Južni Sudan i Rusija označili su naftu, plin i infrastrukturu kao put za suradnju

Awut Deng Acuil - Sergej Lavrov
4 komentara

Južni Sudan i Rusija identificirali su naftu, plin i infrastrukturu kao područja u kojima bi se mogla odvijati daljnja suradnja, rekla je ministrica vanjskih poslova afričke države Awut Deng Acuil.

“Pa to je bilo kada smo potpisali memorandum, to je ono što ja pratim. Sada smo identificirali područja na kojima možemo surađivati s Rusijom. Znamo da postoji vrlo dobra tehnologija u pogledu prirodnog plina, i u nafti, a mi imamo ugljen – imamo toliko minerala – pa smo htjeli identificirati područja do kojih ruske tvrtke sada mogu doći. Oni mogu doći čak i do sektora rafinerije i do infrastrukture, jer nemamo ceste – nemamo željeznicu “, rekla je na pitanje o ugovorima o nafti i plinu s ruskim tvrtkama.

Prema njenim riječima, zemlja trenutno proizvodi 170.000 barela nafte dnevno, a ove godine planira doseći 200.000 barela dnevno.

Upitana o potencijalnoj vojnoj suradnji ministrica je odgovorila da između dviju zemalja nema “ničega takvog”.

Ministrica vanjskih poslova posjetila je Moskvu od 27. do 29. siječnja, gdje se sastala s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovim kako bi nastavila razgovore koje su započeli tijekom summita Rusija-Afrika 2019. u Sočiju. Dvije zemlje su potpisale memorandum o suradnji tijekom događaja.

Ruska pomoćSuradnja Rusije i Južnog Sudana
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nessy
4 godine prije

Svaka cast cijenjenoj ministrici Awut Deng Acuil, ali ja ne bih mirno zaspao kraj nje. Probude li se geni?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI