Juncker: SAD su izvijestile EU da će napad na Siriju biti “ograničen”

Juncker - Tusk
18 komentara

“SAD su pokrenule napad na Siriju kako bi se sirijski režim spriječio u daljnjem korištenju kemijskog oružja”, izjavio je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Kako je rekao Juncker, “to bi trebao biti jasan odgovor kako je upotreba takvog oružja nedopuštena”.

Prema Junckeru, Sjedinjene Američke Države su obavijestile Europsku uniju da će raketni napad biti “ograničen”, prenosi DW.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk je podržao američki raketni napad na sirijsku zrakoplovnu bazu.

Tusk je rekao “kako su Sjedinjene Američke Države u uvjetima barbarskog kemijskog napada pokazale odlučnost”.

U međuvremenu je njemački kandidat socijaldemokrata za kancelara, Martin Schulz, pozvao Europljane da se u rješavanju sirijske krize fokusiraju na diplomatske napore.

“Predugo, mi Europljani gledamo u SAD i Rusiju”, rekao je Schulz. Po njegovom mišljenju, “Europa mora preuzeti više odgovornosti, ali političke, ne one vojne”.

Jean-Claudea JunckerNapadpodrškaReakcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alen
7 godine prije

Dzaba trosite megabajte na prenosenje reakcija ovih evropskih bezveznjakovica..

Pen
7 godine prije

Amerika je zemlja bez savjesti, narod koji ne zna sto je sramota, nacija bivsih kauboja i kriminalaca, nacija koja zivi na satelitima i grbaci cijelog svijeta.

Onden
7 godine prije

Največa tragedija svijeta je da je postalo istina da je Sirija bacila otrovni plin.

Torino
7 godine prije

Donald Trumo – Make America great again
Stvarno je Amerika velika u laganju, sirenju terorizma i raketiranju vlada koje su priznate u UN.
America I spit in your face.

Tomica
7 godine prije

Ne mogu da se načudim kako nonšalantno svjetski lideri daju izjave da podržavaju, čak i pozivaju na akcije, protiv svih međunarodnih zakona i prava.

F*Europe - America First
7 godine prije

Merkel, aka Hitlerova cerka, je izjavila da ne vjeruje u tu pricu da je sirijska vlada bacila otrov a da opravdava bombardiranje vladinih polozaja zato jer narod u Siriji pati [ EU je uvela ekonomske sankcije ]. Merkel je nadodala da podrzava americku agresiju na Siriju zato jer u UN nije odobren americki postupak, tko je ovdje lud. Cak ni rijeci o sirijskim teroristima ISIS I Jihadistima, ni rijeci o ilegalnom pristvu stranih trupa na podrucju Sirije, Turska, America, Engleska… Sirija je danas kao nekad Spanjolska a Njemacka je u spanjolskom gradjanskom ratu bila zlocinac a zlocinac je i u Siriji. Sjetite se Gurnice. Danas moes raditi sto hoces i ako imas silu sve mozes dokazati da je ispravno. Tu je ispod na engleski orginal. She said: “The attack of the United States is understandable given the dimension of the war crimes, given the suffering of innocent people, and given… Čitaj više »

Helena
7 godine prije

“Sve teče. Niko još nije zagazio u istu reku”.

Smutljiva era Riba je završena. Oni su gotovi.

“Jedna temeljna istina moze biti iskoristena kao temelj planine lazi, i ako kopamo dovoljno duboko u tu planinu lazi, i iznesemo istinu na povrsinu i postavimo je na vrh planine – cijela planina lazi ce se urusiti pod tezinom istine. Nista nije razornije po strukturu lazi doli otkrivanje istine na kojoj je ta struktura bazirana, zato sto sok od otkrica te istine vibrira i nastavlja vibrirati kroz Zemlju generacijama nakon toga, budeci cak i one ljude koji nemaju zelju biti probudjeni.”

mou
7 godine prije

Po Merkel ako neka rezolucija ne moze proci u UN onda je opravdano zaobici tu rezoluciju…a onda koji ce nam k* UN?
I zasto tako ne bi radila i Rusija?
Covjeku se prvrce stomak od njihovog izvrcanja rijeci.

US-rani tvrdu da oni koriste precision guided bombe, rakete a od 59 raketa 23 su nestale tko zna gdje a mogle su pasti i na naseljena podrucja.
Toliko o njihovom prciznom oruzju.
Ponovi laz tisucu puta i postane istina , odnosi se na to da je americko oruzje precizno kad udara po protivniku.

Filip
7 godine prije

Europa je sama sebi pucala u glavu,nadam se da će Marine uvesti reda

Sarajevo
7 godine prije

EU i USA hrane i brane ove “borce za slobodu” borce u Idlibu:
https://twitter.com/maytham956/status/850609024152338432

Alen II
7 godine prije

Svi su oni, formalno-pravno, sudionici u još jednom zločinu, kao i mainstream mediji koji apriori optužuju legitimnu sirijsku vladu i njihovog predsjednika. Njima je cilj srušiti međunarodni pravni poredak, jer taj poredak, kakav jeste da jeste, ipak predstavlja svojevrsnu barikadu pred galopirajućom samovoljom zapadne imperijalističke oligarhije.

dalmata
7 godine prije

Kod nas u Damaciji se kaze” mozes kako oces,neces dokle oces”

jorgen
7 godine prije

U skladu s gornjim izjavama, Europa treba preuzeti odgovornost te vojno intervenirati na području SAD-a kako bi se američkom režimu dokazalo kako njihove barbarske vojne akcije nad civilima poput Mosula neće proći nekažnjeno.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI