Kalifornija stavlja transrodne zatvorenike u ženske zatvore – ženske zatvorenice tuže državu

Zatvor
14 komentara

Grupa za ženska prava tuži državu kako bi poništila novi zakon koji zahtijeva da zatvori moraju smjestiti transrodne i rodno nebinarne zatvorenike u ustanove koje odgovaraju njihovom rodnom identitetu, navodeći da ta praksa dovodi zatvorenice u opasnost. Ženska Oslobodilačka Fronta podnijela je prošlog mjeseca tužbu američkom Okružnom sudu za istočni okrug Kalifornije u ime nekoliko zatvorenica, kao i grupe Woman II Woman, koja se zalaže u ime žena u zatvoru.

Dvije tužiteljice u tužbi, obje žene u zatvoru, navode da su ih seksualno zlostavljali zatvorenici koji se identificiraju kao transrodni ili rodno nebinarni. U tužbi se navodi da se jedan od navodnih napada dogodio nakon stupanja zakona na snagu, dok se za drugi navodni napad ne navodi kada se dogodio. Nekoliko tužitelja navodi da su bile žrtve obiteljskog nasilja u prošlosti. Nekoliko tužitelja također navodi svoja vjerska uvjerenja, za koja tvrde da su narušena time što su stavljeni u zajedničko skrbništvo s transrodnim ženama.

Amie Ichikawa iz grupe Woman II Woman rekla je da je bila šokirana kada je prvi put pročitala zakon, dodajući da nije sama. “Dobili smo toliko poziva, pisama, različitih poruka žena koje se osjećaju zaboravljeno, potpuno isključeno”, rekla je Ichikawa. Ichikawa je rekla da podržava da transrodne žene budu sigurne iza rešetaka, ali ne tako da dopušta seksualnim grabežljivcima da se uvuku pod kišobran transrodnog identiteta. “Hoćemo se pobrinuti da svi ovdje budu sigurni”, rekla je Ichikawa.

Glasnogovornica kalifornijskog odjela za popravke i rehabilitaciju Terry Thornton rekla je u utorak da odjelu još nije dostavljena tužba, te da odjel ne komentira neriješene parnice. “Međutim, odjel je predan pružanju sigurnog, humanog, rehabilitacijskog i sigurnog okruženja za sve osobe koje su u njegovom pritvoru. Federalni i državni zakoni nameću zakonske obveze vezane uz postupanje s osobama u pritvoru s posebnim odredbama za rodno nesukladne osobe”, rekla je Thornton.

Prema podacima odjela, 291 osoba smještena u muškim popravnim ustanovama u državi zatražila je premještaj u ženski popravni dom. Od toga je odobren 41 zahtjev za premještaj, šest je odbijeno, 10 je povučeno, a ostatak ostaje na pregledu od strane odjela. Osim toga, sedam zatvorenika u ženskim ustanovama zatražilo je premještaj u mušku ustanovu. Svi ti zahtjevi za prijenos ostaju na pregledu.

Autor zakona, senator Scott Wiener, D-San Francisco, okarakterizirao je tužbu i njezine zagovornike kao transfobične u prikazivanju transrodnih zatvorenika kao potencijalne prijetnje. Kalifornijsko obiteljsko vijeće, konzervativna skupina koja je lobirala protiv zakona, također je ovaj tjedan promovirala tužbu. “Široki pregled trans zajednice i tvrdnja da su u osnovi sve trans žene seksualni grabežljivci je laž, to je potpuno kleveta, ali je pravilo desnice u smislu napada na trans osobe”, rekao je Wiener.

Transrodni zatvorenici suočavaju se s dobro dokumentiranim opasnostima u zatvorima i poprvnim domovima. Nacionalna anketa zatvorenika iz 2015., koju je provodio savezni Zavod za statistiku pravosuđa, pokazala je da je više od trećine transrodnih zatvorenika u zatvorima i zatvorima doživjelo seksualne napade od strane osoblja ustanove ili drugih zatvorenika u razdoblju od jedne godine, prema izvješću CBS-a Vijesti. Federalni ured za žrtve zločina izvještava da 15 % transrodnih osoba prijavljuje da su bili seksualno napadnuti dok su u pritvoru, pri čemu se taj broj više nego udvostručio, na 32 % za afroameričke transrodne osobe.

kalifornijatransrodne osobeTužbazakonzatvorŽene
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
mic po mic
2 godine prije

Kako sad pak u zatvor s transicima, pa zar to nisu sveci progresivnog doba?

tihobl
2 godine prije

Ovo treba da iskoristi Asanz i da izjavi da se osjeca zenstveno.

ledeno doba
2 godine prije

welcome to the jail california, such a lovely place…

nekoime
2 godine prije

Transrodnim ženama treba na ulazu odsjeći sve što visi, pa neka se osjećaju kao žene.

apa khabar
2 godine prije

transrodne je bolje zatvoriti u zoološki vrt. višestruka korist.

Armagedon
2 godine prije

Ovo stvarno tone u ludilo, više nitko nije normalan u bilo kojem pogledu.
Gospodine Asteroide pogodi nas, hvala.

lear ZI
2 godine prije

Gdje če se stavit deca Pumpovića-vjerovatno odmah na giljotinu,

Ivan Grozomorni
2 godine prije

Ja sam LEZBEJAC, što trebam napraviti da me zatvore u tu Hapsanu.
A imam i dokaz da nikada ne spavam s muškima.

Max
2 godine prije

Neće snaša tamburaša.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI