fbpx

Za poljskog dužnosnika je ruska pomoć zapravo „raspoređivanje vojske“ u Italiji

Iljusin Il-76

Stručnjak poljskog “Centra za orijentalne studije” Andrzej Wilk neizravno je potvrdio verziju da je Poljska bila ta koja nije dozvolila da vojni transportni avioni IL-76 ruskih zrakoplovnih snaga brže i lakše dođu do Italije, zbog čega su bili prisiljeni letjeti preko Crnog mora i Balkana.

Podsjetimo, ranije su u blogosferi distribuirane snimke sa stranice koja prati rute leta Flyradar24, na kojima se vidi kako ruski IL-76 ne lete u Italiju ne izravno, već prave impresivnu „obilaznicu“. Blogeri sugeriraju da je Poljska zatvorila zračni koridor za ruske avione. Do danas ne postoji službena potvrda te verzije, ali je dan prije glavni stručnjak za unutarnju sigurnost u istočnoj Europi iz poljskog „Centra za orijentalne studije“ Andrzej Wilk da izjavu koja sugerira da je Varšava zabranila ruskim zrakoplovima prelet preko poljskog nacionalnog teritorija.

“Podrška Rusije u borbi protiv koronavirusa može imati posljedice na buduće odnose Moskve i Rima i poziciju Italije u vezi s ruskom vojnom prijetnjom u Europi. Postupci koji pokazuju raniju pripremu Rusije za ovu vrstu pomoći, kao i način na koji se može dogovoriti o ovom pitanju, omogućuju nam da to smatramo još jednim elementom napora Moskve na uništavanje kohezije saveznika u NATO-u, slično kao i akcije poduzete protiv Turske prije godinu dana s opskrbom modernim sustavima proturaketne obrane po povoljnim uvjetima za Ankaru, s čime se američki saveznici nisu složili“, rekao je Andrzej Wilk.

Wilk Je posebnu pažnju posvetio ruskim vojnim kamionima Kamaz koji su stigli u Italiju.

“Informacije o slanju vozila Kamaz u Italiju s aerosolnim uređajima za dezinfekciju treba shvatiti kao privremeno raspoređivanje redovnih jedinica ruske vojske na teritoriju ove zemlje”, rekao je stručnjak iz Centra za orijentalne studije.

Andrzej Wilk je radio kao stručnjak u ministarstvu obrane Poljske, a potom kao viši specijalist u odjelu za stratešku obranu ministarstva. Diplomirao je na vojnom fakultetu Poljske akademije nacionalne obrane.

„Brza priprema i provedba operacija za pomoć onima koji se u Italiji bore s koronavirusom nisu bili glavni izazov za ruske oružane snage. Iako do sada nije zabilježen nijedan slučaj zaraze Covidom-19 u redovima ruske vojske, od početka mjeseca poduzete su mjere za zaštitu osoblja od epidemije. 12. ožujka stvoreno je operativno osoblje u ministarstvu obrane Rusije kako bi se spriječilo širenje koronavirusne infekcije u ruskim oružanim snagama, na čelu s prvim zamjenikom ministra Ruslanom Čalikovim. Radiološke, kemijske i biološke snage obrane igraju vodeću ulogu u svim projektima obuke, a vojne medicinske službe imaju pomoćnu ulogu. Jedan od glavnih razloga za to je što one provode široko shvaćene zadatke dezinfekcije, kako u pogledu čišćenja pokretnih tvari, tako i specifičnih područja. Podatke o slanju automobila KamAZ u Italiju s aerosolnim uređajima za dezinfekciju treba shvatiti kao potvrdu o privremenom raspoređivanju redovitih postrojbi ruske vojske na teritoriju ove zemlje. Potez Rusije trebalo bi smatrati sudjelovanjem ministarstva obrane, a ne, kao što je to bilo mnogo puta u slučaju prirodnih katastrofa, ministarstva za izvanredne situacije i civilnu obranu“, napisao je Andrzej Wilk na stranicama Centra za orijentalne studije iz Varšave.

Također vrijedi napomenuti da je predsjednik Komisije za informacijsku politiku Vijeća Ruske Federacije Aleksej Puškov bio prvi visoki ruski političar koji je potvrdio verziju poljskog uskraćivanja prolaska kroz njihov zračni prostor, a postupke Poljske je opisao kao “podmukle”.

„Poljska kroz njezin zračni prostor nije propustila ruske zrakoplove za pomoći Italiji. To je podmuklost na razini javne politike. Štoviše, pomoć je otišla savezniku Poljske u EU i NATO paktu. Od sada Rusija ništa ne bi trebala dati Poljskoj. Ništa”, napisao je senator Puškov na svom Twitteru.

OSW

100
Ostavite komentar

avatar
10000
 
30 Grupirani komentari
70 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
83 Komentatori
35sKomandant 1001bagermislim..Sinek Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke

Pitanje za redakciju. Jel Vi ne trpite nikakvu kritiku pa zato brišete neke komentare (pritom ostavljajući neke kojima bi ip trebalo blokirati), ili jednostavno radite za … (nekoga), ili možda ne znate…ili….

Mate
Gost
Mate

Također isto to pitanje sve manje i manje pratim portal zbog tog

Siniša
Gost
Siniša

Baš ćete nas razočarati, evo sve nam suze niz leđa teku zbog vas.

Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke

Ja takođe, a i nekoliko poznanika. Razlog: Autorski tekstovi samo g. Kobaš. G.Babić vrti istu rečenicu po 6 puta tokom jednog teksta. Ostali prenose (prepričavaju ili “prevode”) neke “tekstove” odasvud. Komentari priča za sebe. Uzrast čitaoca sve manji, a pamet sve kraća. Obrazovanja i vaspitanja nigde……i.t.d…

Ora
Gost
Ora

Dragance iz Slovacke

Dobro je progledati.

čitalac
Gost
čitalac

Nadam se da će Talijani zapamtiti sve ovo.

Debeli đuro
Gost
Debeli đuro

Znači Rusi osvojili Italiju bez ispaljenih metka s koliko ono,par Kamaza bez naoružanja,ako ovo nije idiotizam,ne znam što je!!!!

Tko tu koga...
Gost
Tko tu koga...

Vrijeme je da FIAT zatvori tvornicu u Tichyju i prebaci proizvodnju nazad u Italiju. Uz jedno veliko hvala!

Mikojan
Gost
Mikojan

Tko tu koga… Kad krene izolacija i prestanak rada privrede u Poljskoj to je vrlo izgledni scenario i nitko neće moći spriječiti preseljenje tvornice u neku drugu državu. Poljaci če ih ispratiti aplauzom, valjda.

nessy
Gost
nessy

Kada se ova situacija smiri, karte ce se dijeliti ponovo, pa ce biti prilike da svaka zemlja nagradi ili kazni druge, ovisno o njihovom odnosu u ovoj krizi.

Ringo10
Gost
Ringo10

Rusija sa Poljskom treba prekinuti sve veze i odnose…povuci ambadadora i osoblje iz Varsave a poljske istjerati i gotova stvar

octopus
Member
octopus

NE prekidati odnose, jer će to poslužiti ovima kmečanje na svjetskom nivou. Treba samo javiti EU i Varšavi da zrakoplovi LOT-a i bilo koji zrakoplov uzletio sa varšavskog aerodroma više ne smiju prelijetati preko teritorije RF, ili će biti prisiljeni spustiti se i oduzeti.

Siniša
Gost
Siniša

Nadam se da budućnost više nikada neće dopustiti da se neki uvijek nađu na strani pobednika.

Sparkling
Gost
Sparkling

Kaže mi jedan prijatelj: “zašto Njemci u WWII nisu dva puta napali Rusiju?” A ja ga pitam: “a zašto bi je napali dva puta?” A on meni: ” pa tako da pređu preko Poljske četiri puta”

pera
Gost
pera

Ne, ne radi se to tako siledzijski kao sto su to poljaci sebi dozvolili. Prvo, poljaci su smetnuli sa uma da je ovo globalna katastrofa i da svojim postupcima ne pogadjaju Rusiju i Ruse, nego na zalost, sve ljude na svetu. Ako se korona naziva humanitarnom katastrofom, sto ona i jeste, sam cin Poljaka je takodje potpomaganje te humanitarne katastrofe.

nessy
Gost
nessy

Ringo10
Ruska ambasada u Poljskoj postoji uglavnom, da pomogne Ruskim gradjanima, dakle to nema smisla.

Borac2
Gost
Borac2

Poljaci kroz povijest zabijaju noz u ledja tako da to ne cudi.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman

Poljaci su dosli do Moskve i razorili ju, a poslije su nestali sa zemljopisne karte.
Moglo bi im se to dogoditi opet i prije dolaska do Moskve.
Neki buduci Putin i Merkel bi se ponovo mogli poigrati na dogovor Molotov Ribbentrop.

Hogar
Gost
Hogar

Mene samo zanima šta to u Poljskoj vrhušci vlasti svi puše, mogi bi i nama da daju malo.

Mora da je vrh stvar čim ih ovoliko boli qrac za stvarnost…

Ico
Gost
Ico

Očito Vlada Poljske na buniki!

Rusofil
Gost
Rusofil

Možda su Rusi, poučeni postupkom Češke, namjerno zaobišli Poljsku, kako bi izbjegli eventualni pokušaj otuđenja pomoći namijenjene Italiji?

mmne
Gost
mmne

kakav je odgovor italije, EU, “demokraskog” svijeta…nesto ne cuh….

Siniša
Gost
Siniša

Zanimljivo i kratkovido….znači zbog nečije frustracije neka Italijani umiru a uz put ćemo im i otimati poslanu pomoć, nisu svesni da će i ovo proći i da će Italijani imati priliku da postave neke stvari na svoje mjesto;posmatrajući kako se ponašaju bivše članice Varšavskog pakta i zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza mogu samo reći Rusija je sretna zato što se to sve raspalo, kome su oni pomagali strašno za vidjeti.
Elem….ova slika mi je izuzetno osvježavajuća, komandni centar Vojske Italije i Rusije…. comment image

hihot
Gost
hihot

još da ti nije promaklo kako nitko od ovih ne poštuje donešene mjere…….?
al, nisi ti tu zbog toga:))
aj sad kreni sa – ALIIIIII…:p

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Lol!! Nemaju maske i rukavice….. 🤔

hihot
Gost
hihot

Tadmur , Ma pusti, stjerao se pred zid – ali teško da će i ovako to shvatiti i prihvatiti.

al očekujem nešto tipa – ubermensch……:)))

Siniša
Gost
Siniša

Da si normalan….zadržao bi fokus, dali su nadljudi ili nisu za tebe su definitivno bogovi.
Definitivno ostani doma.

Siniša
Gost
Siniša

Zbilja zanimljiva situvacija…Rusija,Kina,Kuba stotine osoblja šalje u žarišta i tamo se izlažu bez straha o zarazi, kao da su za jednokratnu upotrebu ili nešto drugo.
Evo i 15ti ruski avion sa pomoći u ljudstvu i robi stigao u Italiju.

Siniša
Gost
Siniša

De ti ćeš me na nešto usmjeriti, zbija si daješ prevelikog značaja…prvo mi je na um palo ima li vojska nešto šta mi nemamo.
Ostani doma, bićeš korisniji.

hihot
Gost
hihot

Siniša – ti-si-sinak-moj- SISTEMSKI BOT! “De ti ćeš me na nešto usmjeriti” – uvjerio si ti sebe u štošta.
oćeš poniuditi objašnjenje ZAŠTO se vojni vrh ne pridržava pravila nametnutih svima??
i koje ti namećeš meni? ČEKAM!!!!!
točka.

Siniša
Gost
Siniša

Ostani doma…

hihot
Gost
hihot

oćeš poniuditi objašnjenje ZAŠTO se vojni vrh ne pridržava pravila nametnutih svima??
i koje ti namećeš meni? ČEKAM!!!!!

šamaranje – logikom. boli? a? 😛

Siniša
Gost
Siniša

Ostani doma…molim te.

hihot
Gost
hihot

Siniša oćeš poniuditi objašnjenje ZAŠTO se vojni vrh ne pridržava pravila nametnutih svima??
i koje ti namećeš meni? ČEKAM!!!!!

šamaranje – logikom. boli? a?

35s
Gost
35s

DzIHAD te maske su za tebe i slicne tebi iskljucive i ogranicene psihice 🤠🧔

hihot
Gost
hihot

slinjčić – utući ću te ovime. UTUĆI 😛

Siniša
Gost
Siniša

Čime?

hihot
Gost
hihot

hehe, mali TROL – stjeran u kut:) kako se migoljiš, milina te ćitati:)

dakle – oćeš poniuditi objašnjenje ZAŠTO se vojni vrh ne pridržava pravila nametnutih svima??
i koje ti namećeš meni? ČEKAM!!!!!

hihot
Gost
hihot

“Licemjerje, dvoličnost ili hipokrizija je ljudska osobina u kojem pojedine osobe ili skupine navode da se drže pojedinih vjerovanja, standarda, kvaliteta, vrlina, ponašanja, vrijednosti ili nekih drugih karakteristika, a u stvari njih sustavno krše.”

a KRŠIŠ odobravanjem ovoga sa slike.. znači – LICEMJER!

Siniša
Gost
Siniša

Zar si ti toliko glup da ne kontaš da se ni u jednom komentaru ne bavim ko, šta, kako ili gde?
Ostani doma, korisniji si….

hihot
Gost
hihot

Zar si ti toliko glup da ne vidiš da meni namećeš pravila koja kod drugih ODOBRAVAŠ?
sine, nešto definitivno u tebi je doživjelo kratki spoj. i vjeruj mi, mira ti neću dati jer je tvoja panika ZARAZNA.
a ovo ” da se ni u jednom komentaru ne bavim ko, šta, kako ili gde?” – samo dokazuje gdje ti intelekt stoji.

LICEMJERU!!!

Siniša
Gost
Siniša

Ostani doma….šizofrenija nije prelazna ali taj mozgojedac nije baš stabilan, vidim da je jadniče žestoko ogladneo.

hihot
Gost
hihot

ostat ću doma. ali, imaš li nešto protiv da večeras sa svojim susjedima sjedim u vrtu za stolom i kartamo?
cca 8 ljudi?
bez maski i rukavica na 30cm jedan od drugog??

čekam, smislen odgovor.

Siniša
Gost
Siniša

Kako nešto smisleno reći nekome ko postavi bezsmisleno potanje, da si uperan ne bi ni postavio tako pitanje posle skoro 4 puna mjeseca od pojave zaraze….ali,u Banja Luci Policija ima pravo i u stan uletati u slučaju zatvorenih zabava ili čega već.
Zbilja ostani doma….

hihot
Gost
hihot

Siniša, znači zabrinut si za zdravlje i živote SVIH osim ljudi sa slike i onih sa kojima će doći u kontakt<?
u ŽARIŠTU epidemije.
nego, jel tebi jasna definicija LICEMJERJA? ovo je retoričko pitanje.

vidimo se kasnije. ne brini, hoćemo.

Siniša
Gost
Siniša

Opet…i to bilo zlo ne bilo.

hihot
Gost
hihot

sine – išamaran si. da nisi svjestan toga – ponudio bi odgovor, al ne možeš jer ti PONOS ne dozvoljava:))

VJERUJ – meni sasvim dovoljno. usput – logika ti nije jaća strana:))

EU dismr
Gost
EU dismr

..zabrana okupljanja važi i za gej-klubove .. 🙂 🙂

hihot
Gost
hihot

Sinša, evo nešto za tebe https://hr.wikipedia.org/wiki/Licemjerje

Malivz
Gost
Malivz

Prvo si postavi pitanje tko ti je to nametnuo pa ako si pametan dobiti ćeš dgovor. Drugo zar još uvijek ne kužiš da je ovo samo igrokaz za mase i paravan za nešto puno veće….

hihot
Gost
hihot

Malivz – vjeruj dragi čovječe – svjestan sam.
ali, lik kojem postavljam pitanje je zagovornik svih tih mjera, tjera mene na poštivanje i – ne nudi odgovor na pitanje koje postavljam.
znači, imam posla sa licemjerom, ne naročito inteligebtnim – a koji truje svojom panikom one labilnije.
kako sam protiv toga, šamaram ga LOGIČNIM pitanjem – koje eskivira.

Hogar
Gost
Hogar

Prvo, čisto sumnjam da su Rusi poslali delegaciju u Italiju a da nisu 5 puta proverili da nisu pozitivni.

Drugo, na slici su VOJNICI koji su ceo život obučavani da rizikuju glavu za tuđi račun i da im meci zuje oko glave. Čisto sumnjam da ih korona nešto mnogo plaši, za razliku od razmaženih histerika poput tebe koji 19 puta postavljaju isto pitanje i INSISTIRAJU da ih neko “ispoštuje” odgovorom.

Siniša ti NIŠTA ne duguje i bio je i previše strpljiiv s tobom.

hihot
Gost
hihot

Hogar – ako ne shvaćaš nelogičnost svega što si utipkao – pomoći ti nema.

a da koristiš mozak, što – ne koristiš postavio bi i tebi pitanje – ne traje li inkubacija 15+ dana, i razmišljaš li koliko ljudi i radnika u zdravstvu ovi mogu zaraziti “jer se ne boje i naučili su riskirati”??

inače, ne bojim se ni ja – imaš nešto priotiv da se nastavim kretati među ljudima iako ne kišem, ne kašljem?

Hogar
Gost
Hogar

Dragi idiote.
Rusi su uveli blokadi granica prema Kini 20. februara, i niko od tog datuma u Rusiju nije mogao da uđe a da nije bio testiran ili nabijen u karantin. Koliko je to puta po 14 dana inkubacije, genije?
Misliš li da ozbiljna država sve radi naprečac i histerično kao ti?
Misliš li da Rusi nisu prvo testirali vojsku, pa onda sve druge? Ako tako misliš, onda ih ne znaš.
Što me ne iznenađuje ni malo.
Edit: Čim dobiješ virus, test pokazuje da si pozitivan. Ne moraš da imaš simptome.

hihot
Gost
hihot

Dragi majmune, znači ne postoji šansa da se zaraze u ŽARIŠTU EPIDEMIJE?
i ne postoji opet šansa da se to prenosi?
evo i ja sam već 14 dana doma – mogu li po tvpome vani na druženje s onima koji su isto nakon 14 dana izašli?
i dalje – hoćeš reći da se ove sa slike – svakodnevno testira? hahaha… sprdilo od karikature si.

Siniša
Gost
Siniša

Zašto troluješ prijatelju i prebacuješ fokus na nešto sasvim deseto. Postavit ću pitanje pandam tvome…da li su medicinski radnici nad ljudi, da li su trgovci nad ljudi, da li su vozači kamiona nad ljudi?
Jesu jer rizikuju svoje zdravlje i svoje živote da bi ti trolčino (a nikada nikome to nisam rekao) moga srati sve oko sebe pa i ovi ljudi na slici svjesno rizikuju svoje živote da bi nešto dobro napravili za pametnjakoviće kao ti koji misle da su pametni pa ovakvim nadljudima prave bezpotreban posao i bezpotreban rizik.
14 dana inkubacije….posle toliko mjeseci i toliko članaka i reči ti oostavljaš apsolutno maloumno pitanje kjega je svjesno i 5ogodišnje dijete moga šurjaka. Posle 14 dana ako si sretan pa si zdrav to ne znači da možeš srati okolo, posle 14 dana ako si zdrav znači da ne možeš nikoga zaraziti ali to ne znači da tebe niko ne može zaraziti jer nisi jedini umišljeni trolova koji kao neslan ovan hoda zemljom.
Imaš gore na jednom članku, bio sam dobar pa su mi pustili link na kojemu se objašnjava kako su to JužnoKorejanci efikasno riješili i postavit ću tebi pametnjakoviću pitanje na tom postu.
PS….zbog validacije sam moro brisati neke atribute, uzmi si na volju i maštu šta sam ti napisao “lijepo”.

Todor
Gost
Todor

E moj ti. Majmun ti je jebao mater pre jedno 7 godina i ti si nastao. Doduse mama je pokusala da abortira ali nije uspela.

hihot
Gost
hihot

todor, znači i hogar je tvoj profil.. nice,

hihot
Gost
hihot

todor, hogar, siniša, sve jedna osoba. lijepo. ali, prepoznati ste. ne samo od mene:-P
probao bi ti ijekavicom, ali toliko školovan i inteligetan – nisi:-)

hihot
Gost
hihot

hogar “Siniša ti NIŠTA ne duguje i bio je i previše strpljiiv s tobom.” – al ga ne sprječava da se vraća sa nesuvislim trolanjem koje podržavaš?
hehe, kakav si i ti pprimjerak nesposoban promišljanju..

Siniša
Gost
Siniša

Ti si čoveče opsan po sebe i po okolinu….budi od koristi i ostani kod kuće čoveče, tako ćeš svetu najviše pomoći.

hihot
Gost
hihot

nemoć:))) ne-moć:))) zgažen si trole.
a sad ti obećajem – na svaki komentar kojim podržavaš ovu histeriju – te hvatam. na-svaki. vidimo se , trole – licemjerni:))

Siniša
Gost
Siniša

Preplašen sam 😢

hihot
Gost
hihot

Siniša, nisi – ti si Gretica 🙂

Siniša
Gost
Siniša

Sve za tebe, terapijski da ti pomogne dići sebi dok još imaš kome….

hihot
Gost
hihot

Sine, zaboravio si – “how dare you . . . 🙂” 😛

hihot
Gost
hihot

Moreno
“Siniša Pretvaraš se u Greticu . . . how dare you . . . 🙂”

hahahahaha…

miki iz USA
Gost
miki iz USA

adna drzava kojoj rusi salju pomoc.

Rolling Bluesman
Gost
Rolling Bluesman

A Ameri, Libija, Sirija, Irak, Vietnam…………

Ive
Gost
Ive

Zato amerikenjci nikome na salju besplatnu pomoc oni svu pomoc naplacauju. Tako su naprimjer Britancima u WWII svu pomoc naplatili do zadnjeg metka, zadnje igle i zadnje kapi znoja koju su amerikenjatosrki vojnici prosuli.
Ali su zato amerikenjci u stanju opljackati, kao sto su Italiju opljackali nedavno testere na Corona virus.

Sparkling
Gost
Sparkling

@miki
Da nisi ti pobjegao iz Disneylanda?

Sarmat
Gost
Sarmat

miku mouse,
jadna je država koja od USANACA traži pomoći

Drakce
Gost
Drakce

Blago tebi miki eto ti si u dobroj drzavi

nessy
Gost
nessy

miki
Donekle se slazem. Ali, to se ne moze usporediti sa USA pomoci. Kad ameri pomazu, e tu vise trava ne raste, barem tri generacije.

jupiter
Gost
jupiter

dzukelo ostani tamo, nema ti pomoci…

Ive
Gost
Ive

Andrzej Wilk bi trebao u svakom slucaju prerazmijestiti svoje glave ovu donju smijestiti na poziciju gornje a dolnju koja mu ionako slabo sluzi spustiti dolje.

martinivo
Gost
martinivo

Čovjeku koji je zao, ne treba govoriti da je zao, jer on i hoće da bude,baš to…Ako govorimo zlome da je zao, on uživa u tome…i on smatra da je uspio u onome što je želio…Zbog toga Putin i dokazanim neprijateljima se obraća i govori da su to “partneri”.

martinivo
Gost
martinivo

Gospodine “admin”. Najiskrenija isprika za moj komentar, koji nije prošao…Sam sam kriv što sam ga na taj način sročio.Taj komentar sam zamislio da se odnosi samo na tekst da Poljska ne odobrava pomoć Rusije, Italiji…Pročitao sam u komentarima savjete, kako bi Rusija trebala prekinuti odnose sa Poljskom…Napisao sam otprilike: Ako je neki čovjek zao, ne treba mu govoriti da je zao…i.t.d. I napisao sam, da Putin svoje dokazane neprijatelje naziva, “partnerima”…Tek kasnije sam, kad sam vidio da moj kom. nije prošao, razumio da se isti može uklopiti u komentar u kom se jedan čitalac žali na obrisani komentar. I sam sam za to da se neprikladni komentari ne propuštaju. Ovo napisano smatram za nešto blizu osobnom, i nemam ništa protiv ako se ne objavi. Još jedna isprika, i Pozdrav.

Ana
Gost
Ana

Zasto onda i oni ne rasporede 14 teretnih aviona opreme i medicinskih timova?
Italija je trazila pomoc od EU, koja je za to i morala sluziti.
Svi su kukavicki gledali na drugu stranu.
Sad kad su tamo Kubanci, Kinezi i Rusi, iznenada pocinju skakutati i sviliti!

Sarmat
Gost
Sarmat

Što reći. Umobolni ljudi. Takve države, točnije njihovi režimi, ne bi uopće smjeli postojati u civiliziranoj ljudskoj zajednici

Alex
Gost
Alex

Ima čovjek pravo!!! Rusi rasporedili čitavu vojsku medicinskog osoblja za pomoć Talijanima!!! Bože moj! Pravoslavni pomažu katolicima! Šteta da onaj šupak Wojtila nije više papa, sredio bi on Ruse,kako to samo vrli Poljaci znaju.

Sparkling
Gost
Sparkling

@Alex
Ma dajte molim Vas ostavite se tako niskih pobuda. Kakvi pravoslavni, kakvi katolici???? Ljudi pomažu ljudima kad se nađu u nevolji. Šta bi vi u nekoj saobračajnoj nesreči pitali unesrečene koje ste vjeroispovjesti a tek onda bi priskočili u pomoč. E moj Alex i vlastita djeca bi Vas se odrekla da znaju što pišete.

Alex
Gost
Alex

Aaaaa,u Italiji je riječ o saobraćajkama….Baš vam hvala, nisam to znao 😂😂😂

Max
Gost
Max

Kakva invazija pa RF samo čini ono što drugi nisu htjeli nije baš da specnaz šeta gradovima.

pera
Gost
pera

Ako je poljacima sada lakse, neka uzivaju u svojoj odluci. Svet ce razlicito tumaciti njihove (ne) ljudske postupke i u odredjenom momentu doneti odredjene odluke. Takav pogled na svet oko sebe (i najblize komsije) u buducnosti ne moze doneti nista dobro.

Rudar
Gost
Rudar

Coronavirus je pokazao ko se kao čudovište ponaša prema svetu, a ko kao čovek.

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

..poljska ce ponovo istovremeno oboljeti od dva virusa….sa zapada i istoka…

varjag
Gost
varjag

Poljska vlast sramoti poljski narod, a Rusima, Kinezima i Kubancima svaka čast, sad ih još više volim………………

Marko
Gost
Marko

e moji Poljaci, sada ste kazali sve o sebi, a to je za plakati kakvi ste ljudi,
sa vama nikad vise ni u crkvu krocija ne bi, vi ste jedno veliko razočaranje…
podrska Italijanima u svakom pogledu i svima koji im pomazu u ovoj gadnoj situaciji…

nessy
Gost
nessy

Nazalost, davno prije Korone, veliku Poljsku naciju je poharala posast MZM. Radi se o MalomZelenomMozgojedcu, koji, kao sto mu ime kaze jede mozk zarazenih. Najosjetljivije su skupine onih koji inace, nemaju puno mozga, i eto, u Poljskoj je nasao odlican teren za sirenje.

Lucija
Gost
Lucija

Mislim da nije samo Poljska.
Govori se o ukupno 9 država koje nisu dozvolilo prelet.

Ivica
Gost
Ivica

Frustrirana Poljska govna kao i neki drugi koji se ponose fasistickom ideologijom ocito nisu nista naucili iz proslosti. No fasizam je pao jednom pasti ce i slijedeci put no tada ljudsku troskot treba temeljito ocistiti

Sreten
Gost
Sreten

Rusi zele da se ugnjezde u Italiji?. Sa nekoliko kamiona pomoci ?. Iz izjave ovog Poljaka , jer on nista ne govori na svoju ruku , jasno se vidi da postoje dve dijametralno suprotne struje u NATO paktu i da se u najvecoj tisini odvija sukob koji je do pre nekoliko godina bio nezamisliv. Cemu treba da sluzi najnovije rasporedjivanje americkih vojnika po Evropi , ostaje tek da se vidi , ali je naivno verovati da u jeku pandemije neko vrsi vojne manevre kao zastitu od Rusije. Pre ce biti da Amerika , ili da budem precizniji Tramp pred danima koji dolaze zeli da osigura poslusnost pojedinih vlada unutar NATO pakta. Sta ce se dogoditi , videcemo , ali slutim da ce svet uskoro biti zaprepascen.

mislim..
Gost
mislim..

Mislim da si u pravu. Narocito za ovo “..slutim da ce svet uskoro biti zaprepascen”. Jake struje suprotnih smerova se krecu ispod povrsine unutar NATO-a. Nadam se da ce se sve zavrsiti bez oruzanog sukoba (da unutar NATO pakta) iako to sad zvuci sumanuto.

Dragan
Gost
Dragan

Mislim da ovi poljaci malo preteruju. Intenzivno rade na tome da im rusi umesto aviona pošalju rakete. Ako se dogovore sa nemcima bogami neće biti dobro.

Gost
Gost
Gost

Kapa do poda Rusiji!!! 👍
Pukotine u NATO i EU postaju sve dublje. Ova kriza je ogolila ove nakarade do kraja. Nema tu nicega sto povezuje drzave unutar ove dvije nakarade. Sudbinu propasti i nestanka ne mogu izbjeci bas kao nekada Jugoslavija i Varsavski pakt.

Din
Gost
Din

Poljak malo blebece!

Sinek
Gost
Sinek

A što očekivati od Poljaka, Čeha, Slovaka, Baltičkih pasa? Kad njima treba pomoć laju, kmeče, cvile, ali kad nekom drugom treba pomoć brzo okreću leđa. Klasik Poljaka pa mi ih u mnogim stvarima u povijesti uopće nije žao. Nikad ne znaš kad će ti zabiti nož u leđa. Samo da je njihova guzica sigurna.

bager
Gost
bager

Polko poljaci ,neka i vaa dodje u posetu Korona-19,placte i moliti i ruse i kineze,,a oni ako su pametni treba da vas ostave na ceilu kao vi njih i da se okrenete i cekate pomoc od amerike,,dok amerika odluci bice vas upola manje,,mi vam mozemo pomoci sa limenim sanducima,,

Komandant 1001
Gost
Komandant 1001

Ovo je dokaz kako neki poljaci ne mogu da kontrolišu svoje “kikiriki” mozgove

POVEZANE VIJESTI

Izbornik