Jemen: Sukob jemenskog branitelja i saudijskih vojnika na distanci od 3 metra (VIDEO)

Borba prsa u prsa u Jemenu
23 komentara

O Jemenu nema puno vijesti. Ono što se objavi, objavi se na alternativnim medijima. Tamo agresija, na jednu suverenu zemlju, za zapadne medije ne postoji. Međutim hrabrost jemenskih branitelja svoje zemlje će ostati zapisana u povijesti.

Donosimo jedan takav video na kojem možemo vidjeti kako jemenski branitelj bez ustručavanja juriša na saudijske vojnike. Rat nikomu ne donosi dobro. Vjerojatno su i ti saudijski vojnici sinovi majki koje će ih oplakivati. Sigurno nisu članovi bogatih obitelji ogrezlih u dekadenciji. Video ima za cilj podsjetiti na onu staru Njegoševu “Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“.

Zeleno označeni su branitelji Jemena, a crveni su saudijski borci:


Još jedan video neviđene hrabrosti jemenskih branitelja možete pogledati ovdje.

Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mićo
6 godine prije

Lijep je osjećaj viđet kad neko citira izreku iz mojih krajeva, do prije desetak godina sam sa ponosom isticao odakle sam. Sad me sramota reći odakle sam, jer me odmah poistovijete sa bandom, koja upravlja sa ovo malo kamenjara, što nas podsjeća, da je nekad čojstvo bilo na prvom mjestu.
Svak čas, za ovaj tekst !

Korisnik_postoji
6 godine prije

Nemojmo zaboraviti taktičke sandale, bez njih ne bi bili upola kakvi su sad.

Sinisa
6 godine prije

Gazda…tako se ratuje a ne kao oni jadni Aerikanci sto ne davno izginuse kao golubovi.

Mölltaler
6 godine prije

Malo mi je sumnjiva snimka. Negdje taman prije nego će ih upucati na 1.51 ili 1.52 je nekakav prekid kao da je nešto izrezano.

Ana
6 godine prije

U Jemenu nema “napada kemijskim oruzjem i otrovane djecice statista u kukuruzu”

otpisani
6 godine prije

“Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka“. neodoljivo me podsjeća na mudru talijansku uzrečicu – “più ignorante, più combatente” (što znači otprilike – što si manje učen to si bolji borac)

… da, neko će reći da je članak dobar, ali je video isječak vrlo uznemirujući.
Ovdje gledamo kako je dvoje ubijeno pred našim očima i velika izgleda hrabrost, čovjeka koji je imao izuzatnu sreću (ovaj put) da nije on prije dobio metak i poginuo.
Kada pogledam okružje u kojem se bore u istom se trenutku nameće pitanje – za štó se bore?

Tu istu stvar smo imali i u našim krajevima… Izludili su naivne građane i u ime “oslobađanja” i “samostalnosti” poveli bratoubilački rat, da bi ubrzo shvatili da smo prevareni i da od slobode i samostalnosti nema ni traga a ono što je bilo naše sada je tuđe ili uništeno.

NAPOLEON
6 godine prije

Odakle resursi ovim jemencima da odolijevaju saudijskoj koaliciji ? Ovo traje već jako dugo pa se pitam dali saudijci uopće hoće brzu pobjedu ili samo hoće da što dulje rasturaju Jemen. Možda žele da njihovi vojnici steknu vojno iskustvo kako bi postali ozbiljna vojna sila bliskog istoka.

Ivan
6 godine prije

Tip je isao na sve ili nista. Takticki vrlo uspjesno, ali da su imali pomoc od svojih suboraca ne bi prosao im ni na 50m, kukavice su se povukli I ostavili svoje dvoje ukljestene u zaklonu.

Zare
6 godine prije

Izvinite kolko sam protiv SA, al za mene ovaj nije hrabar nego jedna obicna (sretna) budala

Flinston
6 godine prije

Svaka čast jemenskim borcima! No, s ljudske strane se mora odati priznanje za hrabrost ovoj dvojici što su ostali, a ona kukavica što je pobjegla i napustila drugare je jedna obična gnjida. I samo zbog toga odajem poštovanje ovim što su izginuli. Obični ljudi, ostali do kraja. Na stranu to što SA izvršava agresiju i što su agresori.

nikud nikam
6 godine prije

Poučak br. 1. tu nitko živ pucati ne zna. probaj mi to izvesti na 200 m udaljenosti sa bilo kakvom puškom pa da te pitam kako se zoveš.

Ivi tz
6 godine prije

Sad se zapadni deMonkrati ne javljaju kad se par godina Jemen napada. Fujjj evropo…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI

Nije pronađen nijedan rezultat.