Julianu Assangeu uskraćuju pravo na razgovor s odvjetnicima

Julian Assange iza žice
16 komentara

Zapravo, „tortura pravne države“ bi trebao biti „oksimoron“, ali nakon intervjua kojeg smo preveli na ovom portalu i istine o slučaju Assange koju je iznio specijalni predstavnik Ujedinjenih naroda za mučenje i torturu, koji je otkrio da su „liberalne zapadne demokracije“, kojima se pridružio Ekvador, napravile stvari na kojima im može „pozavidjeti“ pravosuđe Saudijske Arabije.

Mediji, ne svi, naravno, javljaju kako je trećeg dana svog saslušanja o izručenju utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange zamjerio sudu što mu brani komunikaciju sa svojim pravnim timom rekavši da njegovi tužitelji imaju “100 puta više sati kontakta svakog dana.”

Nakon upita tužiteljstvu je li on optužen za „politička djela“, Assange je rekao sudu da je „problem u tome što se ne može sastati ni privatno komunicirati sa svojim odvjetnicima“.

Sutkinja Vanessa Baraitser odgovorila je novinaru i izdavaču da mu neće dopustiti da se obrati sudu.

“Gospodine Assange, optuženi uglavnom nemaju pravo glasa”, rekla je predstavnica „pravne države“ Velike Britanije.

Australac je nastavio pokušavati doći do riječi, tako da je sutkinja odgodila raspravu na pet minuta, dok je obrambeni tim Assangea održao “privatni” sastanak.

“Druga strana ima oko 100 sati dnevno komunikacija”, rekao je Assange po završetku izlaganja, dodajući da je njegov pravni tim izvrgnut špijunaži.

„Dosta je špijuniranja mojih odvjetnika. Ovdje ima određeni broj neimenovanih službenika veleposlanstava. Ovdje su dva mikrofona. Kakva je svrha pitati mogu li se koncentrirati ako ne mogu sudjelovati? Ja sam jednako sudionik ovog postupka kao da sam na Wimbledonu”, našalio se Assange dok je tvrdio da je na dijelu gdje je mjesto optuženika bio mikrofon.

Tim obrane tražio je da se Assange ukloni s klupe, kako bi mogao sjediti sa svojim pravnim timom. Tužitelji se, navodno, nisu protivili, ali je sutkinja smatrala da moraju biti i sigurnosni timovi.

“To je vaša odluka, gospođo”, kazali su tužitelji.

Branitelj Edward Fitzgerald tvrdio je da Assange nikome nije prijetnja, dodavši: “On je miran čovjek intelektualne prirode. Nema razloga da ne sjedi s nama.”

Sutkinja je zatim pitala žele li podnijeti formalni zahtjev za jamstvo kako bi to ostvarili. Obrambeni tim podnijet će službenu molbu za jamčevinu, a odluka će biti donesena u četvrtak ujutro. Zasad će Assange ostati na klupi za optuženike daleko od svog pravnog tima.

Ročište za izručenje raspravlja o tome je li zahtjev Sjedinjenih Država za izručenjem legitiman prema uvjetima ugovora iz 2003. između Velike Britanije i SAD-a.

Ako bude izručen i osuđen, Assange se suočava s više desetina optužbi za zavjeru s mogućom doživotnom kaznom. Pravni tim osnivača WikiLeaksa insistira na tome da je slučaj tužiteljstva pun “laži, laži i samo laži”.

O čemu je točno riječ i sve ono što mediji ne žele pisati o slučaju Julliana Assangea možete pročitati u intervjuu čiji sadržaj graniči s horor verzijom  znanstvene fantastike, kojeg je švicarskoj Republici dao specijalni izvjestitelj Ujedinjenih naroda mučenje i torturu Nils Melzer.

Slučaj Julian Assange po priznanju Melzera: Švedska i zapadne „demokracije“ su gore od bilo koje tiranije

julian assangePravna torturaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Abe 04
4 godine prije

Juliane, oprostit ćemo ti što ne čitaš Logično – svejedno ti želim poručiti riječi podrške. Još dugo da poživiš i da izdržiš i sačuvaš zdravlje, istina je na tvojoj strani. Ne daj zombijima gušta.

Drazen
4 godine prije

Može sjediti sa njima, ali treba prvo reći na kojoj stolici pa da “sigurnosni” tim osigura da mu se stolica ne ljulja i još neke manje popravke da urade na stolici.

Ive
4 godine prije

Ovdije se vise sudi slobodi govora vise nego samom J.A. Njegovo kriminalno djelo je sto je zlocincima rekao da su zlocinci.

karma
4 godine prije

Sotona vlada planetom zemljom. Amen. Citajte novi zavjet i otvorit ce vam se oci. Biblije posvuda a nigdje blizu vas?

Duki
4 godine prije

Izmeti iz tzv “kolijevke demokracije i ljudskih prava”
Staljin je bio malla beba za ove monstrume !👍
I takvi su nam krojili pravdu ovdje !
No svaka sila za vremena !

imalijosnade
4 godine prije

Šteta što je Julijan previše vjerovao demokratskim fašistima! Trebao je na vrjema u neku “totalitarnu” zemlju ranije zbrisati, poput Snowdena .. Od života njegova nema više ništa – čak i da ga puste, da mu se izvinu i novčano oštetu isplate.. sve je to vise nebitno.

Max
4 godine prije

U svoje ime izražavam protest i zgražanje nad svim što ovaj čovjek trpi znam da slobodoljubivi čitatelji ovog portala misle isto

eks
4 godine prije

Užas, šta su napravili od čoveka.

David
4 godine prije

Vrli novi svijet, sve puca od demokracije i tolerancije, ali samo kad su “prava” gejeva u pitanju. Drugi ljudi i njihova OSNOVNA LJUDSKA prava nisu bitni. Neoliberalni fašizam.

Kan Horde
4 godine prije

Tortura pravne države jest oksimoron – ili nema torture ili nema pravne države. Kao prevara poštenog čovjeka – ili nema prevare i.li čovjek nije pošten. Bio je prividno pošten, kao i prividna pravna država.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI