ako imate nekoga u Gazi neka bježi glavom bez obzira. Svi su digli ruke od Gaze, EU je suspendirala bilo kakvu pomoć, USA je dostavio ogromnu količinu dalekometnih prijektila. Da je dostavio samo pola od toga Ukraini, rat bi davno završio. Na Gazu je u 36 sati palo preko 800 teskih projektila, vojska… Čitaj više »

Iva
6 mjeseci prije

Može da se desi da i nas ovde pretvore Arapi u rezervat. U Subotici, Pirotu, Šidu i još nekim mestima migranti već prave haos. Prošle nedelje su u Beogradu, u frizerskom salonu prebili i izboli vlasnika radnje i njegovog brata. Bratu je teško povređeno oko i lekari mu se bore za život.

Shox
6 mjeseci prije

 
“Svi ćemo umrijeti, svi, kakav cirkus! Samo to bi nas trebalo natjerati da volimo jedni druge, ali to ne činimo. Teroriziramo jedni druge glupostima, pojede nas ništa.” -Charles Bukowski

Sam
6 mjeseci prije

Strasno je kakav mulj se nalazi u tvojoj kockastoj glavi iz hercegovackog kamenjara.
Mislim da su se i roditelji odrekli takvog hermafrodita,jednostavno sto nemas nista ljudsko u sebi.
Inace taka porod ili tacnije izrod se desava nekih 800 miliona poroda u prosjeku.

Slow Motion
6 mjeseci prije

Mirise na ww3..

JEN
6 mjeseci prije

Rusija i Kina podrzavaju plan dvije drzave. Zasto je to neprihvatljivo?

Biti-ili-ne-biti
6 mjeseci prije

David Icke, Alex Jones i mnogi drugi odavno tvrde da zapadni bankari financiraju i Hamas i Hezbollah da imaju oružje i sve ostalo što im treba za ratni cirkus na štetu običnih ljudi u Izraelu i Palestini. Netko je postavio vrlo dobro pitanje – odakle Hezbollahu ogromna hrpa novca potrebna za 5000 raketa koje su lansirali da zbune Iron Dome, izraelski obrambeni raketni sustav koji nije mogao reagirati na toliko mnogo raketa. Kako to da Izrael misteriozno “nije vidio” vojnike Hezbollaha koji su “neprimjetno prešli u Izrael” i pobili i zarobili hrpu ljudi – to je zato što je sve dogovoreno i inscenirano. Dakle, ideja je da Hezbollah napadne Izrael, da bi Izrael imao opravdanje da ubija Palestince i postupno im oduzima teritorij i to je osnovna ideja bankara koji financiraju taj ratni cirkus koji traje već desetljećima. Na tu lukavu foru su oduzeli Palestini do sada više od 90… Čitaj više »

ZriBra
6 mjeseci prije

Za “više ciljeve”nije problem žrtvovati oko tisuću ovaca u jednom i desetak tisuća u drugom toru.

6 mjeseci prije

Dobro, sada je već svima jasno da je u pitanju “false flag”. Šin Bet (koji je zadužen za situaciju u lokalu a ne Mosad) nije mogao da bude prevaren jer u Hamasu imaju više svojih ljudi nego onih koji to nisu. Valja se setiti i bombardovanja Sirije: kako to da im ne promiču iranske pošiljke naoružanja Hezbolahu čak ni na prolazu kroz Siriju a ovi im prešli granicu?!? Dakle navlakuša, sada se otvara više pitanja. Šta je cilj? “Preoravanje” Gaze i zadavanje teškog udarca neprijatelju se nameće kao logičan razlog – korišćenje konfliktne situacije u svetu gde očekuju da ne bude snažne osude čak i ako se otkrije njihova prljava igra. Ali upravo zbog situacije u svetu treba ovo gledati u širem kontekstu. Jasno nam je da Vašington stoji iza svih ratova današnjice pa tako i iza ovog, paljenje Blistoka je nešto što smo odavno očekivali ali tek sada Vašingtonu… Čitaj više »

Pera
6 mjeseci prije

Reše gazu i šta onda ? Pa Amerikanci žive od rata. Najprofitabilnija industrija nikada ne rešava sukobe ona ih iznova stvara.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI